Pavilion 6670ec a winxp

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
filic

Pavilion 6670ec a winxp

Příspěvekod filic » 21 pro 2007 11:57

Podarilo sa uz niekomu nainstalovat na Pavilion dv6670ec (Turion TL-58,1GB RAM,160GB HDD,Nvidia 8400M) WinXp? Defaultne je tam nainstalovana Vista. Bohuzial tento notebook vykonovo nie je moc stavany na Vistu, okrem ineho kompatibilita aplikacii nie je uplna.Snazil som sa nainstalovat WinXP, bohuzial zakazdym, ked nabootujem instalacne cd WinXP, po hlaske "Software is inspecting your hardware..." ostane obrazovka cierna.Skusal som vsetky mozne WinXP aj novembrove vydanie.Nevie mi niekto poradit?Vzhladom na to, ze je to novy notebook nie je toho vela kde by sa dalo chytit.Zaujimave je ze na stranke HP su aj nejak ovladace pre WinXP takze predpokladam ze asi je mozne tam WinXP nainstalovat.Samozrejme HP oficialne pre tento notebook nepodporuje WinXP ale len Vistu.

shaggy
píše často

Příspěvekod shaggy » 23 pro 2007 15:50

Win XP ide nainstalovat uplne elegatne. Staci si stiahnut nLite, co to si nastudovat o vyuziti a pouzivani tohto skveleho programu a problem mas vyrieseny.
Ale po nainstalovani XP zistis, ze na nic nie su ovladace, a trvalo by ti strasne dlho kym by si poriesil vsetky problemy s tym suvisiace. To hovorim/pisem z vlastnej skusenosti... vratil som sa k Win Vista a nejaku pomalost nepozorujem (porovnavane s stolovym PC P4 2,6, 512RAM, FX5200 s Win XP)

filic

Příspěvekod filic » 03 led 2008 13:00

Ano tiez som cital, ze nie je problem nainstalovat winxp na dv6670, ale vzdy islo len o to, ze bol problem v chybajucich sata driveroch, a teda winxp zabootuje akurat nenajde disky.Ja mam problem s tym, ze winxp instalacne CD ani nezabootuje resp. vypise hlasku "Setup is inspecting your hardware a potom ostane uz iba cierna obrazovka ".Nlite poznam pouzivam na desktope pri instalacii.Ako sa ti podarilo nainstalovat winXP?Ak by sa mi to podarilo zabootovat tak uz to doinstalujem.Len neviem z akeho dovodu je stym problem, nie je mozne to nejako zistit?Nemal uz niekto takyto problem?

shaggy
píše často

Příspěvekod shaggy » 03 led 2008 19:42

mne to islo uplne v pohode. sata radice pridane do instalacky cez nlite (nasiel som niekde-uz-neviem-kde-a-ako pekny postup na instalaciu XP na iny Pavilion po polsky, vratane vsetkych ovladacov, ktore ale nesli) , nabootovanie z CD a nasledna instalacia... bez problemov.
tie nastali az ked som chcel instalovat rozne ovladace na grafiku, zvuk apod a nic neslo...
tak som sa vratil k jehoViste...

PS: PF 2008

kotouc
občas něco napíše

Pavilion 6670ec a winxp

Příspěvekod kotouc » 26 úno 2008 21:28

Instalace XP je v pohodě.
Problém mi nastal v okamžiku instalace ovladačů. Především CHIPSET = vůbec nic. To znamená že ani síťovka. Kamera se jaxi nadetekovala. Se zvukovkou problém.
Zůstalo mi v systemu viset asi 9 zařízení, např " Základní systemové zařízen " -3x nebo " neznámá PCI karta " SMbus" ....

pomůže někdo ?

dík

KOtouč

zerxen
občas něco napíše

Příspěvekod zerxen » 29 úno 2008 08:38

Mam presne tento pavilion, instalacia WinXP bez problemov, a ohladom ovladacou to bolo trosku viac googlenia { prvy notas co mam, kde Linux mal vsetky drivery od instalacie a po WinXP ovladacoch sa zlahla zem }.

Niekde na zalohe mam vsetky drivery aj s postupom, ale som teraz mimo, takze na poziadanie ;)

Btw, tento navod funguje aj na 6670ec :
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... c&p=303205

Jediny rozdiel co si spominam ze trebalo este manualne editovat riadok v Nvidia driveroch ethernet karty, dajake cisielko tam treba prepisat pre identifikaciu hardwaru a potom cez hardware managera manulane pointnut sietovku na tento "jemne" zmeneny ovladac. { vase ciselko HW id si najdete tiez cez HW managera }

A voala .. mam na nom plne funkcny tripple-boot WinXP / Debian Linux / FreeBSD

Pointa je ze vsetko je rozbehatelne a zatial som s 6670ec spokojny.

juro157
občas něco napíše

Příspěvekod juro157 » 10 říj 2008 23:25

Nemohli by ste mi niekto pls napisat link na ovladace na win xp??

hlivoj
občas něco napíše

Příspěvekod hlivoj » 24 říj 2008 10:08

pomohol by výpis z EVEREST-u. Ale pokiaľ som videl, drivre by mohli byť rovnaké ako u mňa na 6830ec, akurát ty tam máš AMD a neviem ako je to u nich zo SATA drivrami. Každopádne hoď sem ten výpis, a pozriem sa ti na to.

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“