Šířka sběrnice GPU Acer TravelMate 4272WLMi ( LX.TD905.003 )

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
BlueMax
občas něco napíše

Šířka sběrnice GPU Acer TravelMate 4272WLMi ( LX.TD905.003 )

Příspěvekod BlueMax » 08 bře 2007 14:02

Zdravím všechny. Chci poprosit někoho, kdo má tento NB,

http://www.acer.cz/acereuro/page4.do?sp ... nu57_31018

jestli by nemohl nějakým programem, nevím přesně čím protože žádný neznám, zjistit informace ohledně té grafické karty při zatížení ( protože alespoˇn podle toho, co jsem četl, tak karta mění podle zatížení nejen frekvenci ale i šířku sběrnice ). Nejde mi ani tak moc o frekvenci chipu ( ikdyž i to by nebylo marné ), ale předvším konečně zjistit pravdu o šířce pamětové sběrnice u této GK.

Firemní PDF materiály naznačují, že alespoˇn podle velikosti HM, by nemuselo jít o stejnou GK jako je např. v 5112wlmi a je tak předpoklad, že tahle u 4272 s 256 MB HM by konečně mohla být 128 bitová. díky všem.

Opravdu se nenajde nikdo, kdo by to zjistil třeba přes Everest ( pokud to tím programem jde )??

Makess
občas něco napíše

Skús HWinfo

Příspěvekod Makess » 23 bře 2007 23:30

Čo tak skúsiť slovenský program HWinfo, mne na TravelMate 4401 LMI zobrazuje grafiku pekne (Ati Mobility Radeon x700 128bit zbernica, 8 pixel pipelines, atď

Stahuj tu www.hwinfo.com

BlueMax
občas něco napíše

Příspěvekod BlueMax » 24 bře 2007 11:04

Díky za info, ikdyž to bohužel není ta stejná GK. Abych řekl stručně o co mi šlo, nevím přesně jestli se to řešilo tady nebo nebo na jiné diskuzi, ale šlo o to, že v ofic. materiálech je uvedeno u pár GK pro NB to, že mají buď : 128bit. pamětovou sběrnici nebo uvedeno up to 128bit a přesto u některých karet tomu tak není a i při zatížení ukazují Everestem nebo i HWinfo, že GK má jen 64bitů. Třeba konkrétně u té X1600 je na stránkách výrobce uvedeno ve třetím odstavci: up to 128bit

http://ati.amd.com/products/MobilityRad ... index.html

a současně ve specifikacích u stejného produktu je v odstavti Technology Features uvedeno: 128-bit 4-channel DDR/DDR2/GDDR3/GDDR4 memory interface a přesto lidi s 5112wlmi říkají, že podle výpisu mají všichni jen 64bitů.
http://ati.amd.com/products/mobilityrad ... specs.html

Chápu, že pokud je uvedeno up to 128b. tak se to může lišit podle varianty GK. Pokud se ale nepletu, tak do X1600 se do NB dává jenom jedna ( nejsou jako např. u stolních varianty X1600 nebo X1600Pro atd., které je jasné, že se musí lišit ), teda pokud pominu, že jedna má 128MB a ta druhá má 256MB vlastní paměti. Možná je rozdíl právě v té vlastní paměti. Je možné, že karta s 128MB má 64bitů ale ta s vlastní 256MB má už 128bitů. a O to mi právě šlo, aby se ozval někdo, kdo má tenhle NB s kartou X1600, kde alespoň podle PDF od Aceru má mít karta 256MB vlastní paměti ( ikdyž zde je bor*el, protože na jednom místě je uvedeno, že má 256MB vlastní a přitom na stejné stránce dole je u stejné karty uvedeno, že má jen 128MB vlastní p. ). Měl jsem tohle dokázané na pár PrintScreenech, ale už je nemůžu najít.

Ještě o těch programech pro zjišťování HW, do včerejška jsem je totiž ani jednou nepoužil ( tu na tom old PC to nemá cenu ). Když ale otevřu HWinfo, které se mi konečně podařilo stáhnout a spustit, tak stejně toho moc nezjistím. MB nepodporuje senzory ani další věci, takže pár info o procesoru, ram atd. Přesto ale nemůžu zjistit přesný název nebo označení ramky. Nevadí. Každopádně dík.

Zpět na „notebooky Acer“