deeneo:
Zaujimave (btw, bude to USA alebo zapozicka?), ale ani tam to HP nechce velmi vidiet. Prvotny zamer je predavat to cez edukacne programy za podpory statu. Inymi slovami - vytahat peniaze z vlady. Deti potom dostanu notasy za nejaku polovicnu sumu a zvysok doplati vlada
Preto to ma na starosti business divizia, ktora je v takychto zalezitostiach zbehla. Peniaze od vlady su najlepsie (lebo to davaju politici z cudzieho) a presne sem mieri s miniNote HP - cez business diviziu. Taketo programy su oblubene najma v anglosaskych krajinach, preto sa zacal z europskych krajin predavat najprv v Anglicku.
To ze sa to dostane do retail-u a k business-akom je len druhotny efekt, ktorym HP zatial hoji svoju neucast na subNB trhu; zatial ho vsak nechce nakrmit vo velkom, pretoze tam momentalne vladne ASUS a kazdy utok by mohol dopadnut velmi zle (ASUS ma silnu poziciu v europskom retaili).
C
HP 2133 Mininote je VENKU
hp
bude to z USA.
Asi máš pravdu s tím, že do retailu půjdou jen minimálně. Podle mne prozatím.
V tomto trhu je stále dost místa pro velké hráče a stále co zlepšovat, krok HP mi připadá docela logický. Vytvořit hardwareově vyladěný notebook pro business klientelu (teď neřeším vládní programy) a levné sub notebooky nechat jiným.
Pokud do budoucna vyladí i výkon, tak není co řešit. Každý si pak vybere, levný, ale vzhledově nic moc notebook nebo dražší ale designově zajímavější.
Asi máš pravdu s tím, že do retailu půjdou jen minimálně. Podle mne prozatím.
V tomto trhu je stále dost místa pro velké hráče a stále co zlepšovat, krok HP mi připadá docela logický. Vytvořit hardwareově vyladěný notebook pro business klientelu (teď neřeším vládní programy) a levné sub notebooky nechat jiným.
Pokud do budoucna vyladí i výkon, tak není co řešit. Každý si pak vybere, levný, ale vzhledově nic moc notebook nebo dražší ale designově zajímavější.
deeneo:
Mininote do business sektoru zatial vobec nema ist.
Btw, toto mam z rozhovoru s "kompetentnymi ludmi" z HP = priamo od zdroja, ktory urcuje kde sa ten notas objavi. Ono je tam sice trochu naznak "takto by sme to radi videli my", co dava trochu priestoru na zmeny. Nejaka revolucia sa vsak konat nebude a tudiz budu pravdepodobne koncaci zasa nadavat, ze ten notas stoji 2-3x tolko co v USA...
C
Mininote do business sektoru zatial vobec nema ist.
Btw, toto mam z rozhovoru s "kompetentnymi ludmi" z HP = priamo od zdroja, ktory urcuje kde sa ten notas objavi. Ono je tam sice trochu naznak "takto by sme to radi videli my", co dava trochu priestoru na zmeny. Nejaka revolucia sa vsak konat nebude a tudiz budu pravdepodobne koncaci zasa nadavat, ze ten notas stoji 2-3x tolko co v USA...
C
Tak jsem sepsal pár postřehů i s fotkama.
Pokud to budete chtít, tak mrkněte na můj blog http://www.takseukaz.cz/blog.php?ID=4&clanek=16
Pokud byste chtěli nějaké doplnění nebo zkušenosti s nějakou aplikací, tak dejte vědět.
BTW jsem nadšen a ten notebook doporučuji. Za ty prachy to nemá konkurenci!
Pokud to budete chtít, tak mrkněte na můj blog http://www.takseukaz.cz/blog.php?ID=4&clanek=16
Pokud byste chtěli nějaké doplnění nebo zkušenosti s nějakou aplikací, tak dejte vědět.
BTW jsem nadšen a ten notebook doporučuji. Za ty prachy to nemá konkurenci!
vazne uvazujem o kupe HP mini v najsilnejsej verzii 1.6Ghz, 2GB s OS Linux/WinXP
pozrel som aj konkurenciu, no najviac sa mi pozdava prave tento, aj ked viem ze ma svoje klady aj zapory
nemam moznost si ho vyskusat, ani obzriet, preto by som rad pocul vase skusenosti?? rozbehal by som na tom popripadne autocad 2006 alebo CS 1.6??
chcem ho hlavne kvoli skole, nieco napisat, internet, obcas hudba alebo film a pod...
doma sedim za desktopom, cize nic extra nepozadujem
pozrel som aj konkurenciu, no najviac sa mi pozdava prave tento, aj ked viem ze ma svoje klady aj zapory
nemam moznost si ho vyskusat, ani obzriet, preto by som rad pocul vase skusenosti?? rozbehal by som na tom popripadne autocad 2006 alebo CS 1.6??
