Sony Vaio TX5,TX3,TX1

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
nautilus51
občas něco napíše

Sony Vaio TX5,TX3,TX1

Příspěvekod nautilus51 » 06 srp 2008 00:31

Dobrý den, máte prosím někdo ve vlastnictví Vaio TX? Mám Vaio TX5 přes rok. Bylo po pádu v servisu a teď mám pocit, že po výměně šassi, DVD mechaniky, plastu (pod kterým je klávesnice) jsou výrazně hlučnější klávesy na pravé straně - Backspace, ENTER a SHIFT.

V prodejně SONY mi řekli, že je to v normě, ale byl to pouze laicky názor, protože už jej přes rok neprodávají. Moooc bych proto uvítal, kdybych narazil na někoho, kdo Sony Vaio TX rovněž vlastní a ten mi sdělil, když se zaměří na tyto 3 klávesy (Backspace, ENTER a SHIFT), jestli taky nemá pocit, že jsou (oproti ostatním klávesám) výrazně hlučnější? Pokud ano, tak pak je reklamace bezpředmětná.

Prosím o Váš názor, předem moooc díky.

Crus
občas něco napíše

Příspěvekod Crus » 12 zář 2008 18:50

Dobry den,
TX5XN vlastnim zhruba rok a vami popsany problem nepozoruji. Vsechny klavesy jsou pri stisku velmi tiche.

Jen tak pro zajimavost, kolik vas stala oprava (predpokladam, ze se na to nevztahovala zaruka)? Ja chtel vymenit folii pred displejem a rekli, ze musim vymenit cely displej za cca 20 000 Kc!

Metsn
píše často

Příspěvekod Metsn » 12 zář 2008 20:31

Take podobny hluk nepozoruji.

Ad display...pokud si na to troufate, je vyhodne si zjistit jak se dana soucastka nazyva a vyhledat si ji na eBay, pripadne pokud chcete mit jistotu, tak zakoupit primo od Sony a udelat vymenu sam. Servisy jsou vydridusi ,)

nautilus51
občas něco napíše

Díky za Vaše reakce

Příspěvekod nautilus51 » 01 říj 2008 01:04

Oprava stála cca 10.000,- Kč. Nejdražší byla DVD mechanika a nejlevnější vyměna prasklého plastu (stovková záležitost).

Jinak, abych upřesnil ještě ten zvuk, když uchopíte dvěma prsty pravou část notebooku (tedy přesně v místech, kde je zavřená DVD mechanika), tak mě to hooodně skřípe. Jde zde plast proti plastu. Jak je to prosím u Vás?

Notebook jsi jdu dnes vyzvednout do servisu, kde byl 14 dnů. Rozebrali jej, konzultovali závadu s výrobcem. Závěr: Nic neopravili, prý je to v pořádku.

Crus
občas něco napíše

Příspěvekod Crus » 01 říj 2008 02:01

Ano, v mistech DVD mechaniky to pri uchopeni skripe/vrze/prolamuje se, protoze horni plast šasi naráží na plast DVD mechaniky. Leva strana timto problemem netrpi.

Jinak co se tyce tech klaves (BACKSPACE, ENTER, SHIFT), oravdu se mohou zdat hlucnejsi nez ostatni klavesy. Je to dano jejich velikosti, zrovna jako SPACE. Rekl bych, ze tim trpi kazda klavesnice. Ale rozhodne nemohu rici, ze by byly vyrazne hlucnejsi!

Opravu jste provadel u spolecnosti Kapch, U nákladového nádraží 10?
Planuji je navstivit. Driv mi baterie vydrzela pri brouzdani internetem cca 4 a pul hodiny, dnes (po skoro roce a pul) pouze polovinu teto doby! Jak jste na tom vy?

nautilus51
občas něco napíše

Baterie a oprava

Příspěvekod nautilus51 » 03 říj 2008 03:50

Díky za Vaši rychlou reakci. Mám spíše zajímavý paradox, co se týče mé opravy. Byl jsem telefonicky ubezpečen, že to nelze opravit a skutečnost je ale úplně jiná.

Notebook v místě přiléhání mechaniky už nevrže. Když se zaměříte na klávesy (k,l,závorky - tedy na pravou část klávesnice), tak zjisíte, že jsou trošku hlučnější než levá část klávesnice. Díky mechanice (před opravou) to bylo velmi a velmi hlučné. Mechanik mechaniku rozebral a snažil se to "napravit". Sám došel k závěru, že se mu to nepovedlo, ale já jsem opačného názoru. Že opět je klávesnice "v normě", jak byla před pádem notebooku.

Baterie mi vydrží cca 5 hodin a více po skoro 1,5 roce používání, držím pěsti, ať v servisu s reklamací uspějete, dejte pak určitě vědět.

Zpět na „notebooky SONY“