notebook do 13,3 LCD a 25k Kč.

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
joker
občas něco napíše

notebook do 13,3 LCD a 25k Kč.

Příspěvekod joker » 26 říj 2008 04:42

Zdravim,

nedávno jsem se rozhodl, že si ke studijním účelům potřebuji koupit nějaky malý notebook s dlouhou výdrží na baterii. Původně jsem plánoval nějaké Eee bokem k mému staršímu 15,4 notebooku, který používám díky mým pravidelným cestám Praha - Brno jako náhražku klasického PC, ovšem po náhodném shlédnutí nového N10j od asusu, jsem se zamiloval do myšlenky vlastnit pouze jedno malé ultramobilní zařízení a na domácí práci ho jak v Brně tak v Praze jednoduše připojit k LCD monitoru a externí klávesnici. Vzhledem ke konfiguraci mého stávajícího notebooku (Celeron M420, 1Gb, Intel 950 a 100GB Hdd), jsem si myslel, že si s nákupem N10j ještě výkonostně dost polepším, ovšem po vyhledání a přečtení několika článků a testů procesoru Atom n270 to vypadá, že přeci jenom jeho výkon nebude dostatečný na běžné užívání např. při spuštění více aplikací, při de/komprimování velkých souborů, různé převody formátů atp. (pokud máte někdo jinou zkušenost, rád bych se dozvěděl jak se s tím procesorem reálně pracuje) Rozhodl jsem se tedy investovat i malinko více a pořídit nějaký malý notebook s lepším procesorem, který by splnil mé následující požadavky :

- notebook bude mým primárním PC a bude používán jak v "terénu" (škola, autobus, dovolená), tak jako domácí PC ve spojení s externími periferiemi a velkým monitorem
- LCD nejlépe 12", možno i 13"
- výdrž na baterii při zapnuté wifi a "kancelářském" využití kolem 4h, čím více, tím lépe :)
- výkon na pohodlnou běžnou práci ve win vista, hdd min. 100 Gb
- hry na notebooku prakticky hrát nebudu, jediný titul který by mě mohl zajímat je diablo III, takže nějaká grafika samozřejmě neuškodí, ale jsem smířený s tím, že ji budu muset pravděpodobně oželet
- optická mechanika může být klidně externí, využívám jí minimálně
- hmotnost max do 2kg a malé rozměry
- cena ideálně do 25k Kč (přičemž můžete doporučit i modely o fous dražší, pokud budou ideálně splňovat kritéria)

Prosím vás tedy o vaše návrhy potencionálních notebooků.

Děkuji všem za ohlasy.

Camo
guru

Příspěvekod Camo » 27 říj 2008 09:59

vidím to na to lenovo, moc bych mu ten asus nedoporučoval :P
XPS 1330 with LED
Camo=kamil2268

joker
občas něco napíše

Příspěvekod joker » 27 říj 2008 14:58

dik,y notebooky nevypadaji spatne ... nevite nekdo jeste o nejakem podobnem 12" a lehcim ?

Zpět na „Jaký vybrat notebook“