Bluetooth myš - jake mate zkusenosti??
Taky jsem chtel Bluetooth mys aby mi nic netrcelo z NTBK. Napsal jsem proto dotaz do CzechComputer a prisla mi odpoved ktera mne moc nepotesila. Pry to sparovat jde, ale vetsinou se odpojuje a seka a stejne nezbyde nic jineho nez zasunout do USB Bluetooth adapter dodavany k mysi.
Z tohoto duvodu jsem poridil Logitech VX Revolution a naprosta spokojenost!
Jestli ma nekdo zkusenosti s Bluetooth mysi pripojenou pres vestavene Bluetooth, at sem prosim hodi sve poznatky, diky.
Z tohoto duvodu jsem poridil Logitech VX Revolution a naprosta spokojenost!
Jestli ma nekdo zkusenosti s Bluetooth mysi pripojenou pres vestavene Bluetooth, at sem prosim hodi sve poznatky, diky.
Ja mam!
V270 a interny Foxconn adapter so softom od Toshiby (ten "najnevhodnejsi" na mysi). Zatial uplna spokojnost; vypinanie vobec ziadne, mys sa automaticky nahlasi.
Jediny "zadrhel" je setrenie energie - mys sa proste po par sekundach necinnosti postupne vypina a kapanek jej trva, kym sa pohne. Ale co mam referencie od uzivatela V270 (Widcomm soft + BT v HP nc8430), pri hrach to ide v pohode
C.
V270 a interny Foxconn adapter so softom od Toshiby (ten "najnevhodnejsi" na mysi). Zatial uplna spokojnost; vypinanie vobec ziadne, mys sa automaticky nahlasi.
Jediny "zadrhel" je setrenie energie - mys sa proste po par sekundach necinnosti postupne vypina a kapanek jej trva, kym sa pohne. Ale co mam referencie od uzivatela V270 (Widcomm soft + BT v HP nc8430), pri hrach to ide v pohode
C.
Já jsem si nedávno pořídil myš k notebooku Logitech V450 za 1000,- a k notebooku to můžu jen doporučit. Kolíček, který se zasouvá do notebooku čouhá 2 centimetry, přičemž se dá úplně zasunout do myši, když skončíte s prací, a tím se zároveň myška vypne (dá se vypnout i malím čudlíkem na spodku, když nechcete kolík odebírat, ale zároveň nechcete plýtvat baterii). Na spodku je taky LEDka, která signalizuje, že je myš v provozu. Je to laserová myš a pracuje na frekvenci 2,4 GHz, tudíž naprosto krásně pracuje na všech površích a signál je pořád zdrcujíce přesný, neměl jsem zatím vůbec žádný problém s tím, že by to udělalo sebemenší pohyb jinam, než bych chtěl. Signál dosahuje zhruba 5 metrů. Má 2 klasická tlačítka + kolečko, které se dá navíc mírně zmáčknout doprava i doleva - tudíž další 2 tlačítka na scrolling doprava/doleva nebo co si nastavíte. Váží 260g.
Na přiložené 2xAA s 1,5V + 1500mAh každá mi to jede měsíc bez výměny a má to údajně vydržet rok při běžném provozu. Jelikož to používám opravdu hodně, tak se jednoho roku nebojím. Ale běží mi to měsíc a pořád mi to hlásí baterii - GOOD. Navíc si můžete pořídit i baterky 2500 mAh + třeba nabíjecí. Dokovací stanici to nemá, ale upřímně - s tak velkou výdrží sebou opravdu nemá cenu tahat dok, můžete mít případně nabíječku, ale to je zbytečnost, to už je jednodušší sebou mít náhradní baterie. Myš se ohlásí sama, když jí dochazí šťáva.
Myš vypadá dobře , zpracovaná je skvěle a po zkušenostech s tragickou Microsoft Wireless Laser Mouse 6000, která ztrácí signál, je to posun vpřed.
Na přiložené 2xAA s 1,5V + 1500mAh každá mi to jede měsíc bez výměny a má to údajně vydržet rok při běžném provozu. Jelikož to používám opravdu hodně, tak se jednoho roku nebojím. Ale běží mi to měsíc a pořád mi to hlásí baterii - GOOD. Navíc si můžete pořídit i baterky 2500 mAh + třeba nabíjecí. Dokovací stanici to nemá, ale upřímně - s tak velkou výdrží sebou opravdu nemá cenu tahat dok, můžete mít případně nabíječku, ale to je zbytečnost, to už je jednodušší sebou mít náhradní baterie. Myš se ohlásí sama, když jí dochazí šťáva.
Myš vypadá dobře , zpracovaná je skvěle a po zkušenostech s tragickou Microsoft Wireless Laser Mouse 6000, která ztrácí signál, je to posun vpřed.
MS Notebook Presenter 8000
Ahojte,
ja pouzivam asi 2 dni mys MS Notebook Presenter 8000. Je to moja tretia MS Notebook mys, avsak prva cez bluetooth. Ako aj predchadzajuca ma znacne nezvladnute scroll koliecko - nema ziadnu volu. Inak je mys velmi dobra, zatial som nepocitil nijaky rozdiel oproti kablovym mysiam co sa tyka prenosu. A wireless je super vec. Hlavne ked mam v notebooku integrovany BT modul, tak vobec nemusim kvoli mysi obsadzovat USB port Vrelo odporucam.
ja pouzivam asi 2 dni mys MS Notebook Presenter 8000. Je to moja tretia MS Notebook mys, avsak prva cez bluetooth. Ako aj predchadzajuca ma znacne nezvladnute scroll koliecko - nema ziadnu volu. Inak je mys velmi dobra, zatial som nepocitil nijaky rozdiel oproti kablovym mysiam co sa tyka prenosu. A wireless je super vec. Hlavne ked mam v notebooku integrovany BT modul, tak vobec nemusim kvoli mysi obsadzovat USB port Vrelo odporucam.
Pouzivam tuhle http://www.kobe.cz/inshop/scripts/Detail.asp?kat=BTEAM Na 850 mAh AAA vydrzi tak dva tydny. Funguje primo s XP SP2, neni treba zady dalsi pochybny software.
jako nouzová myš pro přenášení je dobrá, pač je opravdu malinkatá a k malýmu notasu se hodi. Ale vůbec se s ní nedá delat v komplikovanější softwarech jako CAD a podobne. Po hodine mě vždycky rozbolela ruka, musel jsem ji dát pryč. Mozná nekomu kdo má malou ruku bude vyhovovat. Na mě je moc nízka. Co se týče BT, tak spolupracovala výborně, v tomto směru nebyl žádný problém.