poměr: kvalita x výbava x cena x odolnost
poměr: kvalita x výbava x cena x odolnost
Nazdar lidi, potřeboval bych poradit se znackou laptopu od které bych si měl vybírat. Zháním něco, co bude v podstatě levné, nabouchané a bude to hodně odolné proti nárazům. Bude to se mnou cestovat každý den. Kdybych to mohl přirovnat třeba k telefonum. SE vyrábí telefony za dobrou cenu a jsou opravdu hodně dobře vybavené, ale kazí se mnouhem víc než nokie, která je třeba dražší, méně vybavená, ale něco vydrží.
Díky za odpovědi.
Díky za odpovědi.
To je taka salamunska specifikacia-nespecifikacia..
1) lacne a odolne -> nie je vykonne (bazarove stare Thinkpady T)
2) odolne a vykonne -> nie je lacne (top business modely, Elitebook, Latitude, Thinkpad T, vid ostatne vlakna)
3) vykonne a lacne -> nie je odolne (vacsina "multimedialnych" modelov, Acer, Msi, vid ostatne vlakna)
Takze to skus znova
1) lacne a odolne -> nie je vykonne (bazarove stare Thinkpady T)
2) odolne a vykonne -> nie je lacne (top business modely, Elitebook, Latitude, Thinkpad T, vid ostatne vlakna)
3) vykonne a lacne -> nie je odolne (vacsina "multimedialnych" modelov, Acer, Msi, vid ostatne vlakna)
Takze to skus znova

Aktuálne: Dell Latitude D620, Dell Precision M90, HP Compaq 6710b
Predtým: Toshiba Tecra 730CDT, HP Omnibook XT6200, FS Lifebook C1020, Lenovo ThinkPad Z61m
A všade GNU/Debian.
Predtým: Toshiba Tecra 730CDT, HP Omnibook XT6200, FS Lifebook C1020, Lenovo ThinkPad Z61m
A všade GNU/Debian.
14" R61ka
14" R61 by mohol byt rozumny kompromis. Odolnost je slusna lebo veko je vystuzene zliatinou. Kvalita je super a vykon je rozumny. Ja som svoj bral za 26000 SK co nie je tiez az tak vela. Akurat by mohol byt problem zohnat ho.
Edit: Ja ho nosim kazdi den do prace a z prace a nema ani skrabanec.
Edit: Ja ho nosim kazdi den do prace a z prace a nema ani skrabanec.
pokud staci neco na kancelarske vyuziti, tak jo. R-thinkpad kvalitni je, popr. za takovou cenu se daji sehnat treba starsi T60 i se zarukou a tu pak prodlouzit. ale graficky nabusene to nebude, t je pravda.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
I kdyz nerad, tak prece. Vybral jsem tohle, ale bojim se vaseho nazoru. http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=75844
nebo neco z te rady... Tak co vy na to?
nebo neco z te rady... Tak co vy na to?
Celkom dobry notes nebal by som sa ho Aj ked osobne by som si za tie peniaze zobral jedine Thinkpad R 400 http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-r400-d104210.htm
u ktereho si myslel tu baterku?
r400 s 6-clankovou baterii da pri kancelarskem vyuziti bezne pres 4hodiny.
jinak ja bych uz 15.4 notebook treba nechtel
navic, stejne pevny notebook, jak r400 v 15-ce za tyto prachy nesezenes (ani R-ko v 15-ce neni tak pevne, pac nema vyztuzeny displej, 14-ka jo)
design moc nenadchne (nekoho), ale vse je ucelne... zkosene hrany aby netlacilo do zapesti, presahy koelm displeje, aby nebyla velka fulda v zavrenem stavu, viko je sice pomerne hrube, ale ver, ze je hodne pevne (to proste jen tak lehce neprohnes) atd...
r400 s 6-clankovou baterii da pri kancelarskem vyuziti bezne pres 4hodiny.
jinak ja bych uz 15.4 notebook treba nechtel

navic, stejne pevny notebook, jak r400 v 15-ce za tyto prachy nesezenes (ani R-ko v 15-ce neni tak pevne, pac nema vyztuzeny displej, 14-ka jo)
design moc nenadchne (nekoho), ale vse je ucelne... zkosene hrany aby netlacilo do zapesti, presahy koelm displeje, aby nebyla velka fulda v zavrenem stavu, viko je sice pomerne hrube, ale ver, ze je hodne pevne (to proste jen tak lehce neprohnes) atd...
kazdy velky byk byl jednou tele
Zpět na „Jaký vybrat notebook“