Pomoc: Notebook okolo 40 velmi odolná šas a tichý chod
Pomoc: Notebook okolo 40 velmi odolná šas a tichý chod
Čabas lidi potřebuju poradit s výběrem ntb kolem 40ti tisíc..teoreticky i víc protože ho budu kupovat v půlce prázdnin, ale cena je "vedlejší". Hlavní co bych si přál tak dobrá grafika aby bez jakých koliv stačila na photoshop, corel, indesing a tím pádem i ňáký ty hry, 2gb ram pro práci s grafikou nutnost a hned po kvalitní pevné šasi tichý chod..větráček bez otáček do chvíle kdy např začnu kódovat déle video ne jako u většiny ntb jak se teď nestíhám divit že po spuštění prohlížeče netu větrák 85% nebo že jede "forever" toho se chci vyvarovat...kdyby někdo věděl budu jenom rád

Na tve pozadavky by stacilo treba toto http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=K ... FPC-202938
pokud to koupis v lete z druhe ruky, bude to idealni. Jinak mas protichudne pozadavky. Bud tichy, nebo vykonny. A bud odolny , nebo vykonny. Jinak se do 40tis. nevejdes.
pokud to koupis v lete z druhe ruky, bude to idealni. Jinak mas protichudne pozadavky. Bud tichy, nebo vykonny. A bud odolny , nebo vykonny. Jinak se do 40tis. nevejdes.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
-
CeCo
Dobře..myslím že ati x1800 bude asi nejvhodnější díky velmi slabému vyzažování tepla a dostačujícího výkonu, tudíž tichý chod = polovina problému za mnou..teď ale počkat až ji začnou dávat do ntb - našel jsem s tou atinou jenom ntb od fs a do těch bych moc nelezl, aji kdyby, tak fs nesplňuje fatálně moje požadavky na šas..trochu sem brouzdal a libil by se mi dell latitude atg akorát ta integrovaná gma950 mi tam překáží..být tam radeon tak není o čem rozhodovat..nebo myslíte že je dobrá(gma950)..kdyby jo(testy sem nenašel) tak bych se smřil s hlukem, kterej to asi bude páchat a byl bych hepy 
-
CeCo
SCRE&M
LOL, takto som sa uz nepobavil... Ze ati x1800 a slabe vyzarovanie tepla... Ta grafika ma tusim samostatny vetrak!!!
Slabe vyzarovanie tepla znamena grafiku integrovanu v cipsete, nieco na urovni GMA950... Vsetko neintegrovane uz vydava samo o sebe teplo (a nie malo, staci par W) => vetrak sa spusta o dost castejsie a musi byt silnejsi...
Lenze GMA950 zas nie je vhodna na hry, ktore zasa chcu silnu grafiku.
Tak sa uz konecne rozhodni, ci chces silnu grafiku, hluk a priemerne sasi (su to totiz gamerske masiny, kde sa na sasi nedava az taky doraz), alebo tichy, stabilny a odolny NB, lez so slabou VGA (ktora je tam aj z dovodu stability - menej tepla = menej nachylne na prehrievanie = menej nachylne na pady).
C
LOL, takto som sa uz nepobavil... Ze ati x1800 a slabe vyzarovanie tepla... Ta grafika ma tusim samostatny vetrak!!!
Slabe vyzarovanie tepla znamena grafiku integrovanu v cipsete, nieco na urovni GMA950... Vsetko neintegrovane uz vydava samo o sebe teplo (a nie malo, staci par W) => vetrak sa spusta o dost castejsie a musi byt silnejsi...
Lenze GMA950 zas nie je vhodna na hry, ktore zasa chcu silnu grafiku.
Tak sa uz konecne rozhodni, ci chces silnu grafiku, hluk a priemerne sasi (su to totiz gamerske masiny, kde sa na sasi nedava az taky doraz), alebo tichy, stabilny a odolny NB, lez so slabou VGA (ktora je tam aj z dovodu stability - menej tepla = menej nachylne na prehrievanie = menej nachylne na pady).
C
Tak sasi od FS bych se nebal. Osobne mam Amilo Pi1556 a musim rict, ze ma velice pevne sasi.Samozrejme se to neda srovnavat s nejakym neplastovym notebookem, ale na to, ze je "plastak", je velmi dobry. V tomto pripade se podivej na Amilo Xi 1546. Ma tebou pozadovanou kartu, ale tichy jako neco s GMA nebude, i kdyz ma vetsi sasi (zase je potreba vedet, jestli ti nebude vadit 17" notebook). Jinak cokoliv s GMA neni vhodne na hry a jine 3D pociny. GMA se dava do notebooku, ktere maji vetsi vydrz na baterii a nejsou hlucne. A ta X1800 je vlastne nejvyssi trida karet. S X1600 by se toho naslo vic. Ale urcite nepocitej s tim, ze cokoliv S X1600/1700/1800 , bude tiche. Tyto karty se nachazeji pouze v hracskych NTB, ktere nemusi byt tiche.
