Software v nbks od HP a Recovery oddíl

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
Ivo Porc
občas něco napíše

Software v nbks od HP a Recovery oddíl

Příspěvekod Ivo Porc » 16 lis 2008 21:30

Zdravím všechny,

pořídil jsem si nedávno svůj první nbk a přes důkladné pročtení fóra bych měl bych pár dotazů.

1. V mém nbk je nainstalováno několik programů od HP.
BIOS configuration for HP ProtectTools
HP 3D GuardDrive
HP Customer Experience Enhancements
HP Easy Setup - Frontend
HP Help and Support
HP Integrated module with Bluetooth wireless technology
HP ProtectTools Security Manager Suit
HP Quick Launch Buttons
HP Software Setup
HP Update
HP Webcam
HP Webcam Application
HP Wireless Assistant

Což je na můj vkus trochu moc. Mohl by mi někdo vysvětlit, které z nich k čemu mají sloužit, případně jak dobrý nápad je některý z nich odnistallovat (a který)?

2. Přes mou snahu v nbk pořád běží stále ještě tyto procesy:
HP Health Check Service (HPHC_Service.exe)
hpqwmiex Module (HPqWmiEx.exe)
HpService (hpservice.exe)
Drive Encryption for HP ProtectTools (HpFkCrypt.exe)

Podobná otázka, je to k něčemu?

3. HP_RECOVERY a HP_TOOLS
Jestli jsem to pochopil dobře, tak recovery obsahuje Visty a ovladače a slouží k tomu, když bude problém, abych mohl obnovit systém do továrního nastavení a to pomocí F11 při zapnutí nbk. Je takhle metoda ale funkční? Narazil jsem na nějak narážky, že je to celé k ničemu a to obnovení se pro nějakou chybu nepodaří. Taky jsem narazil na něco, že bych si ty visty měl vypálit jako recovery disky pomocí programu Enhanced HP Backup and Recovery Manager na jehož download je tady někde link (našel jsem), což by měla být ta správná možnost, jak tovární nastavení případně obnovit. Ten HP_RECOVERY má ale 9GB, ale z nich je využito (podle Vist) jenom cca 750MB. Je to skutečně tak?

A nakonec, k čemu je HP_TOOLS?

CeCo

Příspěvekod CeCo » 16 lis 2008 22:00

Aky model? Predpokladam HP 6730s alebo HP 6830s.

BIOS configuration - konfiguracia BIOSu priamo z OS, potrebuje Protec
HP 3D - parkovanie hlaviciek disku pri naraze (urcite nechaj)
Customer bla bla - prec
Easy Setup - prec
Help and Support - nechaj, je to kustomizovany helper pre notebooky HP
Integrated module - ovladac na Bluetooth
Protect Tools - manazer funkcii zabezpecenia
QuickLaunch - dotykove tlacidka
SoftwareSetup - instalacia driverov a pod. pri prvotnej instalacii (mozes nechat i dat prec - dobre pri reinstale driverov/probleme s drivermi)
HP Update - nazov hovori sam za seba, aplikacia velmi nefunguje, moze ist prec
HP Webcam - ovladace kamery
HP Webcam Application - aplikacia na kameru :)
HP Wireless Assistant - ovladas ju tym tlacitkom WiFi, mozes si tam nastavit co (WiFi, BT, WWAN) zapnut a co nie.

Co ma "prec" moze ist prec, ostatne nechaj.

Ono HP zvolilo cestu viacerych malych programkov; opakom je Lenovo, ktore ma "molochoidny" ThinkVantage...

HP HealthCheck - kontroluje prusery
Hpqwmiex - protecttools
HPservice - netusim
Drive Encryption - sifrovanie disku; mozes teoreticky odpalit.

HP_TOOLS - okrem ineho ma utilitu pre rozsirenu spravu BIOSu. Urcite nechaj.
HP_Recovery - vypalit media nejde, ten manazer je pre starsie modely. Obnovenie sa nepodari NIEKTORYM, vacsine ludi funguje v poriadku (sam som odskusal).

