Dell XPS M1530
jas displeje
Tak už mam tento notebook doma a je uplně skvělej, všem váhačům vřele doporučuju.
Jenom by mě zajímalo, kde můžu přidávat a ubírat jas displeje?? poraďte někdo nemehlu, díky moc
Jenom by mě zajímalo, kde můžu přidávat a ubírat jas displeje?? poraďte někdo nemehlu, díky moc
Ahojte. Pravdepodobne v období Vianoc sa chystám kúpiť nejaký notebook. Pozerala som po DELLoch a tento mi vyšiel najvýhodnejší v pomere cena/kvalita/výkon. Čo si o tom myslíte? Oplatí sa mi ísť v období Vianoc doňho, keď už to bude, kvázi, starý model? Požiadavky mám asi takéto:
Win Vista HP(ak by bolo XP tak by som chcela to)
dual core 2.4GHz
15,4'' display s čo najvyšším rozlíšením(cca 1920x1200)
2-4GB RAM
160-200GB HDD 7200ot.
NVIDIA® GeForce™ Go 8600M GT >>> Je to dobrá grafika?
Čo najvyššiu výdrž čiže asi 9cell battery.
Je v tejto cenovej kategórii(do 50tis.) aj niečo lepšie ako toto? Ide mi o občasné hry, internet, multimédia, výdrž, vysoký výkon, kvalitné spracovanie(MHD je ráno dosť napráskana a ruksak nie raz dostane od niekoho kopanec a aj keď je chránený v kadejakých obaloch, bojím sa oň) a kvalitný servis(niečo ako NBD) a aj o to, aby to nebol kúpený zbytočne starý model, keď o dva týždne môže vyjsť niečo nové a za podobnú cenu a pritom to bude založené na novších technológiách. Mám teraz TOSHIBU A200-10W a chcem niečo výkonnejšie, toto mi nestačí(najmä kvôli disku).
PS: Nečítala som celú diskusiu, tak ma ospravedlňte ak niečo opakujem.
PS2: Ešte mi môžete povedať, čo všetko je k tomu notebooku(tak ako pridáva napr. ASUS myš a brašnu)?
Win Vista HP(ak by bolo XP tak by som chcela to)

