PQSERVICE záloha k Acer Aspire 8930G-584G32BN
PQSERVICE záloha k Acer Aspire 8930G-584G32BN
Zdravím! Nedávno jsem pořídil Acer Aspire 8930G-584G32BN - předesílám, že jsem pouze PC uživatel Rád bych měl v tomto NB OS Windows XP a tak jsem dal pryč všechno co šlo a co nešlo, jsem dal taky pryč nyní je HDD po fomátu naprosto čistý... jenže... pak jsem se dobral k informaci, že pro tento typ bude nepatrně složitější dohledat pro OS Win XP všechny ovladače a co dalšího je dál potřeba Chci požádat o pomoc kohokoli ochotného a zejména majitele Acer Aspire 8930G-584G32BN, jestli by nemohli poskytnout prvotní instalaci - pokud si ji vypálili, když jej prográmek eRecovery po základní instalaci – zprovoznění NB vyzval k vypálení DVD – asi 3ks, případně jestli někdo nemá uloženou původní instalaci z Acer HDD PQSERVICE, která tam je na cca 13,55 Gb ve složce PQSERVICE, která není vidět jinak, než při správě disků... předem moc děkuji Jakr
mám ti položit několik otázek,anebo si ten notes zabalíš sám a necháš odeslat do servisu?
proč si myslíš,že Acer a i jiní výrobci skryl tu partition PQ před "jenom uživateli"? Recovery záloha z jiného notesu ti nepomůže.Sežeň si od někoho instalačku OEM Vist a během instalace zadej svůj klíč co máš zespodu na notesu,anebo pokud jsi ještě neinstaloval nový systém,obnov si nějakým programem tu skrytou partition co tam byla
proč si myslíš,že Acer a i jiní výrobci skryl tu partition PQ před "jenom uživateli"? Recovery záloha z jiného notesu ti nepomůže.Sežeň si od někoho instalačku OEM Vist a během instalace zadej svůj klíč co máš zespodu na notesu,anebo pokud jsi ještě neinstaloval nový systém,obnov si nějakým programem tu skrytou partition co tam byla
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
-
- píše často
Jakr: mě se stalo to samé. Stáhl jsem si instalačku Vist z netu a při instalaci zadal svůj klíč co je na spodu NB. Veškeré ovladače jsem sehnal na podpoře Aceru. Vyhledáš typ NB a mužeš sosnout jakékoliv ovladače pro Vista, nevím jestli tvůj NB zahrnuje i ovladače pro XP.
http://support.acer-euro.com/drivers/no ... _8930.html
HP Notebook
HTC 10 Glacier Silver, Samsung Galaxy S7 White Pearl
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Jakr píše:Příteli s přezdívkou Gogo... požádal jsem o určitou věc lidi vstřícné a ochotné, zejména pak majitele předmětného přístroje. Evidentně nepatříš ani do jedné kategorie a tak ti ze srdce doporučuji svůj volný čas využívat třeba sportem, nebo jinou zájmovou činností. Pěkný den tobě i ostatním. Jakr
Ty woe,tak to je síla.
JackalJackal píše:Jakr: mě se stalo to samé. Stáhl jsem si instalačku Vist z netu a při instalaci zadal svůj klíč co je na spodu NB. Veškeré ovladače jsem sehnal na podpoře Aceru. Vyhledáš typ NB a mužeš sosnout jakékoliv ovladače pro Vista, nevím jestli tvůj NB zahrnuje i ovladače pro XP.
tak to by mě zajímalo, odkud jsi stáhl tu instalačku Vist. Já jich stáhnul několik a žádná mi s číslem z noťasu nešla a ani originálka, kterou jsem si půjčil. Acer servis mi sdělil, že jejich číslo nefunguje na jiné verze než jejich./Asi proto "Acer corporated"/
/ Podobný problém jako Jakr - jeden "odborník - uživatel" si tam nacpal XPéčka, neměl ovladače a přestal fungovat D2D recovery/
Porblém vyřešen zde http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=13831&start=43
Jakr: pokud jsi smazal i PQSERVICE bez toho, aby sis udělal zálohu, tak je to v .....*****
Zkus jestli ti JackalJackal prozradí, odkud to tahal, nebo jedině servis za cca 1200 ti pošlou instalačky.
Naposledy upravil(a) onlines dne 14 pro 2008 01:40, celkem upraveno 1 x.
Aspire 7520G
HP Compaq nc6120
HP Compaq nc6120
To Onelines: Prosim Te, muzu se te na neco zeptat? Jak jsi proboha prisel na to, ze nejde licencni cislo z Aceru na original instalacku Vist? Asi vsechny ty notebooky, co jsem instaloval meli v tom pripade v sobe radny bug, kdyz mi to cislo normalne vzali... A pak nasledne sla i aktivace... Podotykam z originalni instalacky Visty.
