Má vliv výkon ntb na dobré zobrazení LCD?
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Má vliv výkon ntb na dobré zobrazení LCD?
Zdravím.
Mám TP R61 15,4" a chtěl jsem si koupit monitor HP LP2475w
stále o něm přemýšlím, ale bylo teď v týdnu řečeno (kamarádem), že prej si dám dát pozor, aby moje konfigurace ntb (slabá grafa...) zvládla takové velké rozlišení. Mám se bát, nebo je to v klidu?
Co je na tom pravdy, že čím víc rozlišení, tím víc to chce výkonu?
Neberte vpotaz hry. Tam je to jasné...
stále o něm přemýšlím, ale bylo teď v týdnu řečeno (kamarádem), že prej si dám dát pozor, aby moje konfigurace ntb (slabá grafa...) zvládla takové velké rozlišení. Mám se bát, nebo je to v klidu?
Život nabral smysl. Tehdy. V ten jeden okamžik bylo rozhodnuto.
Anime...
Anime...
mas tu integorvanou nebo quadro?
ono nejde az tak o vykon, ale o to, ze r61 ma jen analogovy d-sub vystup. nevim, co udela tak velke rozliseni pres analog.
(zalezi na kvalite prevodniku digital-> analog pred vystupem z notebooku, na kvalite samotneho kabelu i vstupu u monitoru.
digitalni DVI lze ziskat pres dokovaci stanici, ale nejde to u 15,4 R61 a integrovanou grafikou.
u quadra dvi funguje a u 14palcove r61 s int.grafikou taky.
ono nejde az tak o vykon, ale o to, ze r61 ma jen analogovy d-sub vystup. nevim, co udela tak velke rozliseni pres analog.
(zalezi na kvalite prevodniku digital-> analog pred vystupem z notebooku, na kvalite samotneho kabelu i vstupu u monitoru.
digitalni DVI lze ziskat pres dokovaci stanici, ale nejde to u 15,4 R61 a integrovanou grafikou.
u quadra dvi funguje a u 14palcove r61 s int.grafikou taky.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Integrovanu s 15,4 R61 ma iba R61i/e a ten nema dokovanie...
Inac DVI vystup je aj na Toshiba dynadock(ale iba 1680x1050) alebo ASUS XG station...
Inac o vykon grafiky nejde ale o to v akej kvalite bude obraz(grafika s takym rozlisenim nebude mat problemi) ...
Osobne by som to ale cez D-sub urcite nepripajal...
Inac DVI vystup je aj na Toshiba dynadock(ale iba 1680x1050) alebo ASUS XG station...
Inac o vykon grafiky nejde ale o to v akej kvalite bude obraz(grafika s takym rozlisenim nebude mat problemi) ...
Osobne by som to ale cez D-sub urcite nepripajal...
Naposledy upravil(a) polo dne 16 lis 2008 20:42, celkem upraveno 1 x.
ja myslel, ze ta nejvyssi r61 ktera jeste ma integrovanou, dock ma...
no ale je to jedno, nic nemeni na tzom, ze DVI pres lenovacky dock muzes u 15,4 i tak vyuzit jen s quadro verzi
pokud teda mas neco s tou integrovanou, ten dynadock od toshiby by mohl pmoct.
elsi mas quadro, tak jsi do lenovackeho docku, ten financni rozdil od te toshiby neni tak velky.
edit: nebyly nahodou ty osekane verze jen ty s part num. zacinajici na 7650?
no ale je to jedno, nic nemeni na tzom, ze DVI pres lenovacky dock muzes u 15,4 i tak vyuzit jen s quadro verzi
pokud teda mas neco s tou integrovanou, ten dynadock od toshiby by mohl pmoct.
elsi mas quadro, tak jsi do lenovackeho docku, ten financni rozdil od te toshiby neni tak velky.
edit: nebyly nahodou ty osekane verze jen ty s part num. zacinajici na 7650?
Re: Má vliv výkon ntb na dobré zobrazení LCD?
SonGokussj4 píše:Zdravím.
vykon a grafika, pokud připojuješ přes d-sub, asi vliv ma, ale stejně to chce dvi - zvlast, pokus mas relativne slusne lcd jako to hp.
absence dvi, hdmi. nebo DP je podle me fatalni chyba nekterych thinkpadu. Proč tam místo toho cpou d-sub nechápu.
zkoušel jsem kamaradovu 14" r61 s mym eizem 2031 a byla to bida. Podle me jde s analogovym kabelem a dobrou grafikou rozumně provozovat max 1280x1024 monitor, jinak jsou to vyhozene penize.
dwg píše:absence dvi, hdmi. nebo DP je podle me fatalni chyba nekterych thinkpadu. Proč tam místo toho cpou d-sub nechápu.
Aby malo Lenovo preco pytat viac za Tckovu radu, ktore DVI ma aj v 15,4" modeloch.
Btw, na povodnu otazku odpovedam po skusenosti - "ano, treba aspon trochu riadnejsiu grafiku". Zrovna LP2475w je citliva na vstupny signal a zazil som, ako 6730b s X4500MHD po 3DMarku sposobil vlnenie obrazu. Je mozne, ze vlnenie bolo sposobene menej kvalitnou suciastkou alebo kablom, kazdopadne si treba dat na to pozor.