dual core 2.4GHz
15,4'' display s čo najvyšším rozlíšením(cca 1920x1200)
2-4GB RAM
160-200GB HDD 7200ot.
NVIDIA® GeForce™ Go 8600M GT >>> Je to dobrá grafika?
Čo najvyššiu výdrž čiže asi 9cell battery.
Je v tejto cenovej kategórii(do 50tis.) aj niečo lepšie ako toto? Ide mi o občasné hry, internet, multimédia, výdrž, vysoký výkon, kvalitné spracovanie(MHD je ráno dosť napráskana a ruksak nie raz dostane od niekoho kopanec a aj keď je chránený v kadejakých obaloch, bojím sa oň) a kvalitný servis(niečo ako NBD) a aj o to, aby to nebol kúpený zbytočne starý model, keď o dva týždne môže vyjsť niečo nové a za podobnú cenu a pritom to bude založené na novších technológiách. Mám teraz TOSHIBU A200-10W a chcem niečo výkonnejšie, toto mi nestačí(najmä kvôli disku).
PS: Nečítala som celú diskusiu, tak ma ospravedlňte ak niečo opakujem.
PS2: Ešte mi môžete povedať, čo všetko je k tomu notebooku(tak ako pridáva napr. ASUS myš a brašnu)?
-
- Moderátor
XPS je vynikající notebook (magnesiové šasi s hliníkovým povrchem,NBD servis, vysoké rozlišení atd.) ale v ceně do 50 bych se už asi podíval po thinkpadu T500/W500 nebo nějakém Elitebooku nebo pak latitude E...
Jinak GF8600GT není do XPS moc dobrá grafika, strašně to topí, větrá a žere baterku...
V balení je standartně pouzdro na notebook, sluchátka do uší Creative a takové kožené desky na cedečka, manuál a podobně, a ještě utěrka na notebook...
Jinak GF8600GT není do XPS moc dobrá grafika, strašně to topí, větrá a žere baterku...
V balení je standartně pouzdro na notebook, sluchátka do uší Creative a takové kožené desky na cedečka, manuál a podobně, a ještě utěrka na notebook...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem objednával XPSko z Anglie a v podstatě nic z uvedénho (obal na NTB, sluchátka atd) jsem k NTB nedostal...
Jinak jsem s tímto strojem zatím spokojený, šasi jsou kvalitní. Co se týká výdrže, mám 9cell baterku a když se krotím (kancl. práce) tak se dostanu skoro až na 5 hod výdrže.
Jinak jsem s tímto strojem zatím spokojený, šasi jsou kvalitní. Co se týká výdrže, mám 9cell baterku a když se krotím (kancl. práce) tak se dostanu skoro až na 5 hod výdrže.
DELL XPS 1530 - 15.4" 1680x1050, 2.5 GHz, 4 GB RAM, nVidia 8600GT, HDD 320GB 5400 rpm, Windows 7 Professional, 64bit
DELL XPS1530
Dobry den,
tez jsem se zakoukal ne-li primo zamiloval do tohodle notebooku, mam nabidku primo od obchodaka z Dellu na moji konfiguraci:
XPS M1530 CORE 2 DUO T8100 2.10GHz,800,3M
Display 15.4" WXGA+ Widescreen (1440x900) TFT with Truelife 1 S
Fingerprint Reader Biometric with BLACK accent 1 S
CCFL backcover black & 2.0mp camera 1 S
Resource DVD XPS M1530 - (Diagnostics & Drivers) 1 S
Documentation Czech XPS M1530 1 S
Ship Accessories Euro XPS M1530 - Power Cord 3 PIN 1 S
4GB 667MHz DDR2 SDRAM (2x2048) 1 S
Hard Drive 200GB Free Fall Sensor (7200RPM) 1 S
8xDVD+/-RW Slim Slot-Load Drive, including SW 1 S
AC Adapter 90W - 3 Pin 1 S
Battery XPS Primary 9-cell 85WHr Li-Ion 1 S
No Carrycase 1 S
Graphics Card 256MB NVIDIA GeForce Go 8600M GT 1 S
For Vista only: Integrated Sound Blaster Audigy ADVANCED HD Audio 1 S
TV Tuner- AVerMedia AVerTV Hybrid NanoExpress DVB-T 1 S
Dell Travel Remote control 1 S
Modem Not Included 1 S
European - Dell TrueMobile 355 internal Bluetooth Module 1 S
Dell Wireless 1490 802.11a/b/g Mini-PCI Card EUR 1 S
Internal Keyboard Czech (QWERTY) 1 S
Operating System : Czech Windows Vista Home Premium SP1 (32Bit OS) with Recovery DVD1 S
Czech Microsoft Office 2007 Basic 1 S
No Anti Virus 1 S
2 Year Hardware Support - Next Business Day 1 S
Base Warranty - 1 Year Hardware Support, Next Business Day 1 S
Inspiron Order - Czech 1 S
Doprava na 1 kus 1 S
Cena cca 23tis bez DPH.
Je tam teda nacpanych 4giga a je tam jen 32bit system, ale pry k tomudle notebooku 64bit system nedavaji...
Jsem si i vedom, ze 8600gt a 7200rpm asi zrovna nepridaj na vydrzi a tichosti notebooku, ale ja si obcas i rad neco zahraju.
.
Chci znat vas nazor, zda ta cena je uchazejici ke stavajici konfiguraci.
Dekuji za vas cas.
tez jsem se zakoukal ne-li primo zamiloval do tohodle notebooku, mam nabidku primo od obchodaka z Dellu na moji konfiguraci:
XPS M1530 CORE 2 DUO T8100 2.10GHz,800,3M
Display 15.4" WXGA+ Widescreen (1440x900) TFT with Truelife 1 S
Fingerprint Reader Biometric with BLACK accent 1 S
CCFL backcover black & 2.0mp camera 1 S
Resource DVD XPS M1530 - (Diagnostics & Drivers) 1 S
Documentation Czech XPS M1530 1 S
Ship Accessories Euro XPS M1530 - Power Cord 3 PIN 1 S
4GB 667MHz DDR2 SDRAM (2x2048) 1 S
Hard Drive 200GB Free Fall Sensor (7200RPM) 1 S
8xDVD+/-RW Slim Slot-Load Drive, including SW 1 S
AC Adapter 90W - 3 Pin 1 S
Battery XPS Primary 9-cell 85WHr Li-Ion 1 S
No Carrycase 1 S
Graphics Card 256MB NVIDIA GeForce Go 8600M GT 1 S
For Vista only: Integrated Sound Blaster Audigy ADVANCED HD Audio 1 S
TV Tuner- AVerMedia AVerTV Hybrid NanoExpress DVB-T 1 S
Dell Travel Remote control 1 S
Modem Not Included 1 S
European - Dell TrueMobile 355 internal Bluetooth Module 1 S
Dell Wireless 1490 802.11a/b/g Mini-PCI Card EUR 1 S
Internal Keyboard Czech (QWERTY) 1 S
Operating System : Czech Windows Vista Home Premium SP1 (32Bit OS) with Recovery DVD1 S
Czech Microsoft Office 2007 Basic 1 S
No Anti Virus 1 S
2 Year Hardware Support - Next Business Day 1 S
Base Warranty - 1 Year Hardware Support, Next Business Day 1 S
Inspiron Order - Czech 1 S
Doprava na 1 kus 1 S
Cena cca 23tis bez DPH.
Je tam teda nacpanych 4giga a je tam jen 32bit system, ale pry k tomudle notebooku 64bit system nedavaji...
Jsem si i vedom, ze 8600gt a 7200rpm asi zrovna nepridaj na vydrzi a tichosti notebooku, ale ja si obcas i rad neco zahraju.

