Vykonny notebook
Michale,to bychom zase špatně skončili ,nebudem se přít o něčem,co je mnohem složitější...30 let se pohybuju v elektronice a strojírenství,takže dokážu někdy posoudit z jakého důvodu je něco levné resp.předražené.Já bych Acer nedoporučoval ze známých důvodů,ale na tenhle TM jsem snad neviděl jedinou stížnost,tak jsem si dovolil... Já kdybych měl zbytečných 80Kilo,koupím "w" Elite a nebudu se z nikým dohadovat...a k tomu servisu,já měl softový problém a žádný náznak neochoty,za týden jsem měl notes doma a max.spokojenost
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
Ja se ted drzim pravdila, ze nejsem tak bohaty, abych si kupoval levne veci. A kdyz na druhou stranu musim rict, ze pro me je notebook dulezita vec a ne herni stroj - tam by mozna slo prekousnout par chyb ohledne servisu a kvality... Ale Acer bych si proste nikdy nekoupil a ani nedoporucil znamemu. Sice se kvalitativne ylepsil - co se mechanicke odolnosti tyka, ale porad ztraci oproti lepsim znackam a ten servis - to je spis otazka stesti. Neni to proste jistota, jako u HP,Lenova,Dellu, FSC.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
oco1 píše:Existuje nějaký notebook, který by měl grafiku alespoň 9600GT, 9650GT, 9700 nebo ati 3650, který má výdrž na baterii alespoň 3hodiny a váhu do 3kg?
existuje jich mnoho.. třeba u tohoto aceru se uvádí rovné 3 kg.
add to Michal: smiř se s tím, že neexistují jen latitudy a hpčka. Acer byl špatnou značkou, ale to se změnilo. U novějších verzí aceru už to tak ale není,stačí se podívat jen tady na fóru, že jsou o dost kvalitnější, než byly. Bohužel se vždycky najde nějaký "pošahanec" který vyrukuje s 2 roky starou stránku acersucks, či tak nějak a hází tak na acer neustále špatné světlo. Neříkám, že jsem nějaký extra příznivec aceru, ale znám mnoho lidí, kteří měli i 4 acery po sobě a nikdy si nestěžovali, ba naopak, jen si ho vychvalovali -- na druhé straně i lidi, které HP zklamalo. Je to jen podle úhlu pohledu a nemůžeš se pořád jen dívat na bussines notebooky apod. Taky je třeba pochopit, že co se líbí tobě a co upřednostňuješ, nemusí upřednostňovat jiní. Proto bych jen rád dodal, nemusíš jen furt říkat sračky asus či acer, latitude do každé rodiny.
tak k aceru bych rekl jedno....de proste o stesti.....tata ma uz asi 2roky(motzna vic) TravelMate rady osm a neni na co nadavat, slape jako hodinky a naprosto bez poruch, mama ma stejne dlouho taky acer travelmate ale radu sest a s tim byly od zacatku problemy.....malem letel z okna....nesepinal chladic takze jak kdy se zapnul, tim padem se zacal prehrival a zamrzal, potom se to nejak opravilo, ale zase nefungovala to a to, az asi po roce kdy na nem nas technik vse preinstaloval a proste celej asi 10x predelal, tak zacal vcelku spolehlive chodit....takze je to asi opravdu otazka stesti....ale na druhou stranu, muzete dostat treba i dell ktery bude posrany.....vsechno je proste otazka stesti...
Za cca 50tis už seženeš hodně dobrý stroj, který už zvládne skoro vše na max a to Toshibu X300 s 9800M GTX.
Za cca 40tis seženeš Acer 8935G s Full HD, blu-ray a 9700M GT
Za cca 30tis seženeš MSI s HD3850
Za cca 20tis seženeš noťas s 9600M GT...holt si upřeš vyhlazování a maximální detaily.
Za cca 40tis seženeš Acer 8935G s Full HD, blu-ray a 9700M GT
Za cca 30tis seženeš MSI s HD3850
Za cca 20tis seženeš noťas s 9600M GT...holt si upřeš vyhlazování a maximální detaily.
Asus ROG Strix G18
To je blba otazka . Neda se to rict jednoznacne. Uprimne jestli jsou nejake markantni rozdily v trvanlivosti novych Latitudu a ThinkPadu - to ti nereknu. Stare Latitudy se kazily vic... Jinak Dell Studio,Inspirion - to nepocitam - to je to nejlevnejsi a kvalitativne nic extra.
