Jak udelat z linuxu trezor?
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
Jak udelat z linuxu trezor?
Dobry den
S linuxem jsem zacatecnik ale potreboval bych udelat takovi OS trezor system bude mimo internet ani pripojeny na LAN proste stand alone ale potrebuju i kdyby disk vytahnul a dal do jineho systemu nedal precist proste aby se z toho HDD nic nedostalo. Je mi jedno zda to nejaky system spomali nebo zatizi. Chapu ze heslo ma byt slozene s cistel znaku a velke male pismena ale nejake sifrovani nebo tak? Poradi nekdo prosim
S linuxem jsem zacatecnik ale potreboval bych udelat takovi OS trezor system bude mimo internet ani pripojeny na LAN proste stand alone ale potrebuju i kdyby disk vytahnul a dal do jineho systemu nedal precist proste aby se z toho HDD nic nedostalo. Je mi jedno zda to nejaky system spomali nebo zatizi. Chapu ze heslo ma byt slozene s cistel znaku a velke male pismena ale nejake sifrovani nebo tak? Poradi nekdo prosim
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tento dotaz by mě taky hodně zajímal.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
ufff uz jsem videl LOCK jak jsem videl fotku
ale k tematu. Zamerne jsem volil linux jelikoz jak se nabourat do windows je X zpusobu a navic MS neverim jiz vydala klice v GB pro policii aby mohla odsifrovat bitlocker takze je to na prd
System by se urcite obcas aktualizoval ale presne jak na to nevim a na netu jsem toho moc nenasel snad se nejake skalni priznivec ukaze a pomuze
ale k tematu. Zamerne jsem volil linux jelikoz jak se nabourat do windows je X zpusobu a navic MS neverim jiz vydala klice v GB pro policii aby mohla odsifrovat bitlocker takze je to na prd
System by se urcite obcas aktualizoval ale presne jak na to nevim a na netu jsem toho moc nenasel snad se nejake skalni priznivec ukaze a pomuze
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Jestli máš paranoidní potřebu šifrovat obsah disku, tak poměrně dobře a navíc napříč platformami funguje TrueCrypt (stačí i nějaká normální šifra, nemusí se to moc kombinovat, jinak se to zpomaluje při zápisu atd). Když někdo nezná heslo, tak se k datům nedostane.
To odříznutí zcela od internetu bych moc dobře neviděl, protože aktualizace (Linuxu i Windows) jsou důležité. Opravdu spíš než udělat trezor z celého systému je lepší udělat trezor z partition.
To odříznutí zcela od internetu bych moc dobře neviděl, protože aktualizace (Linuxu i Windows) jsou důležité. Opravdu spíš než udělat trezor z celého systému je lepší udělat trezor z partition.
Fedora @ Lenovo ThinkPad T460s
paneboze co v tom chces mit ? imho to zabezpeceni co nabizi dobre nakonfigurovanej a nestupidnim adminem udrzovanej SElinux by chranil i statni tajemstvi
Acer Aspire 6920G-6A4G25MN, 2GHz Intel Dual Core,4096MB RAM, NVIDIA GeForce 9500M GS.
Backtrack 3 mod final Linux
TV karta AverTV Hybrid Express A577, myš Razer Diamondback
Backtrack 3 mod final Linux
TV karta AverTV Hybrid Express A577, myš Razer Diamondback