acer 8920G-náhlý pokles FPS při hraní
Ano, muj pripad to byl. Ze vseho nejdriv jsem zkousel vypnout tepelny monitor, pak jsem vypnul rozsireny throttling. Pustil jsem hru. Nic. Sekalo se to po nejakych 10 minutach zase. V GPU-Z jsem se dival, ze se hra zacla obvykle sekat, kdyz GPU dosahlo 72 stupnu. To jsem vzdycky vypnul hru a teplota GPU sla dolu (na nejakych 58 stupnu). Frekvence GPU se ale vubec nemenila, takze podtaktovani GPU to taky nebylo. Presto jsem zkusil vypnout powermizer. Chvilku to vypadalo, ze je problem vyresen a pak se zase vratil. Uz temer zoufaly jsem meril vsechno co se dalo. Kdyz jsem se podival na procesor, jeho frekvence vzdycky spadla. Ale nebyl jsem schopny urcit jestli to bylo v okamziku seakni hry nebo az tehdy, kdyz jsem hru ukoncil. Az jsem na jednom zahranicnim foru narazil na moznost, ze Acer ma nejakou spatnou chladici pastu (no, pri tehle teplote?) a ze procesor ma moc vysoke vstupni napeti. At ho zkusim snizit. Tak jsem to snizil o 0.1V a pustil hru. Po 30 minutach hrani jsem uz temer netrpelive ocekaval zaseknuti. Hral jsem nekolik hodin, dvakrat se hra zasekla, ale stacilo najet do windows a obnovit hru z listy nebo proste pockat, nejak jsem to nezkoumal. Pro me timto problem hasne. A k tomu zasahu do HW a moznost prijit o zaruku - ACER ma na strankach nekde napsane, at si pred odeslanim do servisu skontrolujeme, jestli se nejedna o SW vadu, ktere oni neresi. Jedine co v pripade poruchy CPU udelaji je, ze tam daji nove CPU a maximalne zkusi jestli to funguje. Pochybuju, ze mi budou hrabat v systemu aby zjistili, jestli nahodou tajne nesnizuju voltaz procesoru.
ok,nechme to teda plavat,nebyl by problém nechat voltáž původní a pustit Orthos,jak se chová procesor,sledovat teplotu a časový odstup,kdy začne throttlovat. Já osobně bych naléhal na servis aby to řešili oni,protože si nekupuji výkonný procesor proto,aby se flákal...jakou voltáž máš nastavenou a jaká tam byla ta původní?
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
tak ne dočíst ale narazit,když už ty slovíčka,zkoušeli jste alespoň instalovat nejnovější ovladače čipsetu a grafiky? Ve velké většině případů všelijaké sekání mají na svědomí ovladače nebo bios,to je ale asi to první,co bych udělal spolu s aktualizací DirectX9c,Visual++ a nejnovějších patchů na hry které dělají problém
a s tím Obamou,ty chodíš na rady ohledně notebooku na Americká fóra řešící vliv očního pozadí na ekonomiku USA?
a s tím Obamou,ty chodíš na rady ohledně notebooku na Americká fóra řešící vliv očního pozadí na ekonomiku USA?
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno