Aspire 7720G

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
Zdeny

Aspire 7720G

Příspěvekod Zdeny » 18 pro 2008 22:07

Zdravím, mám dotaz:)
NB se mi začal přehřívat a následně vypínat, reklamoval sem a napsali, že vyměnili vadnou grafickou kartu...

První problém: když se kouknu do správce zařízení tak je tam napsáno že tam je graf. karta GeForce 8600M GS, před reklamací byla GeForce 8600M GT i na NB je tak napsáno.. psal sem jim a odepsali mi, že dle technika byla výměna provedena na stejnou grafickou kartu.. je možný, že mi to píše, že tam je GS a přitom by tam byla GT ?

Druhý problém: pro vrácení z reklamace (byl proveden recovery OS) jsou visty nestabylní, hra fifa 08 se mi neskutečně kouše menu - předtím bylo vše ok, hra moto gp 08 se mi sekne a NB se sám resetne... celkově je po reklamaci NB zasekaný, i když sem natahal zpět všechny aktualizace i SP 1 vist..

Vypadá to na další reklamaci, že ? Ale z jakýho důvodu to mám reklamovat?

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 18 pro 2008 22:41

pokud je tam skutecne jina grafika nez ma byt, kontaktuj ČOI, popr. si nech udelat znalecky posudek a s tim za nima prijd.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Kruger
píše často

Příspěvekod Kruger » 19 pro 2008 23:20

Podivej, neni vse tak horke, jak se zda, to ze ti udelali obnovu disku, no pal to cert... Jinak cely reklamacni proces bych asi resil po telefonu primo se servisnim oddelenim, ne pres ustrednu pro zadani reklamace. Jinak k tvemu dotazu: GS a GT jsou uplne odlisne karty jak spotrebou tak vykonem - GS je slabsi odvarek GT. To ze ti tam nekdo (zrejme neumyslnym omylem) hodil jinou kartu, je sice spatne, ale vsichni jsme lide chybujici. Proste nejlepsi je vytasit se s celym kodovym oznacenim vyrobku tzn. cele to dlouhe cislo ;-) Podle toho se da zjistit, ktera grafika tam patri. Fifa se ti seka jednoduse proto, ze karta je slabsi... Takze asi tak. Proste kontaktuj znovu servis. Pokud bude vse v poradku a reklamace se zdarne vyresi, tak jedine dobre no a pokud by se cukali, tak hold COI, jak uvedlo kolega nademnou :-)
Nbs:
Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany
Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici :-) )
Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ
Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 20 pro 2008 05:56

stáhni si GPU-Z poslední verzi a ta ti stoprocentně pravdivě ukáže jakou tam máš grafiku teď a pokud je tam GS tak volej ihned servis a vybavíš to v pohodě http://www.techpowerup.com/downloads/ pokud je tam GSka a dokonce jen s 256 Mega paměti,tak výkon může být na hranici MAX 40% oproti GT,takže to musel být někdo hodně nepozorná,anebo zkouší a udělal to schválně. Kontrola v Acerservisu není zřejmě žádná
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Zdeny

Příspěvekod Zdeny » 20 pro 2008 13:52

S tou obnovou disku sem počítal, tím sem chtěl jen říct, že NB není zasekaný tím, že bych tam měl nahranej spoustu kravin:)
Tak sem si stáhnul GPU-Z a je tam opravdu GSka s 512MB , hned po vánocích je zkontaktuju a jak říkáte, nahlásím celý to dlouhý číslo, aby bylo vidět co tam má být..
Jinak samozřejmě, že chyba se může stát, sme jen lidi..

Zdeny

Příspěvekod Zdeny » 02 led 2009 23:55

Tak aby toho nebylo málo, cca 10 dní po vrácení z reklamace, pustím NB - najedou visty a do minuty modrá obrazovka a restart NB a takhle by to bylo dokola, kdybych to natvrdo nevypnul...

Zpět na „notebooky Acer“