Teplota HDD
Teplota HDD
Dobry den nevim jestli teplota HDD je normalní nikdy jsem notebook neměl až těd před tim jsem byl zvykli že jsem měl teplotu HDD tako kolem 40 ale u notebooku mam Někdy až 60°C prosim je to normalni ??
Noťaska jsem prodal
jenomže oni lžou a nic v klidu neni.. prostě jen počkaj jestli se ti to posere a pak to teda vymění, nebo jestli to vydrží aspoň do konce záruky a nebudou mít práci navíc.
normální teploty hdd jsou 30-40°C a těch 40 už je u notebooků, který to chlazení nemaj vyřešení nejštastnejc.
normální teploty hdd jsou 30-40°C a těch 40 už je u notebooků, který to chlazení nemaj vyřešení nejštastnejc.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
jestli mi nevěříš, podívej se třeba na Alza.cz a najdi si ten HDD co v tom máš, u většiny z nich je udána v popisu i provozní teplota. Obecně u disků Seagate a WD je strop 60°C a u Hitachi 55°C. S tím, že čim vyšší teplota, tim nižší životnost a větší riziko poruchy.
Já třeba nejspíš narozdíl od tebe mám 7200ot a teplota mi dělá 34°C, při zatížení maximálně 38°C.
Nadruhou stranu, jako reklamaci ti to těžko uznaj. zatim s tim skutečně nic neni. někde ale musí být problém a tohle jenom potvrzuje, že servis Aceru stojí pořád za úplný h..no.
Já třeba nejspíš narozdíl od tebe mám 7200ot a teplota mi dělá 34°C, při zatížení maximálně 38°C.
Nadruhou stranu, jako reklamaci ti to těžko uznaj. zatim s tim skutečně nic neni. někde ale musí být problém a tohle jenom potvrzuje, že servis Aceru stojí pořád za úplný h..no.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
alza je dobrej obchod, jeden z mála kterej má skutečně to co má v ceníku na skladě, kdyz si neco objednas za deset minut si to muzes jet vyzvednout a co se týče reklamací, sám sem tam už reklamoval k plný spokojenosti. ale o tom to tady neni.
pokud tam nemáš věci který ti způsoběj problém, tak to neni tak akutní, ono s tim beztak nic moc neuděláš, leda se do něj podívat, jestli tam uvnitř v ntb neni nějakej problém.
provozní teploty HDD PC a notebooku se moc nelisi, jedinej rozdil je ten, ze v PC maji disky obvykle diky vetsi cirkulaci vzduchu jeste nizsi teploty tudiz od tvyho kamarada bych si pocitac stavet nenechal ani kdybych to neumel sam.
60°C je extremni kriticka hodnota kdy je velka pravdepodobnost ze se ti to posere. takze vis, ze to normalni, za predpokladu ze ti ukazuji prgramy teplotu, neni. ale taky vis, ze s tim nejspis nic neudelas, protoze servis Aceru nepatri k tem nejrychlejsim ani nejochotnejsim. takze ti nezbyva nez cekat a dulezita data pro jistotu zalohovat.
pokud tam nemáš věci který ti způsoběj problém, tak to neni tak akutní, ono s tim beztak nic moc neuděláš, leda se do něj podívat, jestli tam uvnitř v ntb neni nějakej problém.
provozní teploty HDD PC a notebooku se moc nelisi, jedinej rozdil je ten, ze v PC maji disky obvykle diky vetsi cirkulaci vzduchu jeste nizsi teploty tudiz od tvyho kamarada bych si pocitac stavet nenechal ani kdybych to neumel sam.
60°C je extremni kriticka hodnota kdy je velka pravdepodobnost ze se ti to posere. takze vis, ze to normalni, za predpokladu ze ti ukazuji prgramy teplotu, neni. ale taky vis, ze s tim nejspis nic neudelas, protoze servis Aceru nepatri k tem nejrychlejsim ani nejochotnejsim. takze ti nezbyva nez cekat a dulezita data pro jistotu zalohovat.
to je fakt acer neni nejlepší na reklamace . a co se tyče teploty tak když koukam jenom na stranky a mam spusteny skype icq a deamona a pc wizard tak mi ukazuje 50 °C zatim vic jak na 58°C nesel .. horší je že větrak se zapina pří 60°C ale na procesoru.... nevim radši udělam zalohu na dvd a uvidime mno
Noťaska jsem prodal