Notebook do cca 25 000 Kč pro práci v MS OFFICE a hrani her
Rozdil na fotce mezi 14" a 15" neni az tak velky, jak bych ocekaval, otazkou je, jake je to ve skutecnosti..
Grafika se zda ted pomerne vykonna, ale za pul roku, uz bych si mohl "drbat hlavu", protoze hw naroky rostou a porostou, at si rika, kdo chce co chce... Jedine nad cim vaham je jestli se nakonec nepriklonit k nejakemu bussines ntb kvuli matnemu displeji na praci.
Co se tyce vsudypritomne diskuze o kvalite a provedeni vs vykon, priznavam, ze mi chybi zkusenosti, ale dle pohledu z venku bych to prirovnal k Formuli 1. Nepotrebujete pomaly bytelny monopost, ten je vam tam na dve veci, potrebujete raketu(co nejlepe otestuje vykon - hry). Nic me nedokaze rozbesnit tak jako presypaci hodiny, swapovani disku, cukani a ubijejici cekani.
Grafika se zda ted pomerne vykonna, ale za pul roku, uz bych si mohl "drbat hlavu", protoze hw naroky rostou a porostou, at si rika, kdo chce co chce... Jedine nad cim vaham je jestli se nakonec nepriklonit k nejakemu bussines ntb kvuli matnemu displeji na praci.
Co se tyce vsudypritomne diskuze o kvalite a provedeni vs vykon, priznavam, ze mi chybi zkusenosti, ale dle pohledu z venku bych to prirovnal k Formuli 1. Nepotrebujete pomaly bytelny monopost, ten je vam tam na dve veci, potrebujete raketu(co nejlepe otestuje vykon - hry). Nic me nedokaze rozbesnit tak jako presypaci hodiny, swapovani disku, cukani a ubijejici cekani.
- Chlebovnik
- guru
Dreggo píše:Co se tyce vsudypritomne diskuze o kvalite a provedeni vs vykon, priznavam, ze mi chybi zkusenosti, ale dle pohledu z venku bych to prirovnal k Formuli 1. Nepotrebujete pomaly bytelny monopost, ten je vam tam na dve veci, potrebujete raketu(co nejlepe otestuje vykon - hry). Nic me nedokaze rozbesnit tak jako presypaci hodiny, swapovani disku, cukani a ubijejici cekani.
Docelas' to vystih', je to přesně jako F1:
-Stejně drahé
-Stejně křehké
-Stejně nespolehlivé
A pochybuji, že ty máš narozdíl od týmů v F1 nějaké sponzory a finance na neustálé opravy.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Sponzory sice nemam, ale moje myslenky se ubiraji timto smerem:
Ntb je spotrebni zbozi. Za tri roky bude naprosta vetsina notebooku vykonove nedostatecna, takze kdyz si budu chtit zahrat nove hry, budu stejne potrebovat novy. Do te doby by pripadne problemy mela pokryt zaruka. Zaroven predpokladam, ze novy model 5930 je vlajkovou lodi Aspire a ze si na nem dali zalezet.. otazkou je jestli nejsem moc naivni
Z recenze vysel slusne, ale pripadne problemy se stejne projevi az za cas, takze uvidime.
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... pire-5930g
Co se tyce porizovaci ceny, myslim, ze ta se pohybuje okolo 23k s dph, takze mi prijde pomerne "rozumna". Neni to primarne notebook na hry, ale proc nevyuzit vykonnou grafickou kartu, ktera by mi mela i v budoucnu umoznit hrat novejsi hry a tim oddalit zastarani. Je pravdou ze rozdil ve vykonu oproti ostatnim navrhovanym variantam nepoznam. Az na to zminovane "cukani", ktereho mam proste dost
Ntb je spotrebni zbozi. Za tri roky bude naprosta vetsina notebooku vykonove nedostatecna, takze kdyz si budu chtit zahrat nove hry, budu stejne potrebovat novy. Do te doby by pripadne problemy mela pokryt zaruka. Zaroven predpokladam, ze novy model 5930 je vlajkovou lodi Aspire a ze si na nem dali zalezet.. otazkou je jestli nejsem moc naivni
Z recenze vysel slusne, ale pripadne problemy se stejne projevi az za cas, takze uvidime.
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... pire-5930g
Co se tyce porizovaci ceny, myslim, ze ta se pohybuje okolo 23k s dph, takze mi prijde pomerne "rozumna". Neni to primarne notebook na hry, ale proc nevyuzit vykonnou grafickou kartu, ktera by mi mela i v budoucnu umoznit hrat novejsi hry a tim oddalit zastarani. Je pravdou ze rozdil ve vykonu oproti ostatnim navrhovanym variantam nepoznam. Az na to zminovane "cukani", ktereho mam proste dost
- Chlebovnik
- guru
Neříkám, že je špatný, ale na každodenní nošení do školy po dobu tří let potřebuješ business notebook. Tak to prostě je.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
- Chlebovnik
- guru
Tak si kup ten Acer, 2 roky ti pokryje záruka a pak ho hoď do koše a kup si něco odolnýho s podporou externí grafiky (ATI XGP nebo něco podobnýho bude za 2 roky snad už rozšířený) a máš vystaráno.
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
Dreggo píše:Videl sem ten notebook konecne nazivo a vypada vic, nez dobre
Muj posledni dotaz smeruje k operacnimu systemu... Vistam se asi nevyhnu, ale zajima me jako laika rozdil mezi 32-bit a 64-bit systemem, nejake zasadani vyhody nevyhody? Kdyz pominu max 3 GB ram pro 32-bit system?
a to fakt 32bit nepodporuje viac ako 3gb ram?
Zpět na „Jaký vybrat notebook“