C
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Oki díky.
15.4" R61 ani nevim, že je s integrovanou Samozřejmě mám Quadro. To s tím Dockem plánuju. Nejsem takovej šílenec, abych připojoval přes D-Sub 1900×1200 ^_^ Jen mě opravdu trochu vyvedlo z míry, když mi říkali, že mi to možná neutáhne grafika Nebyl jsem si jistej
15.4" R61 ani nevim, že je s integrovanou Samozřejmě mám Quadro. To s tím Dockem plánuju. Nejsem takovej šílenec, abych připojoval přes D-Sub 1900×1200 ^_^ Jen mě opravdu trochu vyvedlo z míry, když mi říkali, že mi to možná neutáhne grafika Nebyl jsem si jistej
Život nabral smysl. Tehdy. V ten jeden okamžik bylo rozhodnuto.
Anime...
Anime...
CeCo píše:Aby malo Lenovo preco pytat viac za Tckovu radu, ktore DVI ma aj v 15,4" modeloch.
Btw, na povodnu otazku odpovedam po skusenosti - "ano, treba aspon trochu riadnejsiu grafiku". Zrovna LP2475w je citliva na vstupny signal a zazil som, ako 6730b s X4500MHD po 3DMarku sposobil vlnenie obrazu. Je mozne, ze vlnenie bolo sposobene menej kvalitnou suciastkou alebo kablom, kazdopadne si treba dat na to pozor.
C
to bych ještě chápal, ale ono to tak uplně není.. T400 pokud vím nemá taky nic, naproti tomu levnější řada SL hdmi má..
já si to vysvětluju tak, že u té nejnovější řady SL jim to došlo a ted už (snad) budou aspon to hdmi davat do všeho.
dwg:
to si nemyslim...
SL ma HDMI, ale je to spis, vezmes do obyvaku, pripojis TV....
jako, pujde i normlani lcd, to jo, ale jako je to psise takto chapano...
T-cko je vylozene pracovni high-end notebook, u nej se spise predpoklada, ze vetsina lidi, co k tomu pripoji velke LCD-cka, jedou pres dock... a tam DVI maji vsechny T-cka...aj ta T400
to si nemyslim...
SL ma HDMI, ale je to spis, vezmes do obyvaku, pripojis TV....
jako, pujde i normlani lcd, to jo, ale jako je to psise takto chapano...
T-cko je vylozene pracovni high-end notebook, u nej se spise predpoklada, ze vetsina lidi, co k tomu pripoji velke LCD-cka, jedou pres dock... a tam DVI maji vsechny T-cka...aj ta T400
to jo, sice by to bylo hezke (konkurencni 8530-ky taky hdmi maji...)
ale ber to taky tak, zeclovek vetsinou dela tam,, kde tu dokinu ma (a i ostatni veci pro dobrou ergonomii a potrebne prac. vybaveni), pokud pracuje na cestach, ext. displej nepotrebuje a pokud se jedna o nejake konference, vetsina projektoru je i tak pres d-sub.
takze az tak cerne bych to nevidel.
je ale pravda, ze primy digi vystup by potesil.
ale ber to taky tak, zeclovek vetsinou dela tam,, kde tu dokinu ma (a i ostatni veci pro dobrou ergonomii a potrebne prac. vybaveni), pokud pracuje na cestach, ext. displej nepotrebuje a pokud se jedna o nejake konference, vetsina projektoru je i tak pres d-sub.
takze az tak cerne bych to nevidel.
je ale pravda, ze primy digi vystup by potesil.
dwg&CeCo:
tak to na verejnost prezentuje lenovo http://lenovoblogs.com/insidethebox/?p= ... ment-53566 a preco zvolili na R/T/X DisplayPort miesto HDMI a preco HDMI na SL je napisane tu http://lenovoblogs.com/insidethebox/?p=161
Matt Kohut píše:It is an absolute MUST that we continue to provide the VGA port on every system. Why? Because there are a LOT of projectors out there and legacy infrastructure that have VGA input only. Many conference rooms and classrooms are wired with a VGA cable. It’s the lowest common denominator and will be for many years to come. People don’t want to carry dongles, and as I kind of not so clearly stated above, converting DisplayPort to VGA requires a converter, which is more complicated than a dongle. Not to mention that it’s something else to carry in your bag.
We had a decision to make on the T400/R400/X200 series. We could probably have included a DisplayPort, but then we would have had to drop another port — probably a USB port. And woe to us, if we have less than three. It’s bad enough for bid situations that we don’t have four.
Some will rightfully ask why if competitor X can do it, why can’t Lenovo? The reason is that we have put more cooling vents and devoted more physical space on the notebook for cooling. It means we have less space for ports. You’re welcome to debate whether it was the right or wrong decision, but it’s our differentiation decision for this go round’ at least. (One of these days I’ll get around to writing my ThinkPad Design 101 post and will get into all sorts of tradeoffs like this in more depth).
tak to na verejnost prezentuje lenovo http://lenovoblogs.com/insidethebox/?p= ... ment-53566 a preco zvolili na R/T/X DisplayPort miesto HDMI a preco HDMI na SL je napisane tu http://lenovoblogs.com/insidethebox/?p=161
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8