V obdobi Vianoc(ked pojdu ceny dolu+kriza v USA) sa chystam zabezpecit si novy notebook. Moje poziadavky by boli aby to bol vykonny notebook s vysokou vydrzou(cca 4hodiny),s kvalitnym sasi(bude sa dost prenasat) a dobrou zarukou. Preferujem nVidia grafiku, z dovodu pouzivania Linuxu(prinajhorsom sa vzdam Linuxu[Ubuntu]). Ak by ale bol nejaky super notebook za super cenu ale s ATI, zobrala by som aj tak.
procak... chcem aspon 2.4GHz dual core
co najvykonnejsiu grafiku(cca na urovni nVidia 8600) aby to zvladalo hry typu Need For Speed, GTA, Spore, The Sims, Warcraft na nie najnizsom rozliseni a nejake zakladne prace s grafikou
2-4GB RAM
15.4" display s rozlisenim 1680x1050 a vyssie
Disk...nebude mi prekazat 160GB, ale chcem od 5400 a vyssie.
na OS mi nezalezi, ale ked uz, tak by ma potesilo XPcko, a co sa tyka Visty...Home premium alebo Business, popripade Ultimate
wifi a/b/g
bluetooth 2.0
citacka pamatovych kariet
vydrz...bateria bude vyuzivana len v skole, cize net, programovanie, prezentacie a office
Tento notebook by som chcela aby mi vydrzal minimalne 4roky, cize aby po roku nebola ta konfiguracia velmi slaba.
na vzhlade si nepotrpim, ale okukane hranate(ano, som baba
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Zatial som nasla DELL XPS 1530(citala som o prehrievani s tou silnejsou grafikou, tak by ma zaujimalo konkretne pri com, ci pri hrach alebo pri programovani atd.) a HP EliteBook 8530w, ibaze u nich neviem ako to je s konfiguraciou a celkom neviem ako to chodi u HP s reklamaciami, servisom a podobne.
Za odpovede a rady vopred dakujem.