R500, R61 nebo T500?
R500, R61 nebo T500?
Zdravím,
mám jen krátký dotaz. Vybírám mezi modely:
[ ODKAZ ]
[ ODKAZ ]
[ ODKAZ ]
Jde mi hlavně o to, zda se vyplatí připlatit si za T500, nebo je to jen o lepší grafice. Co se týče konstrukce, jsou na tom všichni stejně? Stejně tak doufám, že všechny modely mají matný displej.
Notebook potřebuju do školy, občas i na hry.
Díky za každou hodnotnou radu.
mám jen krátký dotaz. Vybírám mezi modely:
[ ODKAZ ]
[ ODKAZ ]
[ ODKAZ ]
Jde mi hlavně o to, zda se vyplatí připlatit si za T500, nebo je to jen o lepší grafice. Co se týče konstrukce, jsou na tom všichni stejně? Stejně tak doufám, že všechny modely mají matný displej.
Notebook potřebuju do školy, občas i na hry.
Díky za každou hodnotnou radu.
Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že u mé R500 se klávesnice naprosto neprohýbá a to ani při nadměrném tlaku (když jsem to zkoušel poté, co si pár lidí na prohýbání stěžovalo).
Opravdu se prohýbají plasty na stranách od klávesnice (tedy v místech, kde jsou reproduktory). Toto prohýbání ale naprosto ničemu nevadí, v těchto místech není potřeba klást důraz na extrémní pevnost.
Stejně tak se plasty prohýbají po stranách, vedle touchpadu. To už může být pro někoho zdánlivě problém, za sebe tvrdím, že v používání notebooku mi to nijak nebrání a nestižuje efektivitu práce. Ve skutečnosti to je tak, že ta výztuha, která pod těmito plochami je, není hned pod plasty, ale je tam vůle cca 2-3 mm. Takže po zatlačení (nebo opření se do těchto plastů zápěstím) se plast opře o výstupu (nebo prostě o něco pevného, co pod těmi plasty je - nerozdělával jsem to, nevím tedy jak to tam přesně vypadá, ale něco pevného tam je).
Opravdu se prohýbají plasty na stranách od klávesnice (tedy v místech, kde jsou reproduktory). Toto prohýbání ale naprosto ničemu nevadí, v těchto místech není potřeba klást důraz na extrémní pevnost.
Stejně tak se plasty prohýbají po stranách, vedle touchpadu. To už může být pro někoho zdánlivě problém, za sebe tvrdím, že v používání notebooku mi to nijak nebrání a nestižuje efektivitu práce. Ve skutečnosti to je tak, že ta výztuha, která pod těmito plochami je, není hned pod plasty, ale je tam vůle cca 2-3 mm. Takže po zatlačení (nebo opření se do těchto plastů zápěstím) se plast opře o výstupu (nebo prostě o něco pevného, co pod těmi plasty je - nerozdělával jsem to, nevím tedy jak to tam přesně vypadá, ale něco pevného tam je).
Toho času ThinkPad R500, předtím: Fujitsu Siemens Amilo Pro 3205, Lenovo 3000 N100, Dell Inspiron 6400, Asus M6VA 8013, Acer TravelMate 223X.
R500 má lesklý displej?
V tom Lan Shopu to maj opravdu levný, je to dobrej obchod?
Zjistil jsem, že R500 má asi lesklý displej [ ODKAZ ]
Já chci určitě matný takže budu muset vzít ten T500. Navíc když má ještě lepší šasi tak je to asi dobrá volba.
Zjistil jsem, že R500 má asi lesklý displej [ ODKAZ ]
Já chci určitě matný takže budu muset vzít ten T500. Navíc když má ještě lepší šasi tak je to asi dobrá volba.
Šasi u R500 je podle mého stejné (ne-li) lepší než u R61, měl jsem možnost (naneštěstí) vyzkoušet hned po R61 R500 a co se prohýbání klávesnice nebo plastů týká, tak s tím sem se teda nesetkal....
R500 můžu jenom doporučit
R500 můžu jenom doporučit
Lenovo TP R500: 15,4", Core 2 Duo 2.26GHz, 2 GB DDR3, Radeon 3470, 16OGB, MS Vista Bus. +
ThinkPad port Advanced mini dock
ThinkPad port Advanced mini dock
co sa tyka toho prehybania klavesnice tak osobne si myslim, ze problemy robi klavesnica od jedneho z dodavatelov. vid aj temu [ ODKAZ ] vela ludi tam pisalo, ze ma klavesnicu s rovnakym PN ako na R61. a ti co mali prehybajucu sa klavesnicu (napr. aj ten swarmov T400) mali miesto PN klavesnice same nuly... 
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Zdravím,nejsem nijak kompetentní k tomu dávat tady nějaké rady.Ale jelikož mi tady byly dány dobré rady -tak jen pár poznatků.Koupila jsem si R5OO zcela nedávno a mohu doporučit.Je to tedy můj první noťas a nemohu porovnávat,ale...Má matný displej a je bez chybičky.Noťas je pevný vč.pantů.trochu se prohýbají plasty u repráčků,ale vůbec to nevadí.Měkčí plasty jsou u čtečky ,ale při práci to nepřekáží.Nikde nic nepíská a slícování taky bezchyby.Při zavření noťase je slabá vůle .Koupila jsem ho za 24500,-Kč vč.docku.Měla bych jednu vítku a to je spousta aplikací,které ani nevim naco jsou, lampička svítí slabě,ale to nevadí ,stejně při práci svítím,na víku jsou trochu vidět otisky.Třeba Vám to pomůže v rozhodování,které není nijak lehké.Ať dobře vyberete.
TP R500 P8400-2,26/15,4/2G/VB,1680X1050+Advanced Mini Dock
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“