Zásadně bych se zajímal o tvar Enteru (tzn. jeslti má klávesnice americký nebo britský/evropský layout). Přecházet mezi notebookovou klávesnicí a externí klávesnicí by pak mohl být horor v případě rozdílného rozložení.
Já jsem si koupil k externímu monitoru klávesnici
Logitech Ultra X Premium. Uvažoval jsem o Illuminated, ale přijde mi, že nikde není skladem. Tu bych bral spíše kvůli stisku kláves a designu. Podsvícení bych měl vyplé. U Ultra X mě trošku zamrzel jen průměrně kvalitní stisk kláves. HP Compaq nebo Lenovo ThinkPad notebookové klávesnice jsou na tom holt lépe.
Na Lycosa nic zajímavého nevídím, ale u Sidewinder bych možná ocenil ten numpad, který bych si hodil vlevo (geniální nápad, doufám, že se to uchytí u více výrobců). Sidewinder jsem ale všude viděl jen s US layout, což bych vzhledem k tomu, že mám na notebooku layout evropský v žádném případě nechtěl.
Pokud máš Asus nebo Dell nebo něco s jednořádkovám enterem, tak bych vzal asi nějakou "herní" (a ověřil bych si, že nekupuju zajíce v pytli - co se týče tvaru Enteru).
Dřív jsem hrál CS:S a mačkal 4 klávesy naráz, ale nikdy jsem s tím neměl problém na jakékoliv shitozní klávesnici. Toto žádná super herní vlastnost není.
Časté přenášení klávesnice mě udivuje... proč prosím tě? Nechám si ji snad jen na místě kde s ntb pracuju nejvíc (např. doma).