Pro ty z Vas, kteri maji s instalaci potize udelejte nasledujici postup:
1. V kolonce kde se zadava instalacni cislo, nevyplnujte nic a klepnete na dalsi
2. po dotazu ohledne nutnosti zadejte NE
3. Zvolte Vami pozadovanou instalaci (Basic, Home, Buss, Ultimate (verzi s privlastkem N si nevsimejte))
4. Zaskrtnente "Byla vybrana zakoupena sada.... "
5. Rozdelte disky, nainstalujte
6. Po instalaci nainstalujte ovladace pro vsechna zarizeni (nyni Vam bezi 30 denni zkouseci doba)
7. Po provedeni a otestovani notebooku kliknete pravym tlacitkem na pocitac dejte vlastnosti.
8. Kliknete uplne dole na "zmenit kod product key"
9. opiste kod ze spodu pristroje
10. Aktivujte
11. Hotovo...
To Onelinese: Ted jsem si vzpomel, ze jednou mi to take neslo, ale to jsem mel instalacku Vist od jineho dodavatele ne origos microsoftu, kazdopadne s origos instalackou microsoftu ti ta cisla sezrat musi (Negarantuji u FS, Dell a jinych znacek, ale Acer ano!!!)
Pro ty z Vas, kteri maji s instalaci potize udelejte nasledujici postup:
1. V kolonce kde se zadava instalacni cislo, nevyplnujte nic a klepnete na dalsi
2. po dotazu ohledne nutnosti zadejte NE
3. Zvolte Vami pozadovanou instalaci (Basic, Home, Buss, Ultimate (verzi s privlastkem N si nevsimejte))
4. Zaskrtnente "Byla vybrana zakoupena sada.... "
5. Rozdelte disky, nainstalujte
6. Po instalaci nainstalujte ovladace pro vsechna zarizeni (nyni Vam bezi 30 denni zkouseci doba)
7. Po provedeni a otestovani notebooku kliknete pravym tlacitkem na pocitac dejte vlastnosti.
8. Kliknete uplne dole na "zmenit kod product key"
9. opiste kod ze spodu pristroje
10. Aktivujte
11. Hotovo...
To Onelinese: Ted jsem si vzpomel, ze jednou mi to take neslo, ale to jsem mel instalacku Vist od jineho dodavatele ne origos microsoftu, kazdopadne s origos instalackou microsoftu ti ta cisla sezrat musi (Negarantuji u FS, Dell a jinych znacek, ale Acer ano!!!)
Nbs:
Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany
Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici )
Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ
Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM
-
- píše často
hoši, nejsem mimo, ale tuším , kde by mohl být problém, já měl originálku vist a zkoušel jsem jak jsem psal výše, i nějáké další verze z netu.Všechny tyto verze jsou OEM!! I Acer servis mi potvrdil, že jejich čísla s OEM verzemi nefungují......(ikdyž Acer servis toho nakecá)
Hlavně,, že nám to šlape
Kruger: Můžeš mi prosím napsat, jestli máš instalačku OEM ?
Hlavně,, že nám to šlape
Kruger: Můžeš mi prosím napsat, jestli máš instalačku OEM ?
Aspire 7520G
HP Compaq nc6120
HP Compaq nc6120
každý alespoň trochu "normální" uživatel si vytvoří zálohu když ho systém k tomu vyzve a když ne,vždycky je možnost bootovat z PQ.To co sis stáhl z nějakých Warez stránek nejsou žádné OEM verze ale nějaké upravené.Potřebuješ originál krabicové verze a pak po instalaci zadat key.Úplně nejlepší je koupit si systém nový. Něco jsi nechtěl,taks to vyhodil,proč to teď hledáš?
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
Pravdu ma Gogo, v tom, ze na netu sice typci napisi, ze je to OEM, ale o skutecnem puvodu se da hodne polemizovat, no a jako nekdo kdo do compu dela, ty instalacky samozrejme mam a mit je musim, jelikoz by nekdy bez toho nobylo mozne ani existovat... Ale jsou to originaly kdyz mluvim v mnoznem cisle tak mluvim o 32 a 64 bitovych verzich. S tema licencnima cislama je to ale stejne sranda Jednou jsem omylem nainstaloval 32 bit system misto 64 bit, ke kteremu bylo i cislo, divne, ze to vzalo i aktivovalo. Takze predpokladam, ze by to fungovalo i naopak (Jinak pokud tvuj dotaz mel znit, zda bych byl ochotny jej poslat, tak ne, nebyl, porusil bych tim licencni podminky a za pruser mi to nestoji...) On je rozdil pujcit si to od znameho, pak to vratit a na tvrdo to vypalit...
Nbs:
-
- píše často
Řešíte tady skutečný původ verzí na netu. Snad vím co stahuji a pokud to nevím, tak se zeptám autora a pokud mi to neřekne, tak to nestahuji. Myslím, že verzí OEM je na netu dost. Já mám originální klíč a smáznul jsem si oddíl a teď koupil nový HDD, tak jsem vše instaloval bohužel znovu a to jen proto, že jsem při prvním spuštění nezazálohoval. Já stáhnul OEM verzi a použil svů legální klíč a Microsoft mě vždy při instalaci pěkně online aktivuje a mám klid.
HP Notebook