Výměna hardware - ztráta záruky?

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Lockhard
píše často

Výměna hardware - ztráta záruky?

Příspěvekod Lockhard » 04 zář 2008 12:31

Dobrý den,
v blízké době se chystám k výměně pevného disku, možná i paměti RAM a zajímalo by mě, jak je to se zárukou. Mám za to, že zrovna výměna tohoto hardwaru by neměla záruku nijak ovlivnit, ale nejsem si tím jist a ani se mi nepodařilo najít odpověď na internetu.

Jaké "součástky" mohu měnit/upgradovat bez ztráty záruky?

Jak je s případným rozšířením záruky a její platností? (Nemám na mysli záruku s Protection, ale klasické rozšíření, jak Carry-In, tak Next Business Day) Bude možno případně reklamovat pevný disk z notebooku, který budu užívat v externím boxu?

Pro doplnění dodám, že mám Lenovo ThinkPad R61.

Předem děkuji za odpověď!

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 04 zář 2008 13:45

To jsi hledal asi dost mizerne, jelikoz jen zde na foru se zaruka / vymena RAM,HDD resila nekolikrat. Pri vymene komponent se zaruka neztraci, ale samozrejme musis pocitat s tim, ze servis na nove komponenty nesjednava vyrobce notebooku (jedine ze bys ty komponenty nakoupil primo od nej, pak by to mozna platilo). Pokud se tedy chyba v notebooku nebude tykat novych komponent, nebo nebude zpusobena temito komponentami (napr. nestabilita diky nekompatibilite, nebo ze ti nove RAMky odpali desku treba), nebo pripadne tvym neodbornym zasahem (ze pri vymene RAM ulomis konektor) tak se s zarukou nic nedeje.

Puvodni Lenovo disk, ktery budes mit v externim ramecku, bys mel reklamovat v notebooku, v kterem byl dodan. Je mozne, ze by ti to v servisu odpustili, ale tezko rict, osobne bych takto jejich benevolenci nezkousel.

Ghost
Moderátor
Moderátor

Re: Výměna hardware - ztráta záruky?

Příspěvekod Ghost » 04 zář 2008 13:51

Lockhard píše:Jaké "součástky" mohu měnit/upgradovat bez ztráty záruky?

bateria, modemova karta, HDD, klavesnica, pamat, mini-pcie karty (wifi), palm rest a zariadenia v ultrabay (opticke mechaniky, hdd a sekundarne baterie) http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... MIGR-67870
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Lockhard
píše často

Příspěvekod Lockhard » 04 zář 2008 14:08

Omlouvám se za špatné prohledání zdejšího fóra a děkuji za rychlou odpověď. Přesně to jsem potřeboval vědět.

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“