Vo VISTE stále pracuje HDD. Čím to je?

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
dj.kure
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dj.kure » 28 srp 2008 12:49

roxtedy píše:
vojtab píše:zrovna vypínat bod obnovení mi přijde jako dost sebevražedná věc, ale každému co jeho jest

superfetch každopádně můžes vypnout bez obav, stejně jako readyboost

Největší nesmysl co můžeš udělat je vypnout obnovení systému...

Neznam nic horšího, než údržbu systému, který byl 2x-3x obnovován ... obsahuje tolik souborů, které už nikdy nebudou použity, zbytečných záznamů v registrech a podobně.

Takže zásadně doporučuji ... nainstalovat systém, všechno si nakonfigurovat podle potřeby, vypnout obnovu systému a udělat zálohu (buďto pomocí systému, nebo pomocí Ghostu).

Nemluvě o tom, že systém, který se párkrát obnoví ze zálohy je o dost pomalejší a jeho stabilita klesá.

Někdy to může pomoci bez dalších následků, ale ve většině případů obnova stejně nepomůže a přichází na scénu reinstalalce widlí.
ACER Aspire 5315 - upgrade CPU na iC2D T7100, 2GB RAM
ACER Aspire ONE D150 - upgrade disk na 250GB a 2GB RAM.

Obrázek

cross
píše často

Příspěvekod cross » 28 srp 2008 13:53

Byla tu řeč o indexování.
Já to vypnul hned, co mi došel NTB z reklamace, ale nevím proč - mám to zase zapnuté.
Chtěl jsem to teď vypnout, ale hodí to chybovou hlášku
Při použití atributů u následujícího adresáře došlo k chybě:
C:\
Přístup byl odepřen.

Může to být tím, že jsem zrovna používal QIP, který je nainstalován C:\\Programy\QIP ?

Thorus

Příspěvekod Thorus » 28 srp 2008 15:15

No tak z toho disku bylo určitě spuštěno víc aplikací o kterých ani nevíš, takže na QIP bych vinu nesvaloval. A navíc proč se nás ptáš jestli to nebylo kvuli QIP? :) Během několika sekund ho muzes vypnout a zkusit to indexovani znova.

cross
píše často

Příspěvekod cross » 28 srp 2008 19:15

Nemohl jsem ho zrovna vypnout. Zkusím teda teď vše povypínat.
EDIT: Udělalo to zase, tak jsem dal přeskočit a byly tam nějaký soubory *.bat, *.sys , dal jsem přeskočit vše a už to pracuje.

Libraeon
píše často

Příspěvekod Libraeon » 28 srp 2008 21:01

co to tady je za blafy, ze je nesmysl vypinat obnoveni systemu ? :lol:

jsem se zase k veceru jednou dobre zasmal :D
1) je moznost vratit system do puvodniho stavu pomoci recovery medii a pokud clovek nechce uplne tovarni puvodni stav, tak zalohovani stavu systemu pomoci externi aplikace jednou za cas (kdyz clovek chce ! ne kdyz se systemu zamane !) udela svou praci...pokud vim, ze se v necem budu hrabat, tak to delam ve virtual boxu, nebo udelam spešl zalohu pred tou operaci....

pak takovy lidi co se tu smejou vypinaji obnoveni systemu breci, ze jim neustale srotuje disk a nadavaj na visty ;)
Acer Aspire 6920G-6A4G25MN, 2GHz Intel Dual Core,4096MB RAM, NVIDIA GeForce 9500M GS.
Backtrack 3 mod final Linux
TV karta AverTV Hybrid Express A577, myš Razer Diamondback

cross
píše často

Příspěvekod cross » 28 srp 2008 21:19

Tak jsem odklikl tu indexaci, potvrdil to. Znovu klikl pravým na disk - vlastnosti a indexace je opět zaškrtnuta :?
Nevíte co s tím?

vito45
guru

Příspěvekod vito45 » 30 srp 2008 15:48

roxtedy píše:
vojtab píše:zrovna vypínat bod obnovení mi přijde jako dost sebevražedná věc, ale každému co jeho jest

superfetch každopádně můžes vypnout bez obav, stejně jako readyboost

Největší nesmysl co můžeš udělat je vypnout obnovení systému...

4x išiel win totálne na divoko, z toho iba raz pomohlo obnovenie do takého stavu že som nezalohoval data cez live cd linuxu ale cez win čo mám jedno a i tak vtedy som ho musel preinštalovať lebo bol nepoužiteľný...

Thorus

Příspěvekod Thorus » 30 srp 2008 15:57

Nejlepší je si zálohování vypnout a průběžně si vypalovat (nebo házet na externí disk) ty nejnutnější data o které člověk nechce přijít. Kdo ví co si to ten systém zálohuje. Proto bych se obnovení systému z bodů bál, a když už se něco podělá, tak pomůžou Recovery disky, nebo reinstal celého systému.

Indexování disku bych nevypínal. Pracuje to jen při nečinnosti systému (např když se jdeš najíst, nebo když necháš ntb běžet přes noc) a aspon to urychli hledaní.

Libraeon
píše často

Příspěvekod Libraeon » 30 srp 2008 18:19

Thorus: nesouhlasim, kdyz jsem ho jeste mel zapnuty, tak klidne zacal indexovat behem hrani hry...fps sly dolu az do nehratelnosti....
Acer Aspire 6920G-6A4G25MN, 2GHz Intel Dual Core,4096MB RAM, NVIDIA GeForce 9500M GS.
Backtrack 3 mod final Linux
TV karta AverTV Hybrid Express A577, myš Razer Diamondback

dj.kure
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dj.kure » 30 srp 2008 18:29

Libraeon píše:Thorus: nesouhlasim, kdyz jsem ho jeste mel zapnuty, tak klidne zacal indexovat behem hrani hry...fps sly dolu az do nehratelnosti....

Vista zřejmě sleduje vytížení procesoru a pokavad máš dualcore a lepší, tak se jedno evidentně flákalo ... indexer to chtěl napravit :D
ACER Aspire 5315 - upgrade CPU na iC2D T7100, 2GB RAM

ACER Aspire ONE D150 - upgrade disk na 250GB a 2GB RAM.

Obrázek

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“