Externí disk
...
Nemáte někdo externí disk od Toshiby např. 500 GB (odkaz) nebo i nějakou menší verzi. Příjde mi, že vypadá poměrně solidně a má velmi zajímavou cenu. Našel jsem i jednu vcelku příznivou recenzi.
Původně jsem chtěl disk s FireWare, ale naznal jsem, že mi to za těch několik stovek navíc nestojí.
Původně jsem chtěl disk s FireWare, ale naznal jsem, že mi to za těch několik stovek navíc nestojí.
ThinkPad 13
Zdravím,
zajímalo by mě jestli by šlo zapojit tento box http://www.alza.cz/externi-box-porte-jj-d98877.htm do WiFi routeru http://www.alza.cz/bezdratovy-wifi-rout ... d71983.htm (přes RJ45) a mít tak doma bezdrátově připojenej záložní disk?
Je to technicky možné (já myslím že je)? Je to bezpečné? Bude to dostatečně rychlé? Co vy na to?
zajímalo by mě jestli by šlo zapojit tento box http://www.alza.cz/externi-box-porte-jj-d98877.htm do WiFi routeru http://www.alza.cz/bezdratovy-wifi-rout ... d71983.htm (přes RJ45) a mít tak doma bezdrátově připojenej záložní disk?
Je to technicky možné (já myslím že je)? Je to bezpečné? Bude to dostatečně rychlé? Co vy na to?
ThinkPad X61 / T7300, 4GB DDR2, 320GB 7200 rpm, X3100, Windows 7 Pro.
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
-
- občas něco napíše
No zatím jsem ho moc nepřenášel, ale myslím že by měl přenos vydržet. Obal je zřejmě nějaký kov, vypadá celkem solidně. Párkrát se mi na stole už převrhl a pohoda. Ten stojánek je nějaký plast, ten by možná mohl být náchylnější na poškozením ale dá se odmontovat a disk skladovat vodorovně. Jsou k tomu přibalené i takové maličké plastové nožky na nalepení. A co se týká hlučnosti tak nemám zkušenost s jiným externím diskem, ale připadá mi na dobré úrovni. Nijak moc nevnímám že je zapnutý.
Zatím nemám co bych mu vytkl.. No možná tu diodu. Ta je opravdu jak na diskotéce.
edit: Ještě mě napadlo, že by tě mohla zajímat velikost adaptéru. Ten je velký zhruba jako třičtvrtě lenováckého.
Zatím nemám co bych mu vytkl.. No možná tu diodu. Ta je opravdu jak na diskotéce.
edit: Ještě mě napadlo, že by tě mohla zajímat velikost adaptéru. Ten je velký zhruba jako třičtvrtě lenováckého.
Naposledy upravil(a) -vasek- dne 12 zář 2008 20:19, celkem upraveno 1 x.
...
Toshiba je doma. Provedení vypadá kvalitně. Tak nějak tomu hliníku věřím více než plastům (nebo dokonce fuj lesklým u nejlevnější, tedy srovnatelné verze MyBooku). Co se týče hluku, tak jsem zatím slyšel jen klasické chroupání při kopírování (při čtení - např. přehrávání filmu - to jen občas lupne). Ale jinak hluk moc nemůžu posoudit, protože mi tady hučí desktop. Dioda je fakt šílená, ale to se dá samozřejmě zakrýt .
Jen mi příjde poněkud divné, že přes HD Tune mi to naměří přenosovou rychlost nějakých 30 MB/s, ale když kopíruju (zatím jen 700MB .avi), tak to nejde přes 15.5 MB/s. Každopádně vzhledem k tomu, na co disk hodlám používat by se mi víc než pět stovek za MyBook s FireWare nevyplatilo, takže je to fuk.
EDIT: Hups... Teď mě tak napadlo, že jsem si to asi měl nejdřív zformátovat jako NTFS, abych tam mohl ukládat i image dvd... Dá se systém souboru nějak převézt z FAT32 na NTFS, i když jsou na disku data?
EDIT: Jo, tak už jsem to našel .
Jen mi příjde poněkud divné, že přes HD Tune mi to naměří přenosovou rychlost nějakých 30 MB/s, ale když kopíruju (zatím jen 700MB .avi), tak to nejde přes 15.5 MB/s. Každopádně vzhledem k tomu, na co disk hodlám používat by se mi víc než pět stovek za MyBook s FireWare nevyplatilo, takže je to fuk.
EDIT: Hups... Teď mě tak napadlo, že jsem si to asi měl nejdřív zformátovat jako NTFS, abych tam mohl ukládat i image dvd... Dá se systém souboru nějak převézt z FAT32 na NTFS, i když jsou na disku data?
EDIT: Jo, tak už jsem to našel .
ThinkPad 13
Experti poraďte!
Mám WDH1CS5000E má to být externí disk MyBook s parametrama 550GB /16MB/7200rpm/USB2.0-FW400-eSATA
já jedu přes USB a je to líný jak svině!
Testnul jsem to na HD Tune2.55
Acces time = 15,1ms a Average = 10,5MB/s
na HD Tach 3.0.4
Random acces = 15,3ms a Average read = 7,9MB/s
Co s tím, čím to může bejt?????
Mám WDH1CS5000E má to být externí disk MyBook s parametrama 550GB /16MB/7200rpm/USB2.0-FW400-eSATA
já jedu přes USB a je to líný jak svině!
Testnul jsem to na HD Tune2.55
Acces time = 15,1ms a Average = 10,5MB/s
na HD Tach 3.0.4
Random acces = 15,3ms a Average read = 7,9MB/s
Co s tím, čím to může bejt?????