Byl jsem na chatě a jako na potvoru se zde rozbila elektrika a v zásuvce se nejspíš ocitlo přepětí, jelikož se mi zakouřilo z nabíječky k fotoaku a zdroj od NB (Acer 6920G) mi nejede. Přítelčina napíječka od mobilu to přežila i několik hodin, takže to asi nebylo tolik...
Existuje v napáj. zdroji nějaká pojistka a lze vyměnit v servisu, nebo musím kupovat novej? Ještě bych chtěl poprosit, jestli toto přepětí zdroj odfiltruje a nepustí dál do NB (zní to logicky a tak složitá fce by to bejt neměla, ne? ) - notebook jel pak na baterku bez problému.
to sa aj mne stalo,teda:1.,ak je v záruke tak ho daj do servisu
2.,otvor ho,miernym násilím skús pozrieť či tam nieje prepálená nejaká tavná poistka,alebo zhorený cín pri kontaktoch
/to som mal ja/
Jedinou pravdou je, že všichni lžou Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
Otazka prepeti v siti a ochrany pripojenych spotrebicu je pomerne dost slozita. Zalezi na puvodu prepeti. Pokud to byla pouze nejak napetova spicka je sance ze to prezije, pokud je to neco veciho tak nepomuze ani klasicka prepetova ochrana.
záleží na tom, jak moc...
Do určitý míry to odnesou jen kondíky, viz kolega nahoře, ale pak už zničený součástky přibejvaj...
jinak ale je zdroj galvanicky oddělený (přepětí který by to bylo schopný prorazit by mnohem dřív zničilo něco jinýho "po cestě"), noťas by měl bejt beze škod...