notebook od HP okolo 20.000,- please help

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
h4ppy

notebook od HP okolo 20.000,- please help

Příspěvekod h4ppy » 01 zář 2008 22:18

Poradil by mi niekto, aky notebook si mam vybrat??? poziadavky nemam nejake extra:

cena: okolo 20.000,- Sk
bude sa pouzivat len na net, pisanie, sem tam grafika...

nejako extra sa v tom nevyznam, preto by som potreboval radu :oops:

zatial mam vybrany HP Pavilion dv6830

HP preto, lebo co viem tak su vraj kvalitne, ale ak je nieco ine podobne tak please fakt poradte...

fakt vopred DAKUJEM
Naposledy upravil(a) h4ppy dne 02 zář 2008 08:34, celkem upraveno 1 x.

McLenin
občas něco napíše

Příspěvekod McLenin » 01 zář 2008 23:23

No, ja ti asi poradim len to,čo poradili dobri ludia aj mne tu na fore.A teda:
http://www.alza.sk/hp-compaq-6735s-d97838.htm
6735b varianta je aj vystuzena kus a ma par veci naviac. Su aj na intel platforme,ale tie su drahsie o nieco.

-vasek-
občas něco napíše

Příspěvekod -vasek- » 02 zář 2008 00:31

Upřesni si nadpis. :wink: Pavilion. Proč ne, ale na přenášení to asi moc nebude. Zkus trochu víc rozepsat poždavky...

h4ppy

Příspěvekod h4ppy » 02 zář 2008 08:38

hovorim ze poziadavky nemam nejak extra lebo sa v tom nevyznam... nech to ma zaklady, ale podla mna notebook okolo 20.000,- ma kazdy take veci ako wifi 8)

a ako hovorim, hrat sa na nom vela hier nebude, budem na nom robit nejake veci do skoly, behat po nete, sem tam vo pohotoshope nieco upravim, pozrem filmy, rozpocet mam okolo 20.000,- a pisem sem lebo nechcem si vybrat hned prvy notebook co uvidim za tu cenu...ň

co hovorite na tento?? http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv5-1040ec-d96414.htm

Stevicek
občas něco napíše

Příspěvekod Stevicek » 02 zář 2008 09:05

Máš v plánu notebook často přenášet?

h4ppy

Příspěvekod h4ppy » 02 zář 2008 09:36

teoreticky aj hej, do skoly hlavne... :?

McLenin
občas něco napíše

Příspěvekod McLenin » 02 zář 2008 09:42

Tak na to prenášanie ten pavilion moc neni. A navyše je leskly cely ako svina, a to by mne osobne liezlo na nervy furt ho čistiť od capiek...

ryva
občas něco napíše

Příspěvekod ryva » 02 zář 2008 10:04

tu ale nejde o to ci je leskly alebo nie ani ci je vhodny na prenasanie aj ked absolutne netusim na zaklade coho ste na to prisli podla vahy alebo coho?...ide o to ci je to kvalitny NT a ci sa oplati kupit za tu cenu pripadne o datie rady na iny NT...ci sa bude prenasat ano bude, do skoly a naspat a pouzivat sa bude na pisanie seminarok a prezentacii, chcem aby bol rychly a vykonny, aby baterka vydrzala dlho min. tie 3 hodiny...a cena okolo 20 000.
hore happy napisal typ aky som si vybrala....nateraz.

McLenin
občas něco napíše

Příspěvekod McLenin » 02 zář 2008 11:06

Ano, vaha,velkosť, kvalita šasi. Do školy myslis 2x týždenne alebo denne na cvika a tak? No a s vydrzou baterky pri tom pavilione by som 3 hodiny nepočital. Ale to nech potvrdia skúsenejší ako ja.

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 02 zář 2008 11:20

ryva píše:tu ale nejde o to ci je leskly alebo nie ani ci je vhodny na prenasanie aj ked absolutne netusim na zaklade coho ste na to prisli podla vahy alebo coho?...ide o to ci je to kvalitny NT a ci sa oplati kupit za tu cenu pripadne o datie rady na iny NT...ci sa bude prenasat ano bude, do skoly a naspat a pouzivat sa bude na pisanie seminarok a prezentacii, chcem aby bol rychly a vykonny, aby baterka vydrzala dlho min. tie 3 hodiny...a cena okolo 20 000.
hore happy napisal typ aky som si vybrala....nateraz.

