Notebook pre fotografa do 50 000Sk
Notebook pre fotografa do 50 000Sk
Potreboval bych pomoct s vyberem notebooku pro upravu fotek. Fotim digitalni zrcadlovkou, fotky maji cca 20 MB (raw), upravuji ve PS CS2 ale uz aj CS3. Asi nejvetsi duraz bych kladl na kvalitu displeje, ale jeste vetsi duraz na pevnost. Cena do 50 000 vc. DPH. Uvazoval som o IBm Lenovo T60. Poradite? Vdaka.
Priznavam ze sam bych si repasovany notebook jakozto "hlavni" nekoupil, ale vzhledem k zoufale situaci s nb displeji by tohle pro dany ucel nemuselo byt mozna az tak zle:
ThinkPad R50p - 15" UXGA IPS displej, P-M 1.7 GHz http://usanotebook.cz/notebook/1610-IBM ... 0x1200.php
ThinkPad R50p - 15" UXGA IPS displej, P-M 1.7 GHz http://usanotebook.cz/notebook/1610-IBM ... 0x1200.php
Rekneme ze neco takoveho srovnavat ma smysl s LCD monitorem rekneme od cca 25000 Kc vyse (a to bud x-IPS nebo S-PVA). Jinak je to z blata do louze
A to myslim nejsem nijak extra narocny, staci si precist napriklad diskuze o kvalite monitoru na forum.grafika.cz
Ja pouze porovnavam to co monitor zobrazuje se skutecnosti. Docela by me zajimalo, kolika lidem by se libil napriklad lak na aute, kdyby byl tak "rovnomerny", jak vypada jedna barva na ruznych mistech typicke TN sracky.

Ja pouze porovnavam to co monitor zobrazuje se skutecnosti. Docela by me zajimalo, kolika lidem by se libil napriklad lak na aute, kdyby byl tak "rovnomerny", jak vypada jedna barva na ruznych mistech typicke TN sracky.
Naposledy upravil(a) Puppy dne 16 dub 2007 18:53, celkem upraveno 1 x.
Stal asi 20 000Kc
Ale fakt nevim. Kdyz jsem je videl v obchode, prislo mi to vsechno stejne, at uz za 50 000Kc nebo za 10 000Kc. Jediny rozdil byl v rozliseni a nektere nejmenovane znacky mely takove zazloutle displeje. Ale jinak nevim. No jestli ma zadavatel fotak za 100 000Kc, tak potom chapu, ze hleda to nejlepsi, ale na takove poloprofesionalni foceni staci TN panel.

Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
-
- Moderátor
Klidně se vsadím, že kvalitní a dobře nastavený TN by víc než polovina z těch, co pokřikujou "tn hnůj", od IPS nebo S-PVA ani nepoznala. To že do ntb za <30k se dávaj opravdu mizerný TNka je pravda a je to škoda, ale to jsme zase kruhem zpět u toho, že většina lidí ten rozdíl nevidí anebo radši obětuje slušnej displej za nižší cenu nebo vyšší výkon - děláme si to sami, výrobci se jen přizpůsobili.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
Zpět na „Jaký vybrat notebook“