chcem ho hlavne kvoli skole, nieco napisat, internet, obcas hudba alebo film a pod...
doma sedim za desktopom, cize nic extra nepozadujem
chcel som nieco male sikovne do skoly, na com by som obcas aj nieco v cade vytvoril...
kde su asi hranice najsilnejsieho mini??? dost hlupa otazka, ale tak co by som do neho mohol napratat??
diki
btw toto som vyguglil:
AutoCAD 2006 System Requirements
Intel® Pentium® III or later processor or compatible, 800 MHz or higher
Microsoft® Windows® XP (Professional, Home Edition, or Tablet PC Edition with SP1 or SP2), Windows 2000 Professional with SP4
512 MB RAM
500 MB free disk space for installation
1024x768 VGA with true color
Microsoft Internet Explorer 6.0 (SP1 or later)
CD-ROM drive
Mouse, trackball, or compatible pointing device
a ked sa na to pozrem ako bezny uzivatel pc, tak by som povedal, ze by to aj mohlo ist
fakt neviem co teraz... uz som bol rozhodnuty
kde su asi hranice najsilnejsieho mini??? dost hlupa otazka, ale tak co by som do neho mohol napratat??
diki
btw toto som vyguglil:
AutoCAD 2006 System Requirements
Intel® Pentium® III or later processor or compatible, 800 MHz or higher
Microsoft® Windows® XP (Professional, Home Edition, or Tablet PC Edition with SP1 or SP2), Windows 2000 Professional with SP4
512 MB RAM
500 MB free disk space for installation
1024x768 VGA with true color
Microsoft Internet Explorer 6.0 (SP1 or later)
CD-ROM drive
Mouse, trackball, or compatible pointing device
a ked sa na to pozrem ako bezny uzivatel pc, tak by som povedal, ze by to aj mohlo ist

fakt neviem co teraz... uz som bol rozhodnuty
aj tie najlacnejsie notebooky s integrovanou grafikou su 2-3x vykonnejsie ako netbook s atom procesorom. odhliadnuc od toho, ze robit nieco v cade na 9" alebo 10" displeji povazujem za masochizmus a duplom v QSVGA rozliseni (1024x600). mininote sa na lacne notebooky dotahuje aspon rozlisenim aj ked vykon je este nizsi ako u notebookov s atomom.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
mal som nejake priority pri vybere, hlavne aby bol co najmensi a najlahsi, denne nosit vo vaku spolu so zositom a perom do skoly, cize hlavne preto mini notebook
ma to byt len ako doplnok k mojmu desktopu, mini by bol urceny skor na media, internet, a popripadne nejake dokoncovacky, nic vazne, a preto by ma potesilo ak by siel na tom ten cad
ma to byt len ako doplnok k mojmu desktopu, mini by bol urceny skor na media, internet, a popripadne nejake dokoncovacky, nic vazne, a preto by ma potesilo ak by siel na tom ten cad
čau lidičky, potřeboval bych poradit od majitelů tohoto nb. hodlám ho koupit jako dárek k vánocům manželce,ale slyšel jsem negativní ohlasy na tento model který mají na alze
Netbook HP Mini-Note 2133/ VIA CM-7/ 8.9" WSVGA/ 1GB/ 120GB 5.4k/ WF/ CAM/ VIS HB
proto se chci zeptat než ho koupím,opravdu je to tak pomalý ???
když se koupí 2 GB ram,pomůže to nb zrychlit?
bude ho převážně používat na net, email,icq, a skype.
proto si myslím,že by jí to mohlo na toto stačit.
nebo pokavad tam budu chtít dát XP, dají se sehnat na tento model všechny ovladače?
nebo bych ji měl koupit raději asus eee 904 ? nevím který z těchto dvou nb je lepší.
Netbook HP Mini-Note 2133/ VIA CM-7/ 8.9" WSVGA/ 1GB/ 120GB 5.4k/ WF/ CAM/ VIS HB
proto se chci zeptat než ho koupím,opravdu je to tak pomalý ???
když se koupí 2 GB ram,pomůže to nb zrychlit?
bude ho převážně používat na net, email,icq, a skype.
proto si myslím,že by jí to mohlo na toto stačit.
nebo pokavad tam budu chtít dát XP, dají se sehnat na tento model všechny ovladače?
nebo bych ji měl koupit raději asus eee 904 ? nevím který z těchto dvou nb je lepší.
ASUS K50IJ-SX177V/ C2D T5870/ 15.6" LED CS 1366x768/ 4GB/ 500GB 5.4k/ DVD/ WF/ CAM/ WIN 7 HP + ext. BT + prcek asus eee 904
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“