ctecka SD u R61 a SDHC karty pod W XP PRO -nejdou číst
ctecka SD u R61 a SDHC karty pod W XP PRO -nejdou číst
Ahoj,
mám problém se čtením SDHC karet v ctečce u R61.
Při spuštění a instalaci Wista mi ta čtecka SDHC četla OK, ale po downgrade na XP uz je nevidí. Čili HW je OK, ale ovladače pod XP Pro bída.
Problém je, že ani po downloadu ovladače ze stránek Lenova se problém nedaří vyřešit. V "návodu " na instalaci je, ze se má ve správci zařízení najít: Double-click on "Smart Card Readers" group to expand the category.
A já to mám pouze jako jednotlivé mechaniky. A pokud nechám udělat update pouze SD readeru, nepomůže to nic.
Ani SP3 ma XP nepomohl.
Netuší někdo, co s tím? chystám se psát do Lenova ČR, ale třeba ...
díky
Ivan
mám problém se čtením SDHC karet v ctečce u R61.
Při spuštění a instalaci Wista mi ta čtecka SDHC četla OK, ale po downgrade na XP uz je nevidí. Čili HW je OK, ale ovladače pod XP Pro bída.
Problém je, že ani po downloadu ovladače ze stránek Lenova se problém nedaří vyřešit. V "návodu " na instalaci je, ze se má ve správci zařízení najít: Double-click on "Smart Card Readers" group to expand the category.
A já to mám pouze jako jednotlivé mechaniky. A pokud nechám udělat update pouze SD readeru, nepomůže to nic.
Ani SP3 ma XP nepomohl.
Netuší někdo, co s tím? chystám se psát do Lenova ČR, ale třeba ...
díky
Ivan
re
Zkus odinstalovat driver čtečky, restartovat, spustit System Update, stáhnout driver (Ricoh smart card reader nebo jak se to jmenuje ),restartovat a mělo by to chodit.
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in
Re: re
Ja mam R61, 14 ". Je tam :
adapter PCMCIA- RicohCardBus
a dale, jedine, co pripomina ctecky je pod:
radice IDE/ATAPI.
Tam jsou RICOH -
MS, MMC, SD, xD.
zadny "jediny" driver na celou ctecku tam neni. To me mate, protoze i z update na Lenovo pisou, aby se provedl update ctecky ...
adapter PCMCIA- RicohCardBus
a dale, jedine, co pripomina ctecky je pod:
radice IDE/ATAPI.
Tam jsou RICOH -
MS, MMC, SD, xD.
zadny "jediny" driver na celou ctecku tam neni. To me mate, protoze i z update na Lenovo pisou, aby se provedl update ctecky ...
Lenovo ThinkPad R61, T8100, 14 " 1280 x 800, Intel Graphics X3100, XP PRO SP3
JJ, ale ten update pro tu ctecku jsem nevidel, dokud jsem neprovedl SP3. Pak jsem to nechal updatnout, ale nepomohlo. A na 100% to pod wistama jelo OK.
Tak mozna zkusit odebrat vsechny ty "samostatne ctecky" a pak se uvidi.
Kartu bych nerad formatoval, je z fotaku a mam tam asi 2giga fotek. Obecne se doporucuje fotakovy karty formatovat ve fotaku. Mozna bych to mohl zkusit, ale preci by nemel byt problem v "divnem" formatovani.
Nejak se nemuzu dopatrat mailu na support Lenova, ale stejne pry neodpovidaji . Tak snad jen telefonem...
Tak mozna zkusit odebrat vsechny ty "samostatne ctecky" a pak se uvidi.
Kartu bych nerad formatoval, je z fotaku a mam tam asi 2giga fotek. Obecne se doporucuje fotakovy karty formatovat ve fotaku. Mozna bych to mohl zkusit, ale preci by nemel byt problem v "divnem" formatovani.
Nejak se nemuzu dopatrat mailu na support Lenova, ale stejne pry neodpovidaji . Tak snad jen telefonem...
No prave. Wisty v poho = HW je to OK, ale ovladace ne. takova kravina. Takze ta karta je jedine pristupna ve fotaku, ale protoze mam Cannon a ten nedela mass storage do Ixusu, tak to porad musi byt pres dalsi SW. Ale jsem tu kartu chtel i jako pam. medium k NTB a to mam zatim smulu.
Sem si myslel, ze by to mohlo byt OK i po instalaci SP3, ale kdepak.
A SDHC mi necte ani PDA, ani starsi USB ctecka. Ale tam je asi problem i v HW.
Sem si myslel, ze by to mohlo byt OK i po instalaci SP3, ale kdepak.
A SDHC mi necte ani PDA, ani starsi USB ctecka. Ale tam je asi problem i v HW.
riesenie
ahojte,
mal som ten isty problem s citackou na r61 . prave som ho vyriesil.
na tomto odkaze sa daju stiahnut najnovsie drivery na ricoh.
akurat som to nainstaloval rucne. aktualizoval som sd radic v spravcovi hardveru. tu je odkaz
http://www.fmworld.net/download/E1003075/E1003075.exe
mal som ten isty problem s citackou na r61 . prave som ho vyriesil.
na tomto odkaze sa daju stiahnut najnovsie drivery na ricoh.
akurat som to nainstaloval rucne. aktualizoval som sd radic v spravcovi hardveru. tu je odkaz
http://www.fmworld.net/download/E1003075/E1003075.exe
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
maok: Ten odkaz nefunguje.
Jinak teda teď mi to taky nejede a štve mě to. Vím, že před reinstalací mi to na WinXP jelo.
Jinak teda teď mi to taky nejede a štve mě to. Vím, že před reinstalací mi to na WinXP jelo.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
sdhc
aha,
tak skuste toto. je to cisty driver na sd ricoh, dal som to na moje ftp.
treba v hardwer manager najst ricoh - sd host controler a manualne aktualizovat ovladac z toho adresara, co vam posielam. a potom restartovat.
mne to dovcera nefrungovalo, urobil som to a citam sdhc 4GB Kingston bez problemov.
tak vela zdaru.
tak skuste toto. je to cisty driver na sd ricoh, dal som to na moje ftp.
treba v hardwer manager najst ricoh - sd host controler a manualne aktualizovat ovladac z toho adresara, co vam posielam. a potom restartovat.
mne to dovcera nefrungovalo, urobil som to a citam sdhc 4GB Kingston bez problemov.
tak vela zdaru.
sdhc
neposlal som ten odkaz- www.maok.net/SD.rar
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
maok: Super, zkusil jsem to s tím tvým ovladačem a už to funguje.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Re: sdhc
me to pise, ze nelze nainstalovat, protoze to neni novejsi, nez ten puvodni.
Ale po 3 pokusech se to nainstalilo a uz mi funguje SDHC
diky to maok
Ale po 3 pokusech se to nainstalilo a uz mi funguje SDHC
diky to maok
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“