NirCmd - ovládání počítače
NirCmd - ovládání počítače
Tak tomuhle říkám program s opravdu minimálními hardwarovými požadavky. http://www.nirsoft.net/utils/nircmd.html Umožňuje snadnou konfiguraci počítače přes příkazovou řádku, zástupce nebo dávky. Funkce jsou třeba vypnutí monitoru, zapnutí/vypnutí spořiče, otevření mechaniky a ještě asi dalších 50 funkcí. 

Toshiba A200 1M8; C2D 7100 (undervolt), 2GB RAM, HD2600 Catalyst 9.4 mod, battery l. 2:32 (WiFi on); Vista HP
Acer 4810TZG 413G32Mn, C2D SU4100, switchable graphics, battery l. 8:10 (WiFi on), Win 7 HP
Acer 4810TZG 413G32Mn, C2D SU4100, switchable graphics, battery l. 8:10 (WiFi on), Win 7 HP
Po nainstalování stačí k vypnutí displeje stačí vytvořit dávkový soubor (*.bat) s následujícím obsahem.
nircmd.exe monitor off
tento soubor je možné spojit s klávesovou zkratkou a voila displej zhasne okamžitě. Btw. ten program toho umí mnohem víc.
nircmd.exe monitor off
tento soubor je možné spojit s klávesovou zkratkou a voila displej zhasne okamžitě. Btw. ten program toho umí mnohem víc.

Toshiba A200 1M8; C2D 7100 (undervolt), 2GB RAM, HD2600 Catalyst 9.4 mod, battery l. 2:32 (WiFi on); Vista HP
No som to vyskusal a kedze moj notebook ma taku vlastnost, ze klavesova skratka Fn+F6 na vypnutie displeja nie vzdy funguje, chcel som si ten prikaz monitor off priradit tiez pod nejaku klavesovu skratku.
Spravil som si ten *.bat subor, vytvoril som nan odkaz a ten fungoval dobre. Avsak nedari sa mi vytvorit ziadnu klavesovu skratku (na odkaz, lebo priamo na *.bat vytvorit nejde) Ziadna nefunguje. Mohol by si prosim ozrejmit ako sa ti to podarilo?
Zatial som to vyriesil tak, ze som si ten odkaz presunul do rychleho spustenia
Spravil som si ten *.bat subor, vytvoril som nan odkaz a ten fungoval dobre. Avsak nedari sa mi vytvorit ziadnu klavesovu skratku (na odkaz, lebo priamo na *.bat vytvorit nejde) Ziadna nefunguje. Mohol by si prosim ozrejmit ako sa ti to podarilo?

Zatial som to vyriesil tak, ze som si ten odkaz presunul do rychleho spustenia

Stačí nastavit maximalizované okno v zástupci. Jinak já to mám u Toshiby nastaveno v Dual Mode, což je opravdu luxusní. 

Nejpravděpodobnější je, že zadáváš klávesovou zkratku moc dlouho/pomalu. Nesmíš zapomenout na to, že vypnutí obrazovky zruší jakákoli klávesa tedy i ctrl alt atd., jako u spořiče obrazovky. Prostě to chce to víc zručnosti. Mě to jede přes odkaz, dávku, Dual Mode i klávesovou zkratku.
P.S. Používám další užitečný příkaz "nircmd.exe cdrom open f:" a nemusím už hledat tlačítko na mechanice.
P.S. Používám další užitečný příkaz "nircmd.exe cdrom open f:" a nemusím už hledat tlačítko na mechanice.

Komplet postup:
nircmd.exe monitor off v dávce
pak odkaz na dávku, v ní nastavena zkratka ctrl + alt + a, a dále spouštět v maximalizovaném okně. 100% bez chyb a funkční. Všechno jsem už dřív popsal, takže problém vidím někde mezi židlí a klávesnicí.
P.S. Fajn je spojit tyhle příkazy s Windows Speech Recognition.
pak odkaz na dávku, v ní nastavena zkratka ctrl + alt + a, a dále spouštět v maximalizovaném okně. 100% bez chyb a funkční. Všechno jsem už dřív popsal, takže problém vidím někde mezi židlí a klávesnicí.

xprim01:
Tak jsem si to udělal na F6 a chodí to supr. Ty ostatní možnosti asi nevyužiju, ale to zhasínání je fajn. Dík!
P.S. Jak jsi přišel na to maximalizový okno? Nevím, jestli je to tím, ale když mám normální okno, tak se někdy displej hned zas rozsvítí, ale když to maxnu, tak drží - je to kvůli tomu?
Tak jsem si to udělal na F6 a chodí to supr. Ty ostatní možnosti asi nevyužiju, ale to zhasínání je fajn. Dík!
P.S. Jak jsi přišel na to maximalizový okno? Nevím, jestli je to tím, ale když mám normální okno, tak se někdy displej hned zas rozsvítí, ale když to maxnu, tak drží - je to kvůli tomu?
Problém s maximalizovaným oknem je vinou Windows, už jsem se s tím setkal v předchozích verzích. Je to paradoxní, ale Win nenakládá shodně s událostmi v okně a s maximalizovanými. Setkal jsem sem s tím, že Win reaguje na tvorbu okna jako na novou událost a tato událost právě ruší screensaver. 

xprim01 píše:Komplet postup:
Urobil som to presne tak a stale klavesova skratka nefunguje

Problem sa teda posuva niekde inde

Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“