Zamrzání Aspire 8920G-934G50BN

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
riker.will
občas něco napíše

Zamrzání Aspire 8920G-934G50BN

Příspěvekod riker.will » 23 zář 2008 21:48

Ahoj!
Tak jsem zakoupil svůj první ntb Acer.. a zatím jsem spíše rozpačitej. Po třech dnech si ho Acer odvezl do servisu. Ntb prostě zamrzal a eRecovery ho obnovila tak, že to nechtělo nabootovat. V servisu se bohužel omezili na bootovatelnost a nagráli nejnovější verzi biosu 1.13. Úspěšně jsem nabootoval a celý natěšený naistaloval všechny svoje hračičky, které mi jinak normálně běhají na Vistách na mém stolním počítači. Zamrzání se bohužel opět začalo projevovat. Nejčastěji mi ntb zamrzne při C&C Generals, při stříhání v Pinnacle 11 nebo převádění filmu ve Win Movie Makeru, ale občas i při daleko méně náročné činnosti. Ihned po startu se většinou ohlásí chybu RUNDLL32.

V Eventlogu není vůbec nic (kromě neočekávaného shutdownu), HDD jsem nechal detailně zkontrolovat, paměti prošly testy také. O všech možných updatech kompu i Vist nemluvě. Antivirus mám NOD32, jinak Firefox, Office2007, Skype, ICQ... prostě standardní softy, žádné experimenty.

Máte někdo podobné problémy? Někdo nějakou radu... než to opět pošlu do servisu?

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 24 zář 2008 12:22

jak zmrzne? Musíš to pak vypnout natvrdo?
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

David Barborka
píše často

Příspěvekod David Barborka » 24 zář 2008 17:02

Být tebou tak zkus nainstalovat čistou instalaci Vist z Origoš DVD Vist jestli ho máš, když je máš i na stolním PC. Stáhni si pak SP1 a pak nainstaluj všechny další aktualizace. Následně si stáhní z Aceru drivery desky, grafiky atd. a nainstaluj je a uvidíš. Já jsem to tak udělal u svého notebooku a vše je OK. Když jsem nainstaloval Visty od Aceru s těma jejich serepetičkama, které jen zabírají místo, vydržely mi Visty nanejvíš 14 dní a pak se začli chovat nestabilně (pořád neco instaluju :) ), S čistou instalací už jedu měsíc a půl a zatím bez problémů.
Původně: Acer Aspire 5520G-502G25Mi AMD Turion 64 X2 TL-60 2GHz, 2x 1GB DDR2, 250GB, SMulti, 15.4" lesk, VGA NVIDIA 8600M-GS 512MB, NVIDIA 630M

Nyní: Obr Acer Aspire 8942G

riker.will
občas něco napíše

Příspěvekod riker.will » 24 zář 2008 23:09

2Gogo: Musím ho prostě natvrdo vypnout. Win zjistí, že byly nestandardně vypnuty, nabídnou režim nouze (či jak se to jmenuje)... při normálním startu naběhnout a dál jako by nic. Jinak při tom zatuhnutí většinou zůstane svítit světýlko disku.
Naposledy upravil(a) riker.will dne 24 zář 2008 23:15, celkem upraveno 1 x.

riker.will
občas něco napíše

2 Barborka:

Příspěvekod riker.will » 24 zář 2008 23:14

Tohle dobrodružství fakt nehodlám podstupovat. Na několika zahraničních fórech jsem četl podobnou radu, ale Ti co to zkusili si většinou jen zkomplikovali život, ale nikomu to nepomohlo. Krom toho instalačku Win Ultimate nemám. :cry:

BTW: Ty Acer aplikace (až na ten Orion či jak) mi nepřijdou tak blbé... a dají se odinstalovat.

Už dávno nejsem ten zkoušeč a instalátor co furt něco zkouší. Mám svoje zaběhlé aplikace a na ostatní prdím. :shock:

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 25 zář 2008 06:43

pokud s tím nechceš hned do servisu,budeš muset zkoušet...odinstalovat jeden program za druhým včetně zápisů v registrech a pokaždé testovat...vyzkoušej to v nějakých zátěžových testech procesoru a sleduj teploty nejlépe RMclockem

riker.will
občas něco napíše

Příspěvekod riker.will » 25 zář 2008 09:12

2 Gogo: no, toho jsem se bál... krom toho, pokud by to byl sw problém, tak by to nemělo tak úplně zatuhnou, že nejde nic udělat, ne? Z vlastní zkušenosti vím, že Visty jsou proti blbosti sw docela dobrý... to mne na tom tak štve... kdyby zatuhlej program šel aspoň shodit v task manageru, ale prd... prostě tuhoň... :?

Takže nikdo nemá podobnej problém??? ...tj. asi mám prostě vadný kus....? No, holt to po víkendu nechám odeslat do servisu, no...

bizi
občas něco napíše

Příspěvekod bizi » 26 zář 2008 13:25

Zdarec, vím že můj dotaz je mimo mísu, ale prosím Vás nevíte jak je řešeno nasávání a výfuk u Aspire8930G??Je to úplně stejné jak u 8920. Mohl bych si ho bez starostí dát na klín aniž bych ucpal větrání???? Dík za odpověď

mfrancl
občas něco napíše

Aspire 9815

Příspěvekod mfrancl » 05 říj 2008 04:00

Zdravim, tak Acer jsem si koupil naposled. Uz od prvnich dnu jsem se potykal s temito problemy:
1. Neustale mi padal system Vista Ultimate diky evidentne spatne grafice. to mi potvrdil i technik na lince podpory a nasladne pri reklamaci poprel, ale proc byl tento model Aspire 9815WkMi tak brzo stahnut z prodeje budou vedet asi nejlepe z Aceru. Na strankach nvidie jen odkaz na Acer a evidentne zrejme ze s timto modelem nechteji mit nic spolecneho
2.Pozadovat po nekom 2000 za Recovery disk povazuji minimalne za neserioznost ze strany vyrobce.
3.Snad nejhorsi zavadou bylo pri vypnuti do spiciho rezimu, to uz nepomohla ani svecena voda. Musel jsem disk vyndat a probrat ho v jinem PC, protoze na acer nenabehl ani Boot menu z ktereho by to slo opravit.
Zaverem chci rict ze ten KEPL stal bezmala 70tis. a nezbylo mi nez ho nechat detem na hrani. Byl to muj 4 nt od Aceru a posledni. Opravdu Acer nikomu nedoporucuji pokud se chce vyvarovat velkeho zklamani.

