Zkušenost s tímto chlazením notebooku?

Diskuse o veškerém příslušenství. Brašny, externí disky, přídanvé karty, WiFi atp.
MIKI
občas něco napíše

Zkušenost s tímto chlazením notebooku?

Příspěvekod MIKI » 25 úno 2007 11:15

Ahoj.

Chci se jen zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s tímto chlazením pro notebooky?

http://www.spirecoolers.com/main/produc ... rodID=498#

Uvažuju o koupi nějakého chlazení a zajímalo by mě, jak velká je účinnost tohoto. Jeho cena není vůbec závratná a zdá se mi to jako elegatní řešení pro chlazení.

Dík za případné odpovědi.

ACERtechnik

Příspěvekod ACERtechnik » 25 úno 2007 21:17

Jo.. je to uplně na prd :roll: :!:

MIKI
občas něco napíše

Příspěvekod MIKI » 25 úno 2007 22:51

Diky za radu :) ... Jaka by podle Vas byla dobra chladici podlozka pod notebook velikosti 15,4. Pouzivam ho totiz na dost narocne aplikace a po case se mi zahriva disk nad 55° (nebo pri pripadnem hrani her). Ja kdyz uz si nejakou vyberu (viz. recenze na chladici podlozky -> Revoltec), tak se mi na ni notes nevleze.

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 25 úno 2007 23:18

S aktivníma podložkama nemám zkušenosti, ale není nad kus 5mm hliníkovýho plechu alespoň o velikosti ntb - levné, účinné, bezhlučné 8).
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

admxx
píše často

Příspěvekod admxx » 04 bře 2007 18:21

Ja ji pouzivam a docela to pomaha. kamos to vyrabi z plexiskla. nahodil jsem tam 3x FAN, s regulaci otacek, napajene z USB.
Zchladi to asi o 7°C. Notebook je trochu vys a nakloneny coz mi vyhovuje.

roman3
píše často

Příspěvekod roman3 » 13 dub 2007 19:34

Mam to doma, mozem len odporucit... na mojom notasku (Acer 3023WLMi) mi to disk schladilo cca o 10°C, a pokial mam cez RMclock nastavenu frekvenciu procaku na 800MHz, tak sa ventilator v notasi ani nezapne. Ma to 2 USB porty (do jedneho sa pichne napajaci USB kabel a druhy zostane trebars na mys), a ma to 2 rychlostne stupne (aj ked pravdu-povediac, ja stale pouzivam iba ten pomalsi, lebo je o dost tichsi a rozdiel teploty oproti tomu rychlejsiemu je naozaj minimalny - 0,5-1°C). Snad jedina vec, co mi na tom troska vadi je to, ze to je dost uzke - asi tak 4-5cm notas presahuje, takze to troska blbo vypada, ale inak to drzi pevne.

ivo261as
občas něco napíše

Příspěvekod ivo261as » 22 kvě 2007 12:25

podľa mňa zbytočné vyhadzovať peniaze za to,..kúp si dva také ventilátory a stojan spravíš z nejakého plechu,..máš to lacnejšie oveľa a keď sa s tým pozabávaš tak to bude aj pekne vyzerať :wink:
Acer Aspire 1642 ZWLMi, Intel Centrino 1,7 GHz 2 MB L2 cache, 512 MB DDR2

bus

Příspěvekod bus » 22 kvě 2007 19:02

V ageme to stojí 420 Sk to je ako zadarmo. Tiež som uvažoval o tom že túto vec kúpim ale nejako ma odradil ten design, bral by som radšej niečo čo podloží celý notebook... ale inak som o tom čítal samé dobré veci. No chcel by som sa spýtať majiteľov - dávate si to k zadnému koncu notebooku hej? A na ktorom miest máte HDD? Že či to ochladí aj komponenty ktoré sú na opačnom konci tj. vpredu notebooku.

roman3
píše často

Příspěvekod roman3 » 22 kvě 2007 22:31

jj, ide to dozadu...

ja mam HDD vpredu pod touchpadom a ked mam normalne polozeny NB na stole a pozeram film, tak HDD dosahuje 59C (pri hrani hier 65C)... s tymto chladenim 40-43C (hry: 50-53C)

takisto to NB troska nadvihne, takze sa na tom omnoho lepsie pise a ma to vyhodu, ze pokial mas konektory na sluchatka vpredu, tak ta to nijak neobmedzuje (narozdiel od vacsiny tych co sa davaju pod cely NB)

snad jedinu nevyhodu to ma, ze je to celkom uzke, takze pre 15,4" to nebude pod celym, ale aj tak na tom NB stoji dostatocne pevne...

mozno este jedna vec by sa tomu mohla dat vytknut - ma to 2 rychlostne stupne, ale ten rychlejsi je zbytocne hlucny a pri hrani hier dokonca menej ucinny (zrejme to fuka ten vzduch pod NB tak rychlo, ze to vytvara podtlak a ventilator co je v NB tak dokaze nasat menej cerstveho vzduchu)... takze mohli tam dat radsej ten pomalsi, co tam je teraz a plus este jeden pomalsi

a inak co sa tyka toho, ze spravit si to sam... no stoji to 420... 2 vetraky stoja dokopy 200 (kvalitne aj viac), este treba priratat usb konektory, mriezky, tieneny usb kabel, atd., ktore vyjdu na nejakych 100... takze serkat sa s tym kvoli 100 usetrenym korunam, tak to sa podla mna naozaj neoplati

bus

Příspěvekod bus » 22 kvě 2007 22:49

Ja mám 14'' takže vpoho, ide mi o chladenie RAM ktorá je tak zhruba presne medzi touchpadom a klávesnicou a notebook mám aj tak pripojený na externý monitor klávesnicu myš všetko takže mi je jedno ako to stojí. (A teda keď s ním niekam idem tak chladiť netreba, to len pri hrách :).) Ale ešte ma trochu trápi či sa budú dať používať konektory ktoré mám zozadu konkrétne USB, video a napájanie - nezavadzia to tam?

roman3
píše často

Příspěvekod roman3 » 23 kvě 2007 12:18

Ja mam zozadu konektory pre napajanie, sietovy kabel, USB konektor a slot na zamok kensington... vsetky pouzivam bez problemov, vobec to nezavadza a kedze na tom chladeni su mriezky, tak sa ani kable nepletu do lopatiek ventilatorov :o

Zpět na „Příslušenství“