Chci znat vas nazor, zda ta cena je uchazejici ke stavajici konfiguraci.
Dekuji za vas cas.
Ber kým môžeš.
Ja si potrpím na DELLoch kvôli tej záruke typu NBD a konfigurovaní. A grafika veľmi prehrieva? Ale aj tak to mne akosi nebude prekážať, dokúpim podložku pod notebook s ext. chladením. Ide o to, či sa to vôbec oplatí kupovať v období Vianoc, kedy je vlastne vysoká pravdepodobnosť, že do predaja uvedú novší, namakanejší a drahší
model.
Ja si potrpím na DELLoch kvôli tej záruke typu NBD a konfigurovaní. A grafika veľmi prehrieva? Ale aj tak to mne akosi nebude prekážať, dokúpim podložku pod notebook s ext. chladením. Ide o to, či sa to vôbec oplatí kupovať v období Vianoc, kedy je vlastne vysoká pravdepodobnosť, že do predaja uvedú novší, namakanejší a drahší

nevim jestli neni lepsi 320GB s 5400ot nebo 200GB s 7200ot...schvalne si ho kup a jestlipak bude rychlejsi nez muj 320GB
jinak ja kupoval xps 1. cervence (pres 3 mesice)
konfigurace:
procak T9300
4GB ramek
8600GT DDR3
320GB HDD (5400ot)
full hd display (1920x1200)
3 roky NBD zaruka
barva: red (je moc krasnej...nemuzu si tu barvu vynachvalit
)
cena: 30 000 (myslim ze ta cena je porad dobra
)
po 3 mesicich pouzivani naprosto zadnej problem...(beru ho 3x tydne do skoly...)
Tento batoh jsem si na nej koupil a taky paradni
Notebook doporucuju jsem s nim naprosto spokojenej

jinak ja kupoval xps 1. cervence (pres 3 mesice)
konfigurace:
procak T9300
4GB ramek
8600GT DDR3
320GB HDD (5400ot)
full hd display (1920x1200)
3 roky NBD zaruka
barva: red (je moc krasnej...nemuzu si tu barvu vynachvalit

cena: 30 000 (myslim ze ta cena je porad dobra

po 3 mesicich pouzivani naprosto zadnej problem...(beru ho 3x tydne do skoly...)
Tento batoh jsem si na nej koupil a taky paradni

Notebook doporucuju jsem s nim naprosto spokojenej

ovládání
Dalkové ovládání...chtěl jsem se zeptat někoho, kdo už tento NTB má. Jak funguje to dálkové ovládání. vyndal jsem ho z krabice až po 14 dnech a nefunguje mi. baterka v nem je, ale nevim jestli je ještě něco potřeba zapnout nebo tak. Diky za radu
-
- občas něco napíše
Prave som skusil RC na KMPlayeri a funguje komplet a naprosto bez problemov. Myslim, ze to nebude len WMP oriented... Vsetky aplikacie schopne vyuzivat multimedialne funkcie klavesnice budu profitovat aj z tohoto RC.
DELL XPS M1530 - Intel Core2Duo T9300 2.5 GHz, 8 GB RAM, nVidia GeForce Go 8600M GT, 15.4" WSXGA+ 1680x1050, 128 GB SSD + 1TB HDD, Windows 7 Professional 64bit, 4Yr NBD CompleteCare Support, ... and finally DEAD :-/