obnova Visty
obnova Visty
ahoj, zajima me jak mam navratit vistu, kdyz mam nainstalovany XP a zalohy visty nemuzu nalezt, koukal jsem ze ntb co mam (acer 5920G) ma vytvoreny 4oddily, jeden nejaky neznamy, jeden servisni a dva diskove, neslo by nejak z techto oddilu vytahnout vistu a nainstalovat??prosim o pomoc
-
- píše často
Při startu jakmile se ti zobrazí logo Acer tak stiskni ALT+F10 a měl by se ti spustit reconvery manager.
Pokud se ti nespustí stejně jako mě tak tady je návod jak jsem postupoval já.
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... n-manager/
Použil jsem stejný program. Pomocí tohoto programu si vytvoříš spouštěcí cd. Pokud si nesmazal skrytý disk od aceru, kde je instalace windows atd, pak restartuj notebook a dej aby se ti jako prví načítaly cd/dvd. spustí se ti program, kde se ti ukáže i ten skrytý disk od aceru "PQSERVICE". Nastav ho, aby byl jako primární (YES) mění se to F5 nebo F6, ostatní disky dej na NO a dej SAVE. Pak spusť notebook znova (pokud nepůjde ten program ukončit tak ctrl+alt+del) bez cd a najede ti obnovení systému. Jestli sis nezálohoval systém budeš mít na výběr pouze tovární nastavení. Po té se ti spustí instalace.
Pokud se ti nespustí stejně jako mě tak tady je návod jak jsem postupoval já.
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... n-manager/
Použil jsem stejný program. Pomocí tohoto programu si vytvoříš spouštěcí cd. Pokud si nesmazal skrytý disk od aceru, kde je instalace windows atd, pak restartuj notebook a dej aby se ti jako prví načítaly cd/dvd. spustí se ti program, kde se ti ukáže i ten skrytý disk od aceru "PQSERVICE". Nastav ho, aby byl jako primární (YES) mění se to F5 nebo F6, ostatní disky dej na NO a dej SAVE. Pak spusť notebook znova (pokud nepůjde ten program ukončit tak ctrl+alt+del) bez cd a najede ti obnovení systému. Jestli sis nezálohoval systém budeš mít na výběr pouze tovární nastavení. Po té se ti spustí instalace.
Původně: Acer Aspire 5520G-502G25Mi AMD Turion 64 X2 TL-60 2GHz, 2x 1GB DDR2, 250GB, SMulti, 15.4" lesk, VGA NVIDIA 8600M-GS 512MB, NVIDIA 630M
Nyní: Obr Acer Aspire 8942G
tak jsem to zkousel, vsechno funkcni az na takovej docela zavaznej problem, pri nabootovani z partition pqservice mi to napise ze chybi nejaky soubor na jednotce Z: (*.WSI) coz vubec netusim ktera to je a po pokracovani pres tuhle hlasku kdyz kliknu na obnovit tovarni nastaveni, tak mi vyskoci dalsi okno restore failed(nejaka ciselna chyba) a tvrdi ze ntb bude restartovan a tak je to pokazdy:( nevis co s tim?
-
- píše často
Tak s tím jsem se ještě nesetkal, každopádně bych vyzkouše zformátovat C a pokud ani to nepomůže, tak si sežeň od někoho DVD vist a při instalaci zadej svůj kod a má to tu výhodu, že tam nebudeš mít ten nepotřebný soft od aceru.
Původně: Acer Aspire 5520G-502G25Mi AMD Turion 64 X2 TL-60 2GHz, 2x 1GB DDR2, 250GB, SMulti, 15.4" lesk, VGA NVIDIA 8600M-GS 512MB, NVIDIA 630M
tak se mi dostala pod ruce Extensa 5220 a ať na ní přeinstaluju OS, moc se mi nechce s XP s*át, tak mě napadlo, že to obnovím podle návodu výše, ale píše mi to, že nenalezl žádnou instalačku a ať vložím správný HDD...
mám jen instalačku Visty Business a tam je licence jen Home Basic, chtěl bych tam mrsknout právě Vistu, protože XP je už fakt staré a když jsem dlouho už na něm nic nedělal, tak mě celkem i prasí...
ořeže se pak ta instalace, když se tam zadá lic.číslo na Home Basic?
mám jen instalačku Visty Business a tam je licence jen Home Basic, chtěl bych tam mrsknout právě Vistu, protože XP je už fakt staré a když jsem dlouho už na něm nic nedělal, tak mě celkem i prasí...
ořeže se pak ta instalace, když se tam zadá lic.číslo na Home Basic?
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
hide partition
Chci se Vas jen zeptat, jakou strukturu ma ta hide partition od Aceru. blbosti jsem o ni prisel, rad bych si ji zase vytvoril, pripadne hodil tam aspon Visty s SP1. nebo jeste lepe, shanim DVD puvodniho systemu, jelikoz jsem kopii ztratil a mam jen kopii OS + soft.
Děkuji za Vaše rady a odpovědi.
Děkuji za Vaše rady a odpovědi.
Acer Aspire 4920G
-
- píše často
Nejlepším řešením je odebrat ten skrytý oddíl od Aceru, následně si tam hodit Visty nebo XP z DVD, nainstalovat si veškeré ovládače a programy které používáte a následně si třeba pomoci Acronisu udělat skrytý oddíl tzv. Acronis secure zone do kterého nahrajete komletní zálohu systému u XP jsem potřeboval necelých 10 GB. Pokud dojde v budoucnu k problémum s OS pomocí Acronisu obnovíte během 20 min. původní systém a nemusíte vše instalovat znovu (ovládače, programy atd.). Jo a abych nezapoměl Acronis True Image Home 10 funguje pod XP bez problému ale pro visty bych použil Acronis True Image Home 11.