Optimální výdrž baterky

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
midz

Optimální výdrž baterky

Příspěvekod midz » 17 zář 2008 19:43

Ahoj,
chtěl bych se s vámi poradit jak nejlépe optimalizovat chod baterky když zrovna není notebook napájen ze sítě. Jelikož mám notebook Acer Extensa 7620G, který disponuje 17tkou monitorem, vydrží mi notebook nějak kolem hodiny bez zátěže (stáří notebooku je kolem 9ti měsíců). Jediné k čemu jsem se zatím odhodlal bylo podtaktovat grafickou kartu, jenže to mi protáhlo životnost baterky pouze o pár minut..

Četl jsem zde na fóru, že hodně lidí z vás má například snížené napětí na baterce nebo podtaktovaný procesor. Mohl by mi někdo poradit nějaké konkrétnější tipy jak na to? O (pod)taktování procesoru jsem četl dost článků, ale zkušenosti s žádným softwarem nemám. Co se týče snižování napětí zkušenosti nemám žádné.

Předem díky za všechny tipy.. :)

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 17 zář 2008 21:21

spusť ovládací panely,možnosti napájení,klikni na režim který používáš - změnit nastavení plánu,klikni na změnit pokročilé nastavení napájení,no a tam si pohrej s těmi možnostmi nastavení,je tam kopec možností
vypadá to ale na baterku,že hodně ztratila ze svých možností
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

midz

Příspěvekod midz » 17 zář 2008 21:37

omlouvám se že jsem nenapsal operační systém, ale mám XP a ať dělám co dělám, nemůžu to co řikáš najít. když spustím možnosti napájení, nemám tam možnost zvolit žádné nastavení, pouze kdy se vypíná display nebo pevné disky. díky za bližší info

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 17 zář 2008 21:39

jo,to je ve Vistách,tak to ti moc neporadím
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

midz

Příspěvekod midz » 17 zář 2008 21:54

no já jsem si teď trochu pohrál s NHC a jediný čeho se mi podařilo dosáhnout bylo snížit interní rychlost procesoru, ale jestli to k něčemu bude nevím :) nemá někdo ponětí proč mě to nechce nechat nastavit to napájení? mám tam jen šedý místa :?:

Libraeon
píše často

Příspěvekod Libraeon » 18 zář 2008 15:13

snizujes jas displeje ?
Acer Aspire 6920G-6A4G25MN, 2GHz Intel Dual Core,4096MB RAM, NVIDIA GeForce 9500M GS.
Backtrack 3 mod final Linux
TV karta AverTV Hybrid Express A577, myš Razer Diamondback

midz

Příspěvekod midz » 18 zář 2008 17:19

Acer mi ho sníží o fous sám, ale nějak ručně to nedělám.. měl bych? :)

Zpět na „notebooky Acer“