C

Ivo Porc
občas něco napíše

Příspěvekod Ivo Porc » 16 lis 2008 22:52

Díky ti za vysvětlení k recovery a popis těch programů. Jojo, je to 6730s.

Ještě k těm programům, vůbec se mě nelíbí ten ProtectTools Manger s mimo jiné backup and restore. File Sanitizer (nebo jak) už sem zlikvidoval a teď je do toho ještě inkorporován Bios config, Drive encryption a Creditential manager, přitom mě by se z toho hodil jenom Bios config, (restore and backup snad umí i Visty ne?). Navíc to vypadá, že se projevuje těmi hpqwmiex Module a Drive Encryption (tenhle proces mě mimořádně štve, jede, i když mám encryption na vypnout). Fakt ho nemám odinstalovat?

Edit: Ještě, ta encryption a další věci jsou v Program Files\Hawlett-Packard, ale není u nich uninstal. Jak je mám dostat pryč? (jenom poslat do koše mě přijde nevhodné k Vistám)

BTW Jaké průsery kontroluje ten Health Check? Když to spustím, tak se mě zdá, že to spíš objevuje buď prd a nebo Ameriku.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 16 lis 2008 23:18

HealthCheck raz za cas vyhodi okno, kde ukaze nejake chybove zlyhania co nastali a celkom dobre dokaze odhalit, co treba updatovat a ci sa vyskytli nejake zavazne chyby.

Ad ProtectTools manazer - soft je robeny modulovo - jeden hlavny modul (onen manazer) a k nemu pridas co potrebujes. Vacsina programov v nom totiz potrebuje komunikovat medzi sebou (napr. u mna Fingerprint reader s TPM cipom) a PT manazer je prave onym spojitkom.

Pokial to neotravuje hlaskami tak to nechaj; bez toho ten BIOS config ajtak nespustis a aspon mas vsetko pokope.

C

Ivo Porc
občas něco napíše

Příspěvekod Ivo Porc » 16 lis 2008 23:38

Udělám to, jak říkáš. Díky. Jenom mě ješte prozraď, jak mám odebrat jeden z těch modulů, když to není v nastavení/programy (ta encryption konkrétně). Mě až zas tak nevadí, ale CPU a RAMky ju nenávidí - někdy to bere i 60 MB a já nevím proč, přitom nic takovýho nepotřebuju. Jinak ten ProtectTools Manager a ostatní tam nechám.

Jo, to HpService (hpservice.exe) je v system 32 a je to to 3D DriveGuard.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 17 lis 2008 09:31

Drive Encryption je tusim fixnou sucastou ProtectTools manazera.

C

Ivo Porc
občas něco napíše

Příspěvekod Ivo Porc » 17 lis 2008 12:33

Nepotěšil jsi mě, ani já tě nepotěším ...

mám další dotaz:

Je k něčemu PTchangefilterservice.exe? Taky to má souvislost s tím proradným ProtectTools. Čím víc se po počítači rozhlížím, tím víc mám pocit, že oželím ten BIOS setup a celý ProtectTools pošlu do křemíkového pekla. :?

CeCo

Příspěvekod CeCo » 17 lis 2008 13:01

Vies ze neviem? Mam cely ProtectTools a vobec nemam pocit, ze by ma obmedzoval... Dokonca ma jednu funkciu (Single Sign On), ktora si pamata vsetky zadavane hesla, pristup k nej je sifrovany (napr. odtlacok prstov) a umoznuje mi nepamatat si hesla - a kvoli nej pouzivam cely PTT... Ze to zerie 60MB ma netrapi, stale je dost volnej RAM.

C

Ivo Porc
občas něco napíše

Příspěvekod Ivo Porc » 17 lis 2008 14:12

:D Jak já ti závidím. Ne že by ten ProtectTools byl pro mě nějaká katastrofa, ale proč s RAMkama plýtvat (celkem cca 93MB) za program, který nepoužívám (i proto, že nemám snímač otisků) a používat bohužel nebudu.

Díky ti, CeCo, za všechny rady, moc si mi pomohl. :wink:

ProtectTools
+ 16.11.'08
R.I.P.
:cry:

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“