No dobra, tak ma spotrebu na urovni karty o level nize, jako je X1600. U takto vykonne karty je to uctyhodne, ale prece jenom bych ji dal pouze do 17" ci 15" herniho notebooku. Ntb se bude stejne zahrivat a chladic pojede o mnoho vice nez u ntb s GMA. Proste nepocitej s tim, ze se super vykonnou grafickou kartou bude notebook tichy. To rozhodne ne.
-
CeCo
Aha takhle..
to je blbý
no nic tak chlazení de asi stranou protože pro mě důležitější je odpolnost..budu ho tahat sebou na delší vzdálenost takže se
bude oťukávat a grafiku budu využívat na 100%...já se v ntb nevyznám nějak extra spiš v pc ale ted jsem koukal na srovnávací testy a toho radeona x1800 bych ani snad nevyužil je to moc špička zbytečně to máte pravdu...potřeboval bych něco s 256mb a taková střední lepčí třída ale ne s turbo case..na to jsem slyšel více nadávek než chváli
Díky moc stačí jenom nějaký typ karty doporučit už si to ošéfuju ať vás tím neotravuju tady 
bude oťukávat a grafiku budu využívat na 100%...já se v ntb nevyznám nějak extra spiš v pc ale ted jsem koukal na srovnávací testy a toho radeona x1800 bych ani snad nevyužil je to moc špička zbytečně to máte pravdu...potřeboval bych něco s 256mb a taková střední lepčí třída ale ne s turbo case..na to jsem slyšel více nadávek než chváli
-
CeCo
Krevety:
To by moj brat nemohol dat vyse 4 hodiny na nc8430 (CoreDuo T2300, X1600/256MB, 1GB RAM, 5400ot. disk, 15,4" WSXGA+ panel, 69Wh bateria) pri zapnutej WiFi a velkorysom podsvieteni displeja (to iste jeden znamy s nx9420)...
Pri mensom podsvieteni tych 14W da v pohode - ono totiz ATi dokaze (pri X1600 urcite, zalezi potom od ovladacov) vypinat PCI Express Linky a spolu s jasom to dost okrese spotrebu...
C
To by moj brat nemohol dat vyse 4 hodiny na nc8430 (CoreDuo T2300, X1600/256MB, 1GB RAM, 5400ot. disk, 15,4" WSXGA+ panel, 69Wh bateria) pri zapnutej WiFi a velkorysom podsvieteni displeja (to iste jeden znamy s nx9420)...
Pri mensom podsvieteni tych 14W da v pohode - ono totiz ATi dokaze (pri X1600 urcite, zalezi potom od ovladacov) vypinat PCI Express Linky a spolu s jasom to dost okrese spotrebu...
C
Pokud má jít o kombinaci mobilita/výkon/odolnost, tak hledej něco s 15(15,4") displejem, GK ATI X1600 nebo nVidia 7600, a šasi s hořčíkovým rámem (a třeba i kus "kovu" přímo na povrchu).
Lepší grafiky (X1800, X1900, nV7900) jsou až v 17" ntb, které jsou ale primárně určené jako desktop replacemet a mobilita (a odolnost) není jejich druhým jménem.
Takže bych se poohlédl např. po Lenovo ThinkPad T60 (Z61) - tady ale pozor na GK; nejnižší modely mají integrovanou GMA950, vyšší ATI X1400 a až top modely T60p a Z61p mají ATI FireGL5200 (ATI X1600 optimalizovaná pro CAD/CAM)
nebo po HP nc8430 (nw8440) - nc8430 má tu výhodu, že jde nakonfigurovat dle libosti v HP TopConfig (třeba http://www.nakup-levneji.cz/konfigurace ... vu=0&skup=)
chybu neuděláš ani s výše zmiňovaným FS Celsius (ale ten už stojí pěkný balík..)
Lepší grafiky (X1800, X1900, nV7900) jsou až v 17" ntb, které jsou ale primárně určené jako desktop replacemet a mobilita (a odolnost) není jejich druhým jménem.
Takže bych se poohlédl např. po Lenovo ThinkPad T60 (Z61) - tady ale pozor na GK; nejnižší modely mají integrovanou GMA950, vyšší ATI X1400 a až top modely T60p a Z61p mají ATI FireGL5200 (ATI X1600 optimalizovaná pro CAD/CAM)
nebo po HP nc8430 (nw8440) - nc8430 má tu výhodu, že jde nakonfigurovat dle libosti v HP TopConfig (třeba http://www.nakup-levneji.cz/konfigurace ... vu=0&skup=)
chybu neuděláš ani s výše zmiňovaným FS Celsius (ale ten už stojí pěkný balík..)
Zpět na „Jaký vybrat notebook“