Dobrý den, při připojení externího monitoru je na něm obraz zabarvený do modra - jako by chyběla jedna barevná složka. Mam FS Amilo Pi1556 s grafikou Ge 7600. Zkoušel jsem připojit lcd i crt monitor a bylo to stejný. CRT jsem připojil přes redukci, když jsem jí zkusil vyměnit za jinou tak byl obraz místo do modra zbarven do červena, což mě docela zarazilo.
Zajímal by mě váš názor, v čem může být problém, resp. jestli je nějaká šance že to není grafikou a nebudu muset na reklamaci.
Diky za odpoveď, jachyim
Externí monitor - špatná grafika?
-
- guru
Když je ale chyba v kartě, tak jak je možný že se po výměně redukcí změnila ta barva... Já vim, otázky jak tří letý dítě.
Ale to mě právě zarazilo, kdyby byl špatný výstup, tak by na tom přece nemohla nic redukce změnit...
Takže mi řeknete že to mam zkusit ještě s jinou redukcí a když to nepomůže tak reklamovat...
Jo já si koukam vlastně odpovim i sám
Jenom jsem myslel kdyby nějakej koumák měl dobrej nápad tak bych ho zkusil... a nebo že by za tim celym mohla byt třeba nějaká blbost.

Takže mi řeknete že to mam zkusit ještě s jinou redukcí a když to nepomůže tak reklamovat...
Jo já si koukam vlastně odpovim i sám

Skus este iny ovladac grafiky...
www.laptopvideo2go.com/forum tu ich najdes...(musis ale stiahnut aj modden INF a prepisat nym povodny INF subor)
www.laptopvideo2go.com/forum tu ich najdes...(musis ale stiahnut aj modden INF a prepisat nym povodny INF subor)
Naposledy upravil(a) polo dne 01 zář 2008 20:31, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem to znova provokoval.
Nejdřív jsem to zapojil a monitor fungoval dobře, všechny barvy vše ok. A asi po deseti minutách párkrát problikl a pak se zelená složka zase ztratila a od tý doby už je to zase pořád špatný. Nový ovladače jsem zkusil, nic to nezměnilo. Chyba v monitoru taky neni, zkoušel jsem ho na jinym notebooku a vše ok.
Takže už bych se i smířil s tim že je ten výstup na grafiku špatnej, ale zase mi nejde do hlavy proč to teda těch 10 minut fungovalo.
Ještě jedna věc je, že když kabel u počítače stlačim dolu tak je obraz místo zčervenalej namodralej. To by zase vypadalo že to akorát neni správně zastrčený, ale to jsem taky zkoušel mockrát a nikdy obraz nebyl dobrej.
Kdybyste k tomu někdo něco chytrýho měli tak sem s tim.
Nejdřív jsem to zapojil a monitor fungoval dobře, všechny barvy vše ok. A asi po deseti minutách párkrát problikl a pak se zelená složka zase ztratila a od tý doby už je to zase pořád špatný. Nový ovladače jsem zkusil, nic to nezměnilo. Chyba v monitoru taky neni, zkoušel jsem ho na jinym notebooku a vše ok.
Takže už bych se i smířil s tim že je ten výstup na grafiku špatnej, ale zase mi nejde do hlavy proč to teda těch 10 minut fungovalo.
Ještě jedna věc je, že když kabel u počítače stlačim dolu tak je obraz místo zčervenalej namodralej. To by zase vypadalo že to akorát neni správně zastrčený, ale to jsem taky zkoušel mockrát a nikdy obraz nebyl dobrej.
Kdybyste k tomu někdo něco chytrýho měli tak sem s tim.
Tak jsem o vikendu zkoušel zapojit na muj notebook projektor a na tom bylo vše ok - barvy krásný. Na mym monitoru doma je to ale furt špatný, neni tam rostě zelená složka v tom obrazu. Na projektor jsem teda napoužíval redukci, protože tam je ten novější vstup. Ale v redukci problem neni, protože ta kamarádovi šlapala dobře.
Tak mi prosim Vás někdo poradte, já už tomu vubec nerozumim
Tak mi prosim Vás někdo poradte, já už tomu vubec nerozumim