Mám cirka 3/4 roku GX700PX 17" a po tom, co jsem si zde přečetl jsem rád, že mě trapí pouze ty "malé" problémy, které mě s ním trápí. Převážně proto, že je koupen na firmu, takže reklamace by byla velká noční můra a dál také proto, že reklamace jsou noční můra tak jako tak.
Klad je pro mě rozhodně numpad. Na desktopu jsem si ani neuvědomil, jak často tuhle věcičku používám a jak moc by mi tady chyběla. Zvuk je taky poměrně kvalitní (alespoň na notebook), až na to, že mi po čase začala chrčet při basech určitá tlačítka na klávesnici (pravděpodobně špatně připevněná), což je otrava. Ze začátku jsem byl spokojen se vším, ale časem se začaly projevovat nedostatky relativně nekvalitní značky. Hlavní nedostatek vidím ve ventilaci. Zezačátku naprosto funkční, nyní nejvíc problémová. Ntb má při pouhém užívání netu teplotu GPU 53 stupňů a větrák chrchlá a chrchlá a ve chvíli, kdy pustím nějakou náročnější hru, začně běsnit a to leckdy nepomůžou ani sluchátka.
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
Šasi opravdu není nijak úžasná, alespoň u tohoto modelu se mi display odrbává o vnitřní stranu pod klávesnicí a ta strana, která je vždy vespodu batohu se začala pomalu rozjíždet (noťas nosim každý den do školy a ze školy a tahám prakticky všude sebou). Měká opravdu je, ale dokud to neznamená, že při jednom "špatném" přenešení zlomím něco vevnitř, tak mi to problémy nedělá. A pak jednu speciální výtku pravděpodobně tomuto modelu a to jsou porty pro sluchátka, mikrofony atd. Designově si pánové z MSI vyhráli a udělali zepředu supercool žlábek, do kterého všechny tyto zvukové záležitosti narvali. Nepomysleli ale zjevně na to, že se nedělají jagy jenom ve velikosti sluchátkových, tedy pouze ty nejmenší. Takhle mi činí opravdu velký problém si píchnout do ntb modernější bedničky, či kabely (většinou za použití násilí, pokud to vůbec jde touto cestou).
Ty nedostatky mi dost dlouhou dobu pily krev (a neříkám, že hlučící větrák to nedělá stále), ale tak nějak jsem se s tím smířil. Holt budu noťas tunit pomocí kobercovky a sekunďáku, přičemž budu doufat, že se nepodělá nic složitějšího uvnitř.
Pro mě tímto notebookem MSI začalo a také skončilo. Každopádně to pro mě byla cenná zkušenost.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)