wista business - shit jaký svět neviděl

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
ewolution
občas něco napíše

wista business - shit jaký svět neviděl

Příspěvekod ewolution » 27 zář 2008 16:44

Mám nový služební netebook, HP compaq6710 s OS Vista Busine. Od prvního dne zápasím s nespolehlivostí a nestabilitou systému. Notebook je poměrně výkonný ale stále vyhazuje hlášky "systém" že došlo k nestandardnímu ukončení systému a musí být kontrolován. Do včerejška jsem to trpěl, dnes se pokoušíp po absolutním fiasku obnovit systém a ejhle:

Nelze se přihlásit do systému, přesto že heslo zadám správně počítač hlásí že ne. Pouze v nouzovém režimu se zaoguji, ale obnovu neprovedu.

HELPLINE MICROSOFT: To jsem si měl nahrát... oni za to nemůžou, a poradit také neumí, ať se prý obrátím na HP !

HELLINE HP: My zodpovídáme pouze za HARDWARE, obraťte se na Microsoft, nebo na prodejce.

PRODEJCE JE T-MOBILE, ale předpokládám, že HP jim dodalo již předinstalované notebooky.... Takže zase volat HP?, NEBO Microsoft? Ať to dám do servisu, paráda a budu měsíc bez kompu. Síla. Jsem radikálním odpůrcem visty a tato situace mne ještě víc popudila. ZLATÁ XP, při první příležitosti DOWNGRADE na XP a bude po žížalkách. Proč ten výron? Abych rizšířil řady těch co vědí a mluví a nřeší problémy potichu. Pochybuju že by si někdo koupil auto a po ujetí pár kilometrů by mu odešel motor a jednotka, asi by to taky řešil, ale automobilka, která by dodávala takovéto motory by asi krachl, Proč to tedy tolerujeme? a tiše mlčíme? Proč dovolíme výrobcům rozhodovat za nás a nutit nám myšlenku, že je to pro naše dobro? ZEPTAL SE NÁS uživatelů někdo? NE. Jako obchodník bych chtěl být také v pozici kdy prodám a nějak okecám vadný produkt, a pokud je nestabilní tak je vadný....

Pokud někdo zná řešení jak se dostat do systému přes zablokovaná hesla poraďte. Předesílám, že jsem v "nouzáku" změnil hesla, vytvářel nové profily, ale po standardním startu mne visty nepustí přes uvítací obrazovku.

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 27 zář 2008 17:24

Tohle by měl asi řešit T-Mobile. Já jsem tenhle HP v setu od "pana růžovoučkého" měl půjčený a vypadá to, že ta instalace není stejná, jako u klasického HP 6710b (které jsem recenzoval rok zpět). Úplně tam chybělo to recovery centrum, či jak se to jmenuje, takže jsem vlastně ani nevěděl, jakým způsobem ten systém uvést do továrního stavu.

Nicméně podobný stav bych klidně mohlo způsobit něco "third-party", protože standardní chování tohoto notebooku to určitě není. Týden jsem ho tu měl a nic podobného jsem nepozoroval.

Pokud se ti jde přihlásit z nouzáku, tak vlez do zásad zabezpečen a tam jsou někde pravidla pro přihlašování, takže je možné, že ti něco vyhodilo všechny účty z množiny "lokální přihlášení". Víc ti neporadím. Já jsem downgradoval na XP dva dny po obdržení mého nového notebooku a jsem líný dojít pro něco, co mám zrovna na recenzi (tam je Vista bohužel nutnou součástí téměř vždy).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“