dell latitude 5500, win xp pro, Intel Core 2 Duo P8400, Intel 4500MHD, 2GB 800MHz RAM, (nevím co by tak ještě mohlo být důležité):
krátce po koupení, nainstalování a do-provozu-uvedení laptopu jsem si všimla, že větráček pořád jede a "něco" neustále zapisuje/čte z/na disk. na začátku to nedělalo - to vím jistě, líbilo se mi, jaký je ticho... bohužel nevím, kdy přesně (po nainstalování/spuštění čeho) se to začalo projevovat.
co jsem zatím zjistila:
- není to indexování (děje se to, i když ho vypnu)
- není to system restore (dtto)
- není to antivirus/firewall (ten jsem zkušebně i odinstalovala)
- děje se to i v nouzáku, kdy SKORO NIC neběží (tj. ani různé předinstalované dellácké utility na kdoví co)
podle task managera neustále zapisujou procesy lsass.exe, winlogon.exe a pak watchdog antiviru (ale jak jsem říkala, ten za to nemůže - disk je pořád aktivní i když se nativirák odinstaluje)
a disk bliká a bliká a bliká... v klidu by přitom neměl.
zkoušela jsem na to jít přes process monitor, ale ten neobjevil nic podezřelého, ale je fakt, že s ním moc pracovat neumím - respektive nastavit to všelijak, to ano, ale ten výstup mi moc neřekne. (umí někdo líp, že bych někam mohla uploadnout výstup?)
malware můžu vyloučit.
tuší někdo, co s tím? v čem hledat příčinu, jak na to přijít?
neco stale pristupuje na disk, vetracek porad vetra: PROC?
tak kdyby se totéž dělo někomu dalšímu, mně pomohlo tohle řešení:
http://forum.sysinternals.com/forum_pos ... PN=2#61055
...vypnutí autorunu pro cdrom v registrech.
http://forum.sysinternals.com/forum_pos ... PN=2#61055
...vypnutí autorunu pro cdrom v registrech.
no a co to vypnutí autorunu v registrech? postup je na stránce, na kterou jsem dala odkaz do předchozího příspěvku.
Dell Latitude E5500 | XP Pro | Intel P8400 | 4500MHD | 15.4" WXGA+ | 200GB 7200RPM | 2GB 800MHz RAM | 8x DVD RW | WiFiLink 5100 | 6 Cell 56WHr LI-ION
Nepište na SZ dotazy, co patří na fórum. Na SZ odpověď nedostanete, na fóru ano.
Nepište na SZ dotazy, co patří na fórum. Na SZ odpověď nedostanete, na fóru ano.
Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“