R61 15,4" - Blikani pri prehravani videa

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
melkortheevil
občas něco napíše

R61 15,4" - Blikani pri prehravani videa

Příspěvekod melkortheevil » 24 srp 2008 19:13

Dobry den,
prosim o pomoc s problem, ktery jsem naznacil v predmetu. Pri prehravani videa ve full screen obraz blika. Vyzkousel jsem nekolik filmu a zda se, ze se problem neobjevuje u sirokouhlych filmu. Proc?

Nasel jsem zde radu prepnout Output render mode. Pouzivam MPC a zmena z Overlay Mixer na VMR9 opravdu zabrala.

Muzete mi ale prosim odpovedet: Je to znamy problem? Co je pricinou? Je zmena vystupniho rezimu jedinou zaplatou? (MPC rika, ze Overlay Mixer je nejrychlejsi renderovaci metoda)

TP R61: 15,4", 2 GB RAM, NVS 140M, Win XP Professional, klcodec417f.exe, nVidia drivers ze stranek Lenovo

vito45
guru

Příspěvekod vito45 » 24 srp 2008 19:26

Ono to problem občas býva.
Ide o to že vykresľovanie videa nieje také jednoduché, je mnoho metód vykresľovania ktoré sa dajú použiť iba v určitých OS alebo aj všeobecne, , niektoré posielajú dáta napr. do grafiky a tá ich vykreslí, niektoré ich tiež posielajú ale s tým aby ich upravila, atď atď, v podstate to chápem ako nastavenie smerov na križovatkách, ťažko sa mi to popisuje keď mám o tom veľmi veľmi hmlistú predstavu ja sám, je to veľmi široká a odborná téma ktorú ti tu asi nik nevysvetlí ale ak máš ešte nejaké otázky tak v pohode ich sem hoď :wink:

SlashKO
občas něco napíše

Příspěvekod SlashKO » 24 srp 2008 20:03

no ja se musel vratit zpatky k vykreslovani klasicky a to blikani prezit protoze mi nesly narvat titulky dolu a este tam byly nejake problemy. Jinak to resim tak ze prepnu do FS a kliknu pravym, blikani pretsane a je to

melkortheevil
občas něco napíše

Příspěvekod melkortheevil » 24 srp 2008 20:34

Co je v tvem pripade FS?

Je to tedy problem graficke karty? Objevuje se i u jinych notebooku? Je problem zavisly na typu LCD?

Polozil jsem uz hodne otazek a dekuji vsem za odpoved.

Edit:
No jiste - FS bude full screen - asi jsem se prehledl v kontextu.
Naposledy upravil(a) melkortheevil dne 24 srp 2008 21:47, celkem upraveno 1 x.

vito45
guru

Příspěvekod vito45 » 24 srp 2008 21:19

ani ja neviem čo je FS
Nieje to problem gra. kar., objavuje sa to v nb aj PC, nieje to problém závisli od typu obrazovky.
Zhruba sa jedná o to kto/čo/ako sa v operačno systéme /OS/ má starať o zobrazovanie videa. Ono výstup nemusí byť iba obraz na monitor, výstup môže byť aj tok dát ktoré posiela jeden program druhému alebo SW a HW medzi sebou, z určitej stránky do toho celého procesu zasahujú aj kodeky /ich systém ktorý MS priniesol do sveta PC nieje veľmi šťastný ale to je svet polovičatých riešení closed SW/ ktoré sú asi najčastejšou chybou pri prehrávaní.

edit: vyhradzujem si právo mýliť sa v niektorých vyjadreniach ktoré tu budem písať :P :lol:

Vojťas
píše často

Příspěvekod Vojťas » 24 srp 2008 21:38

Tipnu si FS = Full Screen ?
Fujitsu Lifebook S751

vito45
guru

Příspěvekod vito45 » 24 srp 2008 21:43

jj, bude to tak

melkortheevil
občas něco napíše

Příspěvekod melkortheevil » 24 srp 2008 21:43

Ja se s timto ukazem setkavam poprve a nevim, co presne hledat, jak se nejlepe zeptat googlu :)
Notebook samozrejme neni video-prehravac, ale doba pokrocila, a tak i notebook muze slouzit jako multimedialni stanice.