Lenovo SL bych priradil k Vostru..
Lenova R k E5400/5500
Lenova T k E6500/6400
Lenovo W k M4400 a M6400.
Kazdy ma nejake jine vychytavky..
Co ma ale lepsi Lenovo - je rozhodne software. Dell ma docela odflakan soft, ktery vetsina uzivatelu hned maze.
Dell ma zase vyhodu v zaruce, ktera je standartne 3roky NBD on-site.
A co se HW tyce, tak je to u vyssich rad ve prospech Lenova - Dell nenabizi prepinatelne GK.
Oco1: Kdo chce kam, pomozme mu tam. Zjisti si, jestli existuje pridavna baterie a navic pokud pisi 2h, budes rad za hodinu a pul. Navic MSI a 17" - to je sebevrazda . Tak nizka kvalita a tak velky narok na konstrukci u 17" notasu.. No panbuh s tebou a zli pryc.
Lenovo SL bych priradil k Vostru..
Lenova R k E5400/5500
Lenova T k E6500/6400
Lenovo W k M4400 a M6400.
Kazdy ma nejake jine vychytavky..
Co ma ale lepsi Lenovo - je rozhodne software. Dell ma docela odflakan soft, ktery vetsina uzivatelu hned maze.
Dell ma zase vyhodu v zaruce, ktera je standartne 3roky NBD on-site.
A co se HW tyce, tak je to u vyssich rad ve prospech Lenova - Dell nenabizi prepinatelne GK.
Oco1: Kdo chce kam, pomozme mu tam. Zjisti si, jestli existuje pridavna baterie a navic pokud pisi 2h, budes rad za hodinu a pul. Navic MSI a 17" - to je sebevrazda . Tak nizka kvalita a tak velky narok na konstrukci u 17" notasu.. No panbuh s tebou a zli pryc.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
tak ja uz sem se rozhodl nad jednou veci....ale nastaly dalsi dva problemy....uz sem se sice pevne rozhoddl ze nebudu kupovat notas na hry, protoze zadnej notas na hry proste neni (ikdyz se to o nem vsude pise, viz. ASUS rady G) NB je na praci a PC na hry [tečka].ale pro me nastava dalsi problem a to proto, ze budu kupovat grafiku, ram, a mozna procesor do pc, a navic bych teda rad nejaky ten NB.....ale jelikoz se mi jaksi odporoucela moje staricka nokia n70, tak si musim koupit ete novy mobil....mno a tady je zakopan pes....komponenty na upgrade PC budu kupovat na 99,9%, ale ted jestli koupit nejaky ten notebook do skoly, a mobil si vzit doma nejaky nahradni, nebo nekupovat NB a do skoly kdyz bude velka nutnost si ho jen pujcit od nekoho z rodiny....a jelikoz mobil pouzivam velmi casto, tak nastava otazka co je v tuto chvili dulezitejsi....(vse si koupit nemohu, jelikoz nechci na komponentech do pc prilis setrit (to by nemelo smysl) a telefon jsem si jiz vyhlidl..(Sony Ericsson XPERIA X1) mno a tim padem bych musel velmi setrit na nb....coz by me mrzelo....mno ted mi muzete poradit co s tim....
Jestli se tvůj rozpočet nezměnil, tj. zůstal na 50k, tak si myslím, že to není zas až takový problém.. kup si klidně ten sony er.XPERIA, i když podle mě je to úplně zbytečně vyhozený peníz (iPhone by bohatě postačil a to ho dnes seženeš i za 8k) Každopádně i kdbyy ses rozhodl pro tu xperiu, tak ten jsem našel do 15k na netu. K tomu kup HP 6735s, supr noťas s jednou z nejvýkonějších integr. grafických karet, ten stojí do 13k mno a na PC ti pak zbyde 23k, za což poskládáš PC, o kterým se ti nesnilo samozřejmě přeháním, ale 2xATI 4850 v SLI v kombinaci se 4jádrem je opravdu "megamašina". Tímto kompromisem máš noťas do školy, který zmákne i ten tvůj crysis sice na úplně low, ale mám dojem, že zvládne, někde jsem to četl. Pak je ten ntb spolehlivý a je to HP, což mluví také za sebe. budeš mít superPC a ještě ti zbyde na ten tvůj SE. Pokud se rozhodneš pro iPhone, máš pak ještě 8k navíc, takže můžeš koupit ještě velký 25'' LCD monitor, né-li větší
-
- Moderátor
Zpět na „Jaký vybrat notebook“