Vodní chlazení
Vodní chlazení
Zajímalo by mě jestli někdo neudělal vodní chlazení do noťasu. Když je teďka chlazení v NB řešeno přes heat-pipe tak mě napadlo, narvat místo větráčku vodní blok, vyrobit by to šlo. Akorát najít nějaké tenké čerpadlo a vodu ve vaku bych přidělal zvenku na displej. Sem zvědavý na vaše nápady.
Re: Vodní chlazení
FloydPink píše:... a vodu ve vaku bych přidělal zvenku na displej. Sem zvědavý na vaše nápady.
to mi neprijde jako dobrej napad

obavam se, ze v beznym notebooku je malo mista na vodni chlazeni ... a vlastne to ani nedava smysl ... mobilni notebook ma byt mobilni a nema moc topit
Re: Vodní chlazení
leon píše:obavam se, ze v beznym notebooku je malo mista na vodni chlazeni ... a vlastne to ani nedava smysl ... mobilni notebook ma byt mobilni a nema moc topit
1, do noťasu, klidne narvu vodní blok v tom by nebyl problém.
2, hadičky vyvedu tam kde je otvor na výdech chlazení
3, otázkou je najít melé čerpadlo, které použilo NEC http://notebook.cz/__/,aktuality,tech,2 ... rcool.html
4, ten vak by byl přilepený zvenku a byl by velký jak ten displej, a navíc tenký(není potřeba objem hektolitrů)
5, u DTR noťasů bych to všechno narval dovnitř a aspoň by byl klid(kromě vaku).
-
- Moderátor
-
- Moderátor
Na takový věci jsou pracovní stanice, u ntb je to vždy o kompromisu. Myslím si, že vodní chlazení není realizovatelný tak aby ten ntb šel rozumně přenášet.
Když bych to měl řešit já, tak bych asi tak bych zkusil jiné technické řešení. Například přivádět k ntb studenější vzduch, udělat nějakou podložku která by vzduch do ntb přiváděla přes peltiera o nějakým rozumným výkonu např kuchnout autoledničku.
Když bych to měl řešit já, tak bych asi tak bych zkusil jiné technické řešení. Například přivádět k ntb studenější vzduch, udělat nějakou podložku která by vzduch do ntb přiváděla přes peltiera o nějakým rozumným výkonu např kuchnout autoledničku.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
ta kukni na toto: http://www.geek.com/news/geeknews/2002J ... 015488.htm
má sice vodu za dispejem ale já bych ju měl zvenku za dislejem.
akorát někam narvat to miniaturní čerpadlo a nebylo by co řešit, protože pokud vím tak hadičky sou ohybatelné
když tak to nakreslím jak to myslím
má sice vodu za dispejem ale já bych ju měl zvenku za dislejem.
akorát někam narvat to miniaturní čerpadlo a nebylo by co řešit, protože pokud vím tak hadičky sou ohybatelné

když tak to nakreslím jak to myslím