Zdravím a prosím o radu: Mám Asus F3E-AP195 (Core2Duo T5450, 2GB RAM, 160 GB HDD, X3100), s Win XP Pro SP3 a vsechny aktualizace.
Mám ho od cca července a spokojenost, jenže teď jsem si pořídíl wifi router a na net se připojuji přes wifi (nevím, jestli to má souvislost, radši to píšu) a book se samovolně občas zrestartuje, nebo skončí modrou smrtí. Dělá to většinou po několika hodinách, ale už to provedl i po spuštění... Začalo to opravdu ve chvíli, kdy jsem se začal připojovat na net. Teploty jsou OK, nezdá se že by se NTB nějak zpomaloval.
V prohlížeči událostí to píše tuto chybu u systému:
Zdroj: Service Control Manager
ID: 7000
Služba HWiNFO32 Kernel Driver neuspěla při spuštění v důsledku následující chyby:
Systém nemůže nalézt uvedenou cestu.
Takže jsem dal nový ovladače wifi (intel PRO/Wireless 3945ABG - verze ovladače 12.1.0.14), nový BIOS (305), projel paměti MemTestem a HDD pomocí PartitionMagicu a chyby to nehlásilo. AVG taky bez viru.
Předem děkuji za rady!
Nastabilita XP na F3E
Včera jsem inovoval OS, nastahoval aktualizace, ale zdá se, že problém přetrvává. UVedená chyba v předchozím příspěvku s tímto pravděpodobně nesouvisí.
Může být problém v tom, že XP nepodporují SATA a tak mám v BIOSu nastavený mód compatible? Asi ne, když to takhle fungovalo 4 měsíce bez problémů.
Vážně nevím, kde je zakopaný pes - opravdu nikdo neporadí, co ještě zkusit?
Může být problém v tom, že XP nepodporují SATA a tak mám v BIOSu nastavený mód compatible? Asi ne, když to takhle fungovalo 4 měsíce bez problémů.
Vážně nevím, kde je zakopaný pes - opravdu nikdo neporadí, co ještě zkusit?
ano, z intelu, ovladač na grafiku mám taky odtud. Linux (Ubintu 8.10) jsem sice zkoušel, ale vzhledem k mým skušenostem ne moc dlouho, nešlo mi připojení přes wifi...
Teď jsem zjistil, že Kerio - resp. Sunbelt personal firewall 4 také může tyto komplikace způsobovat, tak jsem ho odinstaloval a uvidíme.
EDIT 2. 12.: tak se opravdu zdá, že modrání způsoboval ten firewall - po odinstalaci je vše OK (ťuk ťuk). Sice moc nechápu proč, ale je to tak
Teď jsem zjistil, že Kerio - resp. Sunbelt personal firewall 4 také může tyto komplikace způsobovat, tak jsem ho odinstaloval a uvidíme.
EDIT 2. 12.: tak se opravdu zdá, že modrání způsoboval ten firewall - po odinstalaci je vše OK (ťuk ťuk). Sice moc nechápu proč, ale je to tak