do 21000 Kč | VŠ | CAD | HDMI (nebo DVI) | nouzová výdrž 3h+
do 21000 Kč | VŠ | CAD | HDMI (nebo DVI) | nouzová výdrž 3h+
požadavky:
- možnost digitálního propojení s externím monitorem (HDMI nebo DVI)
- display 13" - 15" (menší = lepší, ale pravděpodobně není z čeho vybírat)
- bezproblémový chod aplikací AutoCAD, Revit, 3DS MAX (vše verze 2009), Photoshop CS3
- Windows Vista 32bit (Business nevadí)
- málo nebo žádný lesk šasi
Zdravím, jako každý zde řeším výběr nového notebooku na VŠ. Mám ale pár nejasností hlavně ohledně grafiky a výrobce, tedy kvality zpracování. Hry sice sem tam hraji, ale pokud chci zároveň vyšší výdrž, tak se klidně spokojím s integrovanou. Jenže nevím jak si třeba taková X4500MHD poradí s 3D prostředím např. Maxe, případně s renderováním. Nějaké zkušenosti? Budu ho přenášet často mezi školou, kolejí a domovem, ale nemyslím si že potřebuji nutně "nerozbitné Lenovo", ale něco málo by snést měl. Zároveň by v případě potřeby měl vydžet 3 hodiny (ideálně více) se sníženým jasem a práci s Office např.
kandidáti:
Acer Aspire 5920G (15" | "pouze" Acer)
Asus F6A (13" | X4500MHD | "pouze" Asus)
Lenovo ThinkPad SL500 (15" | X4500MHD | slabší procesor)
Lenovo ThinkPad R500 (15" | X4500MHD | vyšší cena)
Lenovo ThinkPad SL500 (15" | nVidia GeForce 9300M | vyšší cena)
Poradíte, případně navrhnete jiný model(y)? Děkuji.
- možnost digitálního propojení s externím monitorem (HDMI nebo DVI)
- display 13" - 15" (menší = lepší, ale pravděpodobně není z čeho vybírat)
- bezproblémový chod aplikací AutoCAD, Revit, 3DS MAX (vše verze 2009), Photoshop CS3
- Windows Vista 32bit (Business nevadí)
- málo nebo žádný lesk šasi
Zdravím, jako každý zde řeším výběr nového notebooku na VŠ. Mám ale pár nejasností hlavně ohledně grafiky a výrobce, tedy kvality zpracování. Hry sice sem tam hraji, ale pokud chci zároveň vyšší výdrž, tak se klidně spokojím s integrovanou. Jenže nevím jak si třeba taková X4500MHD poradí s 3D prostředím např. Maxe, případně s renderováním. Nějaké zkušenosti? Budu ho přenášet často mezi školou, kolejí a domovem, ale nemyslím si že potřebuji nutně "nerozbitné Lenovo", ale něco málo by snést měl. Zároveň by v případě potřeby měl vydžet 3 hodiny (ideálně více) se sníženým jasem a práci s Office např.
kandidáti:
Acer Aspire 5920G (15" | "pouze" Acer)
Asus F6A (13" | X4500MHD | "pouze" Asus)
Lenovo ThinkPad SL500 (15" | X4500MHD | slabší procesor)
Lenovo ThinkPad R500 (15" | X4500MHD | vyšší cena)
Lenovo ThinkPad SL500 (15" | nVidia GeForce 9300M | vyšší cena)
Poradíte, případně navrhnete jiný model(y)? Děkuji.
Naposledy upravil(a) corange dne 16 zář 2008 18:36, celkem upraveno 2 x.
No jak je na tom X4500 nevím, ale s tou grafikou bych to asi neriskoval a na rendering a 3D by to chtělo dedikovanou grafiku v kombinaci WSXGA+ v 15.4'', aby se na tom dalo rozumně rýsovat. Přidáme HDMI a napadámě snad jen ThinkPad SL500 ve své lepší verzi. Sice 3k přes limit, ale měla by to být dobrá volba. Podle mě nejlevnější rozumná volba dle tvých požadavků.
Edit: Bohužel víko je asi dost lesklé
.
Edit: Bohužel víko je asi dost lesklé

Fedora @ Lenovo ThinkPad T460s
- WSXGA+ není třeba - na to mám 24" externí monitor
- v požadavcích na grafiku je uveden pouze Shader Model 3.0, který X4500MHD má. Technologie ale není vše a netuším jestli grafika nějak výrazně vůbec něco dělá - tedy jestli to není hlavně o CPU a RAM.
- lesk - je to o kompromisech. Lenovo je vydařený, ale když jsem nedávno viděl třeba nové paviliony ... škoda slov
- v požadavcích na grafiku je uveden pouze Shader Model 3.0, který X4500MHD má. Technologie ale není vše a netuším jestli grafika nějak výrazně vůbec něco dělá - tedy jestli to není hlavně o CPU a RAM.
- lesk - je to o kompromisech. Lenovo je vydařený, ale když jsem nedávno viděl třeba nové paviliony ... škoda slov

Tak prehravat cez CPU by to malo ist bez problemov...
720p zvladne za pouzitia nVidia Pure HD video dekoder aj moja Go7300 a procesor bezi bez vytazenia a 1080p zase ide v pohode aj s vytazenim CPU na tak 50percent max. a to tam mam veteran C2D T5600...
kazde dnesne dual-core CPU by malo zvladnut HD video bez problemov(samozrejme myslim plnohodnotne modeli nie dake LV ci ULV a podobne)
720p zvladne za pouzitia nVidia Pure HD video dekoder aj moja Go7300 a procesor bezi bez vytazenia a 1080p zase ide v pohode aj s vytazenim CPU na tak 50percent max. a to tam mam veteran C2D T5600...
kazde dnesne dual-core CPU by malo zvladnut HD video bez problemov(samozrejme myslim plnohodnotne modeli nie dake LV ci ULV a podobne)
Má ten Asus F6A nějaký výrazný nedostatek vzhledem k tomu co jsem napsal výše? Oproti Lenovu horší konstrukce (R), ale SL na tom bude obdobně. X4500MHD tedy nestíhá pouze HD video, které v požadavcích není, 1920x1200 by v CAD programech stíhat mělo. Na kvalitu displaye se asi nemá cenu ptát, snad jen zda-li je podsvětlem LED, nikde jsem tu informaci nenašel.
Naposledy upravil(a) corange dne 16 zář 2008 18:21, celkem upraveno 2 x.
-
- Moderátor
Neříkám že Lenovo SL není lepší. Je určitě lepší než zmiňovaný Asus F6A, ale rozdíl nebude tak výrazný - oba modely jsou jen plasťáky, kdežto Lenovo R má vystužené šasi.
Teď si naběhnu ... co Acer Aspire 5920G? Výdrž je lepší patrně jen kvůli 8 cell baterii a konstrukce mizerná (a nevzhledná), ale cena slušná a všechny parametry splňuje.
Teď si naběhnu ... co Acer Aspire 5920G? Výdrž je lepší patrně jen kvůli 8 cell baterii a konstrukce mizerná (a nevzhledná), ale cena slušná a všechny parametry splňuje.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“