Proto je mi vrta hlavou, jak je dnes neco takoveho mozne. Ano, problem s blikanim jsem odstranil zmenou render modu, ale u PC (a ze mi jich rukama proslo) jsem tento problem jeste nemel. Proto porad hledam vinika toho vseho. Vzdyt prehrat video na NB je dnes stejne bezne jako podpora WiFi. Rad bych proto nasel treba nejake vyjadreni od Lenovo, nVidie nebo MS.

btw. Linux jsem jeste nezkousel

vito45
guru

Příspěvekod vito45 » 24 srp 2008 22:03

neboj i v linuxe to robi :lol: , vinnik sa neda jednoznačne ukazať palcom, za najviac problemov by som vinil system kodekov hlavne vo win ktory nebol stavany na take veci ktoré sú teraz, bol stavany na ".avi" kde je surovo obyčajne jedno video a jedno audio, system ktory je stavany na zopar kodekov ktore sa veľmi nemenia
situacia teraz je taka že kodekov je poprd, mnohy stale chcu mať najnovšie čo riešia codec packmi ktorých prísnos je diskutabilný čím sa vytvára bordel v systéme, ďalej už nemáme iba primitívny kontajner so zvukom a audiom ale sofistikovanú skrinku plnú priehradok /napr. video+2x audio+3x farebne titulky s rôznou poziciou+ďalšie onfo o filme.../

melkortheevil
občas něco napíše

Příspěvekod melkortheevil » 24 srp 2008 23:18

Nerad s tim porad otravuji, ale jelikoz jsem se s tim jeste u jinych NB/PC nesetkal, pripada mi to jako HW "nekompatibilita". Tim spise, jestli to pod Linuxem neni o nic lepsi.
Je to preci zvlastni, ze se to projevuje "jen" u NB Lenovo.

vito45
guru

Příspěvekod vito45 » 25 srp 2008 06:33

ono sa to neprejavuje iba u lenova, ono sa to prejavuje u všetkých PC, a áno, môže to byť spôsobované okrem iného aj HW nekomp. /nemám rád to slovo :D /, mnohé chyby proste sú, dokopy nikto nevie presenú príčinu ale základ je že ich vieme odstrániť :lol:

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 25 srp 2008 10:37

imho to moze sposobovat vela veci (napr. kompatibilita s ovladacmi grafiky, pouzite kodeky, etc...) lebo mne to napr. na tom istom notebooku pod vistou nerobi a pod XP som musel prepnut renderer (v oboch OS pouzivam mpc).

SlashKO: titulky mozes pouzit aj s inymi renderermi ako je overlay mixer.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

melkortheevil
občas něco napíše

Příspěvekod melkortheevil » 25 srp 2008 11:35

Diky vsem za odpoved. Visty jsem bohuzel poradne nevyzkousel. System byl tak pomaly (mnozstvi nepotrebneho SW), ze jsem hned presel na XP Pro SP3.

Pokusim se dal hledat a zkoumat a pokud na neco prijdu, okamzite se podelim o zkusenosti.

TP R61: 15,4", 2 GB RAM, NVS 140M, Win XP Pro SP3, klcodec417f.exe, nVidia drivers ze stranek Lenovo

SlashKO
občas něco napíše

Příspěvekod SlashKO » 25 srp 2008 17:20

Ano FS je full screen :-)
použivam take XP Pro SP 3
vim, že titulky mužu použit i s jinym, než overlay, ale vykresluji se mi s overlay nejlepe a muzu si je dat kam chci, vazkousel jsem vsechny moznosti renderu jake v BS Playeru jsou a overlay miprisel jako nejlepsi reseni
u stolniho pc mi to take nedela a setkal jsem se s tim poprve

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“