Na disk v NB s magnetem
Na disk v NB s magnetem
Taková sranda, ale hrál sem si u NB s kapsičkou na mobil (má magnetický uzavírání, magnet je silnej tak akorád. No hrál sem si a priblížil magnet tam co je disk. Měl sem puštěný video. Zčernala obrazovka ale zvuk jel, no a pak se celej NB přepl do režimu spánku. Co si myslíte? Mě to příde divný.
ThinkPad SL400
noťas mám v podpisu
jinak já měl za to, že disk je proti takovejmhle věcem do určité míry chráněnej, jestli má někdo odvahu ať to zkusí jak s NB tak s 3,5" bylo by to velice zajímavý
nevím jestli to tak mají všechny notebooky, ale chválím lenovo, že se samo uspalo, než aby vohodilo nějakou chybu a chtělo restart

jinak já měl za to, že disk je proti takovejmhle věcem do určité míry chráněnej, jestli má někdo odvahu ať to zkusí jak s NB tak s 3,5" bylo by to velice zajímavý
nevím jestli to tak mají všechny notebooky, ale chválím lenovo, že se samo uspalo, než aby vohodilo nějakou chybu a chtělo restart
ThinkPad SL400
to je mi jasný, jen mi nejde do hlavy, že by s tím něco mohl udělat i takovej magnetek, přecejen porušit mag. vazby na disku musí být o mnoho větší mag. pole. nás ve škole učili, že spolehlivý smazání disku jde nějakým silmým elektromagnetem, tak mě to pořád nejde do hlavy, jediný na co mě přived CeCo je, že disk stratil synchlonizaci a tudíž se musel zastavit a znova spustit. jestli ale někdo máte doma starej disk tak zkoušejte magnety
fakt mě to zajímá

ThinkPad SL400
CeCo píše:Ak to nevies, tak pevny disk ma tiez magnet (taky extra-silny, ale maly); takze je kludne mozne ze si ucaroval tym magnetkam na platniach natolko, ze sa poblaznili. Dufaj, ze si si nevymazal nejake data, to by bol kapanek pruser
(btw, nespominas aky notas)
C
Samozrejme, normalnym magnetom zmagnetizoval disk v kovovom obale a notebook sa z toho uspal, samozrejme. Skus niekedy polozit na disk srob a sleduj co spravi - ano, v samotnom disku je ovela silnejsi permanentny magnet nez ma nejaka kapsicka, a pri tom stale funguje.
Na ekonomickej univerzite ste mali taketo kvalitne hodiny fyziky alebo si si to vymyslel sam od seba?
--------------------------------------
Skuste hadat, akym sposobom zistuje notebook, ci je displej otvoreny alebo zatvoreny... Fyzicke tlacidlo to uz dnes nebyva, v pantoch ziadne snimace nie su, takze ostava co? Magneticky spinac... Takze ked magnetom nasimulujete zatvorene veko, tak sa stane co?
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“