Nejdřív mě napadlo, že si pořídím nějaký notebook od firmy dell, ale to by znamenalo odstoupit od vykonu a prejit ke kvalite. Následovala značka HP, u které jsem (zatím) zůstal. Vybral jsem si model pavilion dv5-1060ec od firmy HP. Výkon, vzhled, kvalita provedení, konstukce to vše je na velmi solidní úrovni. Notebook budu využívat hlavně na práci filmy. (kompilace zdrojových kodu, mit spuštěno více aplikaci najednou(miranda, maxthon, pop3 klient, wmp, atd..), OBČAS hry). Notebook budu KAŽDÝ den přenášet do školy a zpátky, popřípadě na dovolenou a na každý víkend sebou pryč z města, občas do kavárny - zřídka. Zároveň jsem na své věci opatrný (když na ně člověk vydělává, pak teprve pozná váhu peněz), ale opatrnosti není nikdy dost a muže se stát že s tim nekde trochu klepnu. Jedná se tedy o desktop replacement, s maximálním využití jak výkonu, tak i mobilitou. (doma připojím externí monitor, klavesnici, repro, sitovy kabel, mys, externi HDD), takže bych chtěl přístroj položit vedle monitoru, a abych o nem nevedel a zaroven abych nepřišel o výkon dosavadního PC.
Pro představu jsem udělal test v EVERESTU, abyste věděli, jak je na tom muj dosavadni desktop. LINK
Jde mi o to, abych dosáhl mobility, a STEJNÉHO nebo samozřejmě i VĚTŠÍHO výkonu, jako je u meho desktopu.
Vím, že desktop replacement není zrovna nejvhodnější řešení, ale nemám na výběr. chci notebook do školy, nechci ztratit vykon spis naopak, čím větší výkon, tím lépe.
Kamarád si koupil toshibu portégé s dotykovým displejem (nevyužiji), se sdilenou grafikou a velmi vykonym processorem o taktovaci frekvenci 2.4 Ghz. Notebook je lehký, malý, s dobrou výdrží baterie, průměrně výkonný - bohužel výkonostně ne jako muj desktop.
O noteboocích jsem četl spoustu článků například, že acer never more (individuální záležitost - prosím nebombardovat), a podobným nekvalitním značkám se vyhnout. Taky jsem četl, že HP má méně graficky zpracované efekty u změny hlasitosti, jasu, apodobně, a že ukazatel hlasitosti není přesný.
Jediné do čeho bych šel jsou tyto značky: HP, DELL, ASUS, toshiba. a jsem ochotný dát kolem 25 tis. včetně daně.
Najde se tu někdo, kdo by mi pomohl najít takovýto notebook? Začínám mít dilema.