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 05 říj 2008 07:40

neuškodilo by přečíst si i vyjádření druhé strany,ale to se asi nepovede,takže beru Tvá doporučení jako výrok zklamaného zákazníka.Klidně si ku HP za 70tisíc a může se Ti stát,že dopadneš stejně,nebo hůř.
Tento stroj byla evidentně nějaká raritka pro sběratele a těžko očekávat,že by se vyráběla v nějaké velké sérii.Osobně jsem se nestřetl s člověkem,co by koupil notebook vážící 8 Kg i kdyby byl nevím jak výkonný a už vůbec ne za takové peníze...

mfrancl
občas něco napíše

Rarita

Příspěvekod mfrancl » 05 říj 2008 12:03

Co to je za blabol, fakt zadna nalepka u toho ze se jedna o sberatelskej a v podstate nefunkcni model nebyla. To ze se mi to muze stat u jinyho nt neni zadnej argument prece. Jde o pristup k reseni problemu. Ty budes ale zrejme ta druha strana, ze? To ze vazi 8kg je mi jedno, vozil jsem ho autem. To neni o Aceru takze funguje :o) Slo jen o to priznat barvu a nejak se k tomu postavit, ale to se nestalo. To je vsechno kdyz popimu ty penize vyhozeny oknem. Mozna bych doporucil aceru aby si postavil stanek vedle Vietnamcu to bude asi kvalita na stejny urovni. Mimochodem jsem mel i HP a tam odesel disk a za tejden jsem mel novej nt o radu vyssi. Takze HP bych nechal byt.

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 05 říj 2008 12:17

nejprve bys musel srozumitelně popsat co se vlastně stalo a jak to probíhalo,protože z toho cos napsal,nepochopím absolutně nic.Druhá strana nejsem,taky jsem mět tento kus v servise po 3 týdnech používání,popsal jsem jim problém o kterém do té doby neslyšeli a ani se o něm nikde nepsalo,do týdne jsem měl notes doma a problém je vyřešen.Sám píšeš,že to byl tvůj čtvrtý Acer,to ze všema byly takové potíže? Kdo měl přiznávat jakou barvu na základě tvého přesvědčení,nebo doměnky? Kde to žiješ?
Za všechno můžou zřejmě "zlaté české ručičky".Zkus si zjistit,kde ten tvůj notes dávali dokopy-Pardubice,nebo Kutná hora?

mfrancl
občas něco napíše

Příspěvekod mfrancl » 06 říj 2008 12:55

S tema predchozima bylo vsechno v pohode. Slo o neustale problemy s grafikou. Obraz se jakoby uplne rozsypal lcd se sam vypnul a zase zapnul a takle vzdy po chvilkach az vytuhnul uplne. Mel jsem vypnuty vsechny efekty jako aero a podobne, ale zejmena pri aplikacich od adobe se to stavalo nejcasteji. Podotykam ze vsechna aplikace od adobe byli legalni takze tim problem nebyl. Os jsem mel WV Ultimate ale i kdyz jsem zkousel XP porad to same. Vyzkousel jsem i vsechny mozny ovladace a nic.Bylo to kazdej den alespon 5x. Volal jsem na podporu a prisaham, ze ten chlap mi potvrdil, ze je tam spatnej grafickej chip uz vyroby. Po tom co jsem notebok odeslal do servisu mi napsali ze je prolita deska a ze oprava bude stat 17000 a ze se zaruka neuznava. Pravda je ze jsem polil klavesnici trochu vodou, ale nt byl vypnutej a navic jsem ho pak i vycistil takze byl jen flek pod klavesnici. navic jsem si oznacil pred odeslanim desku na nekterej mistech takze bylo patrny, ze nebyl ani rozebranej. Proste jen sundali kryt klavesnice a bylo to vyreseny. Tak jaka prolita!!! Kdyby stal pet korun je mi to jedno ale byl fakt drahej a od zacatku problemy. Je sice velkej ale zivim se grafikou a ma fakt dobrej LCD i podle recenzi to musim uznat a dva disky atd. Fakt dobre vybavenej (dva disky 160GB 4GB Ram). Vse ostatni fungovalo bezvadne ale to zobrazovani byl fakt problem a navic jsem videl i na jinych forech ze ten problem jsem nemel jen ja, tak se mi nesmite divit. Nevim jak si to myslel s tou cenou, ale mam ho dva roky a kdyz jsem ho kupovalnebyla to zas takova palka za nt.
Posilal jsem to do Brna. Navic kdyz jsem opravu za 17tis odmitnul trvalo 3tydny nez mi ho poslali zpatky

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 06 říj 2008 13:47

Uznávám,moc zajímavý příběh,ale...jak přišli v servisu na to,že byl notes politý vodou? Zřejmě někde něco zůstalo a chtěl bych vidět servis jakékoliv firmy který by uznal poškození komponentů jiným způsobem,než poškozením vodou,kdyby se tam nějaká našla.
Měls prostě jen smůlu

Zpět na „notebooky Acer“