Ja nechapu proc lidi chteji poradit, protoze se ve vyberu nevyznaji a pak nadavaji, ze jim nekdo radi :(

Kvalitu vybirat jen podle znacky a nekoukat na model je blbost. Superb muze byt pro nekoho super auto, ale neznamena to, ze bude paradni kup 120 v bazaru.

Kdyz se ti to nelibi, tak si kup ten Pavilion a neotravuj tady! Vykon ma, na popsane staci a nic vic prece nepotrebujes.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

h4ppy

Příspěvekod h4ppy » 02 zář 2008 11:52

my tu nenadavame ked nam niekto radi, len ryva chcel upresnit ze ju viac menej nezaujima ci budu vidiet odtlacky na notebooku, a ci je notebook ruzovy alebo zeleny ju tiez nezaujima... ja som dosiel s prvym navrhom NT, a chcem od vas radu, ci sa oplati kupit ten NB, alebo racej za taku cenu iny..

ked to prirovnavas k autam, ja by som ti napr povedal ze nekupuj si SUPERB, ale racej kup si nejaky MB, alebo BMW... a o to mi ide :))

ryva
občas něco napíše

Příspěvekod ryva » 02 zář 2008 12:38

zivan ty si ma nepochopil...ja som na nikoho nenadavala ani nemam preco ja som len rada ked sa tu niekto vyjadri a ked mi poradi kedze celkovo vyber NB akehokolvek typu a znacky a vsetky ostatne zalezitosti okolo toho je pre mna spanielska dedina, len som dufala,ze mi viac poradite to je vsetko...tak sa nerozculuj jo? ty si mi tiez moc neporadil nedal si nejaku konkretnu ideu...len si napisal ze tu nemam otravovat...

predpokladam ze max 3krat tyzdenne do skoly viac asi urcite nie...

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 02 zář 2008 12:41

Dost lidi chce notebook na internet, filmy, office a prohlizeni + drobne upravy fotek z dovolene. Na to staci asi vsechny aktualne prodavane. Rozdil mezi Core Duo 1,8GHz a Core 2 Duo 2,4GHz bude treba v tom, ze se Word spusti bud za 3,5s nebo 3,3s. To ani nepoznas, ale dost lidi podle toho vybere notebook.
Operacni pamet stoji par stovek a da se jednoduse vymenit, takze to taky neni hlavni parametr na vyber.

Pro takovy kancelarsky notebook tedy zustava vzhled (do toho patri i leskly povrch), kvalita provedeni noteboku a servis. Vzhled se da odhadnout z fotek v eshopu, zbytek z parametru moc nevyctes.

Paviliony jsou takove levnejsi domaci stroje, u kterych se nepredpoklada nejake vetsi prenaseni. Ale maji casto veci jako HDMI, dalkovy ovladac...atd. Rada Compaq patri mezi levnejsi firemni a tam je caste prenaseni.

Tady ti kazdy doporuci radeji o par MHz pomalejsi notebook, ktery vic vydrzi. A ohledne toho lesku - nikdo nechce nosit zapatlany ntb, ktery vypada jako by si uzivatel nikdy nemyl ruce, natoz holka/slecna. I tady najdete zkusenosti, ze si k podobnym ntb uzivatele nosi i hadrik, porad ho cisti a nadavaji.

A tady je i foto leskle klavesnice - http://myego.cz/item/prohresky-proti-er ... klavesnice

Edit:
Navic co vim, tak Paviliony maji servis v Polsku, takze v servisu je oprava za 1 den, ale protahne se to posilanim do a z Polska.
Naposledy upravil(a) zivan dne 02 zář 2008 12:56, celkem upraveno 2 x.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

ryva
občas něco napíše

Příspěvekod ryva » 02 zář 2008 12:50

dakujem

Stevicek
občas něco napíše

Příspěvekod Stevicek » 02 zář 2008 13:08

http://www.ribbon.cz/satellite-pro-a300-15v
má rozhodně kvalitnější šasi než ten pavilion a výkon má taky hezký. Pokud nepotřebuješ větší rozlišení displaye šel bych dotoho

Zpět na „Jaký vybrat notebook“