MAJkLSON píše:Pokud to budes casto prenaset tak bych sel do lenova (osobne uz mam vyhlidnute lenovo t400 (drazsi asi o 14000 nez tenhle HP), jen si jeste rok a neco pockam=]), ne ze by tenhle HP nebyl na prenaseni dostacujici, ale preci jen se dost utape.
OK cekam s tebou
koukal jsem na nej a je to fakt paradni kousek. jen mi prijde 2.8Ghz zbytecne moc velky vykon. Mozna by mi stacilo tak 2.53 Ghz centrino 2, 2GB ram DDR2, 15" WSXGA 1280 x 1024, 256MB VRAM 128bit DX 10 model shader 4.0 nebo 3.0 GDDR2 nebo 3.... To by pro me bylo tak idealni. Bohuzel takova integrovana grafika se proste nenajde pac ani neexistuje, a s podobnymi parametry dedikovanou grafiku do lenova nemontujou. notes budu tahat vsude s sebou.. minimalne kazdy den do skoly. U toho lenova se mi libi napriklad ten odtokovy kanal, matny display, vysoke rozliseni - ma spoustu vychytavek. u toho HP mi prijde neprakticky ten leskly display. Ve skole, kde sviti zarivky toho moc neuvidim. Vadi mi, kdyz koukam na monitor, a vidim tam sam sebe v odlesku. vubec nechapu, proc ty leskly displeje delaj. Rozdil mezi matnym a lestenym je pouze v ostrosti, ze lesteny displej je ostrejsi, ale to je stejne zbytecny protoze rozliseni toho monitoru neni tak velky vetsinou. Matny displej je prakticky v tom, ze se od nej temer nic neodrazi a pri slunci je aspon neco videt, kdezto u lesteneho displeje tam nevidim ani sebe, jelikoz se odrazi slunce takovym zpusobem, ze me to oslnuje. mel jsem moznost pracovat na notebooku v parku s lestenym displejem a s matnym displejem. Reknu vam, rozdil to byl pekne velky. Lesteny displej je 100% neprakticky, jelikoz jsem nebyl schopnej zapnout ani internet browser. u matnyho jsem videl naprosto v poradku. V mistnosti stejne ta ostrost obrazu upada, jelikoz i kdyz neni tolik svetla, tak stale se vidim v obrazu. A na co pak ostrost, kdyz stejne se odrazi oblicej v monitoru, pres ktery se velmi spatne pracuje. chapu, ze kazdy notebook ma jiny urceni. ale i kdyz jste nekde doma, tak se muze stat, ze zasviti slunce a v tu chvili se proste neda pracovat.