Připojení notebooku k TV
-
mike007
- občas něco napíše
Připojení notebooku k TV
Ahoj kluci,
Moje kamarádka by si ráda propojila notebook s LCD televizí, aby si na ní mohla prohlížet fotky. Má k tomu kabel s VGA konektory. Když notebook připojí k televizi a přepojí ho do módu pc-tv (fn+f5), tak se na televizi nic neobjeví, pouze zčerná obrazovka. Nevíte kde je chyba? Jedná se o notebook Acer, (model jsem si zapomněl opsat) s OS Vista. Ve správci zařízení je vše v pořádku. Už nevím kde by mohla být chyba.
S propojením notebooku stejné značky ale jiného modelu s OS XP Pro nebyl problém.
Nevíte kde je chyba? Můžou za to Visty?
Předem díky.
Moje kamarádka by si ráda propojila notebook s LCD televizí, aby si na ní mohla prohlížet fotky. Má k tomu kabel s VGA konektory. Když notebook připojí k televizi a přepojí ho do módu pc-tv (fn+f5), tak se na televizi nic neobjeví, pouze zčerná obrazovka. Nevíte kde je chyba? Jedná se o notebook Acer, (model jsem si zapomněl opsat) s OS Vista. Ve správci zařízení je vše v pořádku. Už nevím kde by mohla být chyba.
S propojením notebooku stejné značky ale jiného modelu s OS XP Pro nebyl problém.
Nevíte kde je chyba? Můžou za to Visty?
Předem díky.
-
kiposukjange
- guru
Nějaká klávesová zkratka se mně nějak nezdá, jde jen o to nastavit sekundární monitor v ovladačích grafické karty. Vista by to měla vlastně po připojení sama nabídnout. Ať je tam jakákoli grafika, jde jen o to najet do ovládacího centra a nastavit, jak se má sekundární monitor chovat. Buď jako klon (nejspíše nastane problém s rozlišením, které musí být stejné jako na primárním monitoru), Rozšířená plocha (libovolné rozlišení, vhodné pro prezentaci na sekundárním monitrou) a konečně nejlepší je nastavit jako primární monitor tu LCD TV, ale rozhází to ikony tak bacha na to
.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.
-
centos
- guru
-
mike007
- občas něco napíše
-
kiposukjange
- guru
-
mike007
- občas něco napíše
-
centos
- guru
-
mike007
- občas něco napíše
-
Gogo
- guru
-
kiposukjange
- guru
-
mike007
- občas něco napíše
-
mike007
- občas něco napíše
Řeším to prapodivně, protože Visty neznám. Doma používám XP jak na stolním počítači tak na notebooku. Včera jsem Visty vyzkoušel poprvé v životě právě u kamarádky a nenašel jsem Vlastnosti zobrazení jako jsou u XP. Musí to tam být pod něčím jiným. Nebyl čas to hledat.kiposukjange píše:Řešíš to nějak prapodivně, prostě se musí nastavit v tom Control panelu. Je to otázka asi tak 10ti vteřin.
Je to 100% banální věc. Nechápu, že mi nedokážete rozumně a hned odpovědět.
-
Gogo
- guru
chlapče,na mě si nemusíš vylévat zlost,ty píšež zmatečně,nejprve jakobys seděl u notesu,za chvilku říkáš že když budeš u kamarátky,tak se na to podíváš,aby jen někdo napsal co s tím/to budí dojem,jako bys byl už na cestě k ní/ a nakonec s tebe vypadne,že u toho budeš snad o týden...
Launch manager je nainstalován normálně mezi programy a měl by mít spouštěcí ikonu i dolu v liště. Druhý monitor se dá spustit i z konrolního panelu nVidie a ten má zástupce zas mezi programy nebo v ovládacích panelech,no a nakonec klasika - klik pravým na plochu,pak přizpůsobit,pak nastavení zobrazení, a tam máš možnost "identifikovat monitory",nebo vybrat z nabídky co je k dispozici
a ještě si dovolím tě citovat "Je to 100% banální věc. Nechápu, že mi nedokážete rozumně a hned odpovědět." právě že tady každý předpokládá,že se jedná o závažnější problém,protože ve Vistě je to přesně to samé jako v XP s tím zobrazením nastavení,jen je tam na výběr víc možností...proto to někdy nejde "rozumně a hned"
Launch manager je nainstalován normálně mezi programy a měl by mít spouštěcí ikonu i dolu v liště. Druhý monitor se dá spustit i z konrolního panelu nVidie a ten má zástupce zas mezi programy nebo v ovládacích panelech,no a nakonec klasika - klik pravým na plochu,pak přizpůsobit,pak nastavení zobrazení, a tam máš možnost "identifikovat monitory",nebo vybrat z nabídky co je k dispozici
a ještě si dovolím tě citovat "Je to 100% banální věc. Nechápu, že mi nedokážete rozumně a hned odpovědět." právě že tady každý předpokládá,že se jedná o závažnější problém,protože ve Vistě je to přesně to samé jako v XP s tím zobrazením nastavení,jen je tam na výběr víc možností...proto to někdy nejde "rozumně a hned"
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
-
mike007
- občas něco napíše
Gogo: Nevylévám si na tobě zlost. Zmatečně nepíšu, ty jen špatně čteš 
Dotaz jsem psal včera někdy po 21h a to už jsem byl dávno doma. Teď potřebuju zjistit kde to nastavit a příští týden to budu u ní řešit. Chápeme se? Doufejme, že ano.
Přišel bych na to určitě sám, protože hodně věcí je ve Vistech stejné jako v XP (jen je to jinak nazvané), ale hold na to nebyl čas.
Jinak nechápu proč to nejde pomocí té zkratky fn+f5, když to ten notebook takhle nabízí. Pro ní by to bylo rozhodně jednodušší než někde něco nastavovat v kontrolním panelu grafiky nebo kdesi ve Vistech. Jojo, zlatý XP ...
Zatím díky.
Dotaz jsem psal včera někdy po 21h a to už jsem byl dávno doma. Teď potřebuju zjistit kde to nastavit a příští týden to budu u ní řešit. Chápeme se? Doufejme, že ano.
Přišel bych na to určitě sám, protože hodně věcí je ve Vistech stejné jako v XP (jen je to jinak nazvané), ale hold na to nebyl čas.
Jinak nechápu proč to nejde pomocí té zkratky fn+f5, když to ten notebook takhle nabízí. Pro ní by to bylo rozhodně jednodušší než někde něco nastavovat v kontrolním panelu grafiky nebo kdesi ve Vistech. Jojo, zlatý XP ...
Zatím díky.
-
Gogo
- guru