Obaja zrejme myslite na inu rychlost... ja mam skusenosti s prechodu na vacsiu RAM aj na rychlejsi disk (osobitne - nie naraz).
Ked prejdes z 4200rpm na 7200rpm - je to presne "jako ve tryskáči".. co sa tyka zapisu a citania z disku (!). Ja uz len ked kopirujem z kompu(7200) do nb(5400) chyta ma mrtvica pri vacsich suboroch (ked som napr minule kopiroval priecinok mp3 - 20gb
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Co sa tyka RAMky - to je uz trochu ine kafe.. ta ti priamo "zrychluje" komp - myslim tym beh pocitaca, a naroky nan.
Mozes mat 4gb ram a machrovat - ale ked mas pomaly disk mozes si ist piskat.. pretoze udaje ktore sa bude snazit ramka citat z disku ti budu paradne spomalovat pracu (samotny datovy prenost).
Ako to vidim zalezi od pouzitia daneho kompu:
Ak iba sedis na nete, browsujes, icq, msn - ALE nic nestahujes (!) tak si v relativne v pohode aj s pomalym diskom a urcite vyuzijes ramku.
Ak vsak k predchadzajucim cinnostiam pridas uz len download... v podstate spadnes vykonostne o dost nadol...
PS.: Najlepsie je aj tak nerobit kompromisy (a nemyslim len hdd a ram) a kupit si v tomto pripade oboje
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)