Pískání ThinkPadu, help!!
CeCo píše:A nanestastie, pre mna kvalita = 0 navstev servisu, comu sa Lenovo zacina vzdalovat.
taky notebook co by ti to zarucil zial neexistuje, neexistoval a ani nebude existovat aktualny trend je skor presne opacny (co najnizsie ceny aj na ukor kvality).
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Tak sem po prvnim dnu uzivani myslel ze me to lehke piskani nijak nezajima oproti stollnimu PC. Druhy den po praci v noci asi 4h, sem uz mel hlavu jak balon. Sem na to asi citlivej. Tak sem to v BIOSU taky vypnul. Ale jmenuje se to INTEL C-STATE tech. Co sem zjistil tak to je pouze nejaka fjůčr pro meneni napajeni/frekvence. Coz me vubec netrapi, hlavne ze uz je tichoucko
(novy SL300)
(novy SL300)
Mne nepískalo len vydavalo kaky ten modemový zvuk ktorí nebolo skoro vôbec počut len ked som dal ucho k NB, a tu som sa dočítal že to tiež nie je ok, tak so skusil povolit update biosu a pomohlo to. akože ja nevien vlastne ze to piskanie vlastne ake ma bit? , no teraz nepočut len ventilator tak
R500 ATI 3470
R500 ATI 3470
.:OMAR:. píše:Tak sem po prvnim dnu uzivani myslel ze me to lehke piskani nijak nezajima oproti stollnimu PC. Druhy den po praci v noci asi 4h, sem uz mel hlavu jak balon. Sem na to asi citlivej. Tak sem to v BIOSU taky vypnul. Ale jmenuje se to INTEL C-STATE tech. Co sem zjistil tak to je pouze nejaka fjůčr pro meneni napajeni/frekvence. Coz me vubec netrapi, hlavne ze uz je tichoucko
(novy SL300)
Ahoj, je možné že u R500 se to, čím jsem si zbavil toho pískání jmenuje stejně? Kdyby jo, je nějak problematické se k tomu dostat? Díky
-
- píše často
chatumbabub a steeve-hk: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 329#153329
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
- píše často
Trochu bych rád poreferoval o mojí reklamaci (nejen) ohledně pískání notebooku:
Ntb pískal od začátku, nechal jsem to být, ale po cca 3 měsících se objevily další vady tak jsem jako závadu uvedl i to pískání - reakce servisu byla odpověď, že pískají všechny zařízení a že tedy jestli chci, tak mi vymění základní desku - stylem že to pískání neslyší, ale je mu to jedno .
Notebook píská cca stejně.
btw: vada kvůli které jsem to reklamoval byla ta, že se notebook přehříval při zátěži a následně vypínal jako ochrana před poškozením HW.
Ntb pískal od začátku, nechal jsem to být, ale po cca 3 měsících se objevily další vady tak jsem jako závadu uvedl i to pískání - reakce servisu byla odpověď, že pískají všechny zařízení a že tedy jestli chci, tak mi vymění základní desku - stylem že to pískání neslyší, ale je mu to jedno .
Notebook píská cca stejně.
btw: vada kvůli které jsem to reklamoval byla ta, že se notebook přehříval při zátěži a následně vypínal jako ochrana před poškozením HW.
Lenovo ThinkPad R500 | 15,4" WSXGA+ | 2,26 GHz | 3 GB RAM | ATI Radeon 3470 | 500 GB HDD
Po dlouhe dobe jsem si hral s notebookem a resil proc piska. Problem je v rezonanci dvou civek ( viz obrazek) http://img195.imageshack.us/i/pb252495m.jpg/
Reseni je tedy nasledujci:
Vypnout v biosu rozsirenou podporu spotreby ci jak se to jmenuje. Sice budou rezonovat dal ale mimo slysitelne spektrum.
Nebo je necim zakapnout. Bezne se pouziva vost ale ted do nete. vzhledem k teplotam nedoporucuju.
Reseni je tedy nasledujci:
Vypnout v biosu rozsirenou podporu spotreby ci jak se to jmenuje. Sice budou rezonovat dal ale mimo slysitelne spektrum.
Nebo je necim zakapnout. Bezne se pouziva vost ale ted do nete. vzhledem k teplotam nedoporucuju.
ThinkPad R61,14.1''W T7250 ; 2x1GB DDR2 ; SATA 160GB, 5400rpm; X3100;
LCD Samsung 20''W SM 2043BW Pivot
Logitech V470
Genius SlimStar Pro
LCD Samsung 20''W SM 2043BW Pivot
Logitech V470
Genius SlimStar Pro
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“