Wi-Fi domácí síť pro notebook
-
- občas něco napíše
Wi-Fi domácí síť pro notebook
Zdravím, potřeboval bych poradit, máme doma tenhle -> http://www.agen.cz/produkt/50948/Wistro ... Klient.htm router. A já bych potřeboval vědět jestli, nebo co ještě potřebuji k tomu abych měl po baráku wi-fi signál pro notebook, všechny 3 porty které router má jsou už zapojené v domácích počítačích. Tak prosím o rady, jestli stačí nějak vytvořit domácí síť přimo na routeru(a jak), nebo musím dokoupit ještě něco? Díky za rady
-
- občas něco napíše
No wi-fi právě notebook nenajde........sice už se mi jí podařilo najít ale signál byl nulový, takže to byl signál asi přímo vysílače, nevíš jak se dá vytvořit domácí síť v routeru?Snažil jsem se připojit do routru, ale když zadám do prohlížečejeho IP tak se mi jen prohlížeč hodí chybu že nemůže stránku najít ale zadné rozhraní nastavení routrumi nenačte
Velmi přehledně je to popsáno tady http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=96
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nic proti, ale tahle krabička funguje v režimu klient - to znamená, že se sama připojí někam jinam. Nepodporuje najednou režim klient a zároveň AP.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
-
- občas něco napíše
Já už jsem prolezl snad všechny stránky na kterých o tom bylo něco napsanýho, k routeru máme i CD s návodem, ale anglickým, už sem si to trochu překládal, a zkoušel sem to podle toho se připojit k tomu routeru, ale nevím jestli jsem to dělal správně. Router má IP 192.168.1.1, jenže když zadám IP do prohlížeče tak se s routerem nespojím.....Jinak k internetu je to připojený přez anténu která je na střeše, a zní vede kabel k tomu routeru
-
- občas něco napíše
Kazdopadne pokud chces konfigurovat ten router musis si IP zmenit(na 192.168.1.xxx) a pak vratit zase na puvodni. Co se tyce toho AP(nazyvam to AP abych rozlisil AP od routeru i kdyz se defacto jedna o jedno zarizeni) - vetsina AP je v defaultnim nastaveni pristupna pro kazdeho bez sebemensi ochrany. V lepsim pripade to znamena internet zdarma pro nekoho ciziho, v horsim ztratu/odcizeni citlivych dat...
-
- občas něco napíše
Tak abych řekl pravdu, tak o tohle se ani nějak moc nebojím. Tam kde bydlím mě nic takového potkat nemůže, leda že by srnky u sebe nosily notebook s WI-FInou . Bydlím dost na samotě u lesa,500 metrů kolem nikdo nebydlí. A ješte jsem se chtěl zeptat, když změním tu IP tak se k routeru stejně nejde připojit, ale v návodu je napsaný že když nejde se spojit přez ten prohlížeč, že se má zmáčkout na 10sek. reset a pak by to mělo jít. Ale nevymaže se po rstartování nastavení internetu? Já ten router nenastavoval, kupovali sme ho už nastavený od provozovatele
refresh171 píše:Já už jsem prolezl snad všechny stránky na kterých o tom bylo něco napsanýho, k routeru máme i CD s návodem, ale anglickým, už sem si to trochu překládal, a zkoušel sem to podle toho se připojit k tomu routeru, ale nevím jestli jsem to dělal správně. Router má IP 192.168.1.1, jenže když zadám IP do prohlížeče tak se s routerem nespojím.....Jinak k internetu je to připojený přez anténu která je na střeše, a zní vede kabel k tomu routeru
Pokud ma antenu obsazenou externi, od poskytovatele, tak wifi v dome pujde jen pres dalsi sitovy prvek.
Lenovo R500 (WSXGA+, ATI) + dock
refresh171 píše:Tak abych řekl pravdu, tak o tohle se ani nějak moc nebojím. Tam kde bydlím mě nic takového potkat nemůže, leda že by srnky u sebe nosily notebook s WI-FInou . Bydlím dost na samotě u lesa,500 metrů kolem nikdo nebydlí. A ješte jsem se chtěl zeptat, když změním tu IP tak se k routeru stejně nejde připojit, ale v návodu je napsaný že když nejde se spojit přez ten prohlížeč, že se má zmáčkout na 10sek. reset a pak by to mělo jít. Ale nevymaže se po rstartování nastavení internetu? Já ten router nenastavoval, kupovali sme ho už nastavený od provozovatele
Jeste dodam jednu vec. Ten AP je urcite nastaveny od poskytovatele. Minimalne SSID site, kanal, na kterem bezi a urcite take WEP klic. Takze s tim resetem bych si moc nehral, pokud nevim, co nastavit znovu. Ten WEP ale nejspis nezjistis.
Lenovo R500 (WSXGA+, ATI) + dock