ThinkPad T61 (ND2R5CV) vs. ThinkPad T400 (NM322M) [14"]
ThinkPad T61 (ND2R5CV) vs. ThinkPad T400 (NM322M) [14"]
a)Chtel bych si koupit novy notebook. Delsi dobu mam vyhlidlou T61 14" ale jak nove vysla T400....s ni nemam zadne zkusenosti. Jake jsou rozdily? Ktery ntb radsi?
b)V zakladu T61 [14"] baterie "vycuhuje"??
Predem diky za kazdou rychlou odpoved..
- specha, at to muzu uz zitra objednat
b)V zakladu T61 [14"] baterie "vycuhuje"??
Predem diky za kazdou rychlou odpoved..
- specha, at to muzu uz zitra objednat
-
- píše často
a dalsi vec: znamej si koupil T61 a dost si stezuje na displej, konkretne jeho 'svitivost'. Resp. pokud displeji nastavi svitivost (pres klavesovy zkratky) na 100% tak stale je dost tmavy - bila barva je spise seda.. Napriklad s porovnanim s displejem od HP Pavilion, ktery dokaze rozzarit snad i mistnost!
Je tohle normalni 'neduh' T rad Lenova?
Je tohle normalni 'neduh' T rad Lenova?
Bohuzel asi ano. WXGA displeje,co davaji do srackovych notebooku maji opravdu temer vzdy lepsi svitivost. Je to kruta realita, se kterou se clovek musi bud smirit, nebo koupit displej s LED ci 2CCFL (a mezi ty kvalitni patri jen 2 notebooky - MacBook a Dell Latitude).
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
-
- píše často
Pozor, LED není tušim u nás dostupný, takže leda dovézt z USA ... jinak na svém T61 mám LG-Philips ( http://www.jpcparts.com/LP141WP1-TLB8.html ) a nemohu si stěžovat - s kvalitou displeje jsem spokojený, svítivost naprosto dostačující i při horších světelných podmínkách. Jinak na netu se objevuje většinou, že LG-Philips jsou u T61 kvalitnější než displeje Samsung - osobně jsem neměl možnost nikde porovnat. Osobně používám přes den většinou cca 75-100% svítivost, v noci to vypaluje oči, takže tak 0-30% (bráno minimum 0%, maximum 100%, nikoliv 0% tma )
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD
No co ja jsem zatim videl, tak WXGA+ a WXGA displeje jsou ok , tj. maji dobrou svitivost. WSXGA A WUXGA jsou na tom ale hur. Nektere bych zkousnul a nektere ne. Jen mi to prijde divne - podsviceni je defakto totozne - je tam jedna trubice. Tak proc jsou takove rozdily v zavislosti na rozliseni?
Jinak kdyz jsem videl LEDkovy displej MacBooku, tak mi i WXGA prisel smesne podsviceny. Ale pokud vam to nelezi vedle sebe, da se na to zvyknout. Horsi je to venku, kde je opravdu LED display poznat. Ale je to holt drahe a to my nechceme. My totiz prece nechceme ani drahe notebooky. Radeji koupime sra... za par supu a pak teprve pochopime, ze priplatit se vyplati. Doufam, ze za tri roky uz bude LED display zakladni parametr.
Jinak kdyz jsem videl LEDkovy displej MacBooku, tak mi i WXGA prisel smesne podsviceny. Ale pokud vam to nelezi vedle sebe, da se na to zvyknout. Horsi je to venku, kde je opravdu LED display poznat. Ale je to holt drahe a to my nechceme. My totiz prece nechceme ani drahe notebooky. Radeji koupime sra... za par supu a pak teprve pochopime, ze priplatit se vyplati. Doufam, ze za tri roky uz bude LED display zakladni parametr.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
Ohľadne displeju musím len a len súhlasiť s PetrVavrik a wern_er. Tiež som sa bál kvality tej 14tky, všade som sa dozvedal aký mizerný kontrast a svietivosť to má, ale ja osobne to musím jednoznačne znegovať. Je pravda, že TN displeje sú oproti CRT monitorom (na ktoré som zvyknutý) farebne niekde inde, ale to sa nedá porovnávať...
V presvetlenej miestnosti počas dňa mám jas displeja nastavený na 75-100%, v noci, resp. po tme ho mám tak na 50%, pretože viac je už vážne moc.
S kontrastom nemám absolútne žiaden problém, robím na ňom len vo vnútri. Avšak na slnku s tým problémy už budú, len si treba položiť otázku, či sa na to slniečko s ním aj niekedy dostaneš...
V presvetlenej miestnosti počas dňa mám jas displeja nastavený na 75-100%, v noci, resp. po tme ho mám tak na 50%, pretože viac je už vážne moc.
S kontrastom nemám absolútne žiaden problém, robím na ňom len vo vnútri. Avšak na slnku s tým problémy už budú, len si treba položiť otázku, či sa na to slniečko s ním aj niekedy dostaneš...
-
- píše často
Tak sem objednal T61 + dock a premyslim jeste o pametech http://www.alza.cz/so-dimm-kingston-2x2 ... d94909.htm
jsou na ten stroj dobry?
jsou na ten stroj dobry?
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“