Díky všem za rady. Vážně dobrý forum a lidi zvláště pak pro méně zkušené jako jsem já
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tolik se toho musím ještě z oblasti pc naučit... Připadám si jak Alenka v říši divů co vše pomaličku poznává.... Nějaké bootování, bod obnovy, zálohy a podobně... No mám se ještě co učit
Při delším vybírání jsme si ujasnili priority: základ je pro nás grafika na úrovni 9600m gt, tv karta a externí disk se dá dokoupit. Takže zvítězil 5930G v té slabší konfiguraci. Když už jsem u těch otázek šteluju si třeba pc a najednou zjistím, že to není dobré a chci vrátit nastavení pc zpět tam kde byl před laděním. Jak toho nejlépe docílit. Vytvořit si nějaký ten bod obnovy nebo nějakou zálohu souvisí s tím i záloha registrů? Ani o jednom toho moc nevím. Nemohli byste to někdo rozepsat případně hodit odkaz? Děkuji. A poslední věc přijde mi že mám 320HDD plný a dohromady mi přijde že na něm skoro nic nemám. Jenže když se podívám co tam je tak jen vidím spoustu nic neříkajících názvů programů a podobně. Existuje nějaký efektivní způsob jak si uvolnit místo na HDD a efektivně ho promazat aniž by se přišlo o nějaká důležitá data? Jako nejúčinnější způsob mě napadá opětovná instalace, ale to se mi zdá zase až moc drastický způsob, respektive zdlouhavý, ale kdyby se to už dělalo tak stačí vložit ty tři vypálené cd a postupně instalovat nebo nejdříve vše promazat na HDD? K tomu mě napadá že asi nebude špatná varianta vytvořit si uživatelskou zálohu po čerstvém nainstalování operačního systému a základních programů a až se HDD zaplní tak si hodit na flash to nejdůležitěší a vrátit se díky této záloze do doby kdy byl na HDD čerstvě nainstalovaný operační systém spolu se základními programy na chod pc což podle mě bude rychlejší než operační systém přeinstalovávat, ale je to jen nápad. Děláte to tak v praxi? Samozřejmě ještě optimálnější bude vše nepotřebné a nepoužívané promazávat postupně, ale k tomu nějak nemám disciplínu a když je plný HDD mám takový zmatek co je co a co smazat a co ne, že je pro mě snad nejjednodušší a nejefektivnější opětovná instalace operačního systému než přemýšlet co promazat a co ne, ale možná neuvažuji nejlépe? Já vím moc otázek a chce to trpělivost a postupně se vše učit a nechtít vědět vše najednou že?
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
To: Gogo s těma notebookama jsme uvažovali podobně. Také jsme chvíli koukali na asus za třicet a pak si řekli dost zlatá 5930g
To Kruger samozřejmě také díky za přínosné příspěvky:) Když už se tady řešil prach v pc a vyšší teploty. To stačí vzít vysavač, přiložit k místům odkud jde odvětrávání, trochu si povysávat a je po problému? Respektive jaké teploty HDD, procesoru a grafiky jsou podle